Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
Jesenji sajam zapošljavanja (foto: www.leparecvaljeva)
15.09.2023, 06:55

U nova tri vrtića biće posla za 100 radnika

č: | fb:

Na jesenjem sajmu zapošljavanja, koji je organizovala Nacionalna služba zapošljavanja-Filijala Valjevo u saradnji sa Gradom i Reginalnom privrednom komorom, devet poslodavaca je iskazalo potrebu za 250 radnika različitih profila.

 

Posao su ponudili kompanije Hajsens, Krušik, Urban tehniks, Publik, Dunav osiguranje, kao i JKP Vidrak, Predškoslka ustanova Milica Nožica, Akademija Zapadne Srbije i Univerzitet Singidunum. Najtraženija su bila zanimanja iz oblasti mašinstva, elektro struke, administracije.

Jesenji sajam zapošljavanja

Jesenji sajam zapošljavanja (Foto: kolubarske.rs)

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je sajam pravo mesto i pravi način da se sretnu svi oni koji traže posao i oni kojima su potrebni radnici.

 

"Ponosan sam na činjenicu da su u Valjevu samo ove godine otvorene tri nove fabrike, uz dosta poslodavaca koji svakoga dana rastu i napreduju, pa samim tim raste i ponuda dobrih poslova. Sve je to zahvaljujući politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, jer je privredna aktivnost pravi pokazatelj stanja u društvu. Želim da na današnjem sajmu otpočne uspešan period u vašem poslovnom i privatnom životu, da nađete posao po svojoj želji i meri. Da naglasim da sam ponosan na činjenicu da su danas sa nama i Predškolska ustanova Milica Nožica, po prvi put na ovakvom sajmu. Izuzetno nam je značajno i bitno da se što više ljudi javi, jer u narednom periodu imamo potrebu za preko 100 radnih mesta u nova tri vrtića, koja će se uskoro otvoriti", kazao je gradonačelnik.

 

Prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja-Filijala Valjevo trenutno je na evidenciji oko 3350 nezaposlenih. Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je podsetio da je krajem 2020. godine na evidenciji NSZ bilo oko 4600 nezaposlenih.

Aktuelno

Dobitnici Vukove nagrade (foto: )
Za 2023. godinu Pre 8 sati 1 minuta

Izuzetna Vukova nagrada dodeljena valjevskoj biblioteci

Matična biblioteka "Ljubomir Nenadović" dobitnik je Izuzetne Vukove nagrade za 2023. godinu. Direktorki Matične biblioteke Violeti Milošević nagrada je uručena na tradicionalnoj svečanosti u...