Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
15.09.2023, 06:55

U nova tri vrtića biće posla za 100 radnika

č: | fb:

Na jesenjem sajmu zapošljavanja, koji je organizovala Nacionalna služba zapošljavanja-Filijala Valjevo u saradnji sa Gradom i Reginalnom privrednom komorom, devet poslodavaca je iskazalo potrebu za 250 radnika različitih profila.

 

Posao su ponudili kompanije Hajsens, Krušik, Urban tehniks, Publik, Dunav osiguranje, kao i JKP Vidrak, Predškoslka ustanova Milica Nožica, Akademija Zapadne Srbije i Univerzitet Singidunum. Najtraženija su bila zanimanja iz oblasti mašinstva, elektro struke, administracije.

Jesenji sajam zapošljavanja

Jesenji sajam zapošljavanja (Foto: kolubarske.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je sajam pravo mesto i pravi način da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

 

"Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Da naglasim da sam ponosan na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova Milica Nožica, po prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti", kazao je gradonačelnik.

 

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja-Filijala Valjevo trenutno je na evidenciji oko 3350 nezaposlenih. Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je podsetio da je krajem 2020. godine na evidenciji NSZ bilo oko 4600 nezaposlenih.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara