Limeni krov pao na automobile (foto: Kolubarske.rs)
Limeni krov pao na automobile (foto: Kolubarske.rs)
29.07.2023, 07:16

Podneto 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme

č: | fb:

Oluja koja je pre deset dana pogodila Valjevo nanela je štetu u gradu, ali i u progradskim naseljima i okolnim selima. U nevremenu su oštećeni automobili, krovovi kuća, plastenici, polomljeno je drveće. Šteta još uvek nije procenjena, rečeno nam je u Gradskoj upravi.

 

Zamenica načelnika Gradske uprave Branka Rosić kaže da je Komisija za procenu šteta primila 16 prijava štete koju je napravilo olujno nevreme.

 

Najviše prijava, ukupno osam, odnosi se na prokišnjavanja stanova zbog oštećenog krovnog pokrivača ili pomeranja crepa. Šest automobila je oštećeno jer su na njih pali dimnjaci ili stabla drveća. Prijavljena su i oštećenja zasada i plastenika, tri prijave se odnose na četiri plastenika i zasad maline. Građani su prijavili i oštećenje dimnjaka i kalkana.

 

"Komisija za procenu štete je već sutradan nakon oluje, 20. jula bila na terenu kako bi utvrdila razmere štete na teritoriji grada o čemu je 21. jula sačinjen izveštaj i dostavljen načelniku Gradske uprave. Komisija nije izračunavala preliminarnu procenu štete jer je bilo očigledno da razmere nepogode nisu na nivou koji bi opravdao uvođenje vanredne situacija i eventualno obraćanje Vladi Republike Srbije za pomoć", kaže Rosić.

 

Na sajtu Grada objavljeno je obaveštenje da građani o šteti nastaloj kao posledica elementarne ili druge nepogode treba da obaveste predsednika mesne zajednice ili da zahtev predaju na šalteru pisarnice u Gradskoj upravi grada Valjeva. U slučajevima kad se očekuje hitno postupanje treba da pozovu 014/243-273.

 

 

 

 

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 3 sati 6 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...

 (foto: )
Jubilej Pre 4 sati 4 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 23 sati 25 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 7 komentara