Rašid Hasan Pur Baei i Lazar Gojković (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Rašid Hasan Pur Baei i Lazar Gojković (foto: www.leparecvaljeva.rs)
17.10.2023, 06:53

Ambasador Irana u Valjevu: Brojne oblasti za sardnju naročito na nivou gradova dve zemlje

č: | fb:

"Postoji mnogo potencija za saradnju u budućnosti, postoji velika politička volja između dve zemlje na najvišem nivou i nadam se da će se ta saradnja razvijati", rekao je Rašid Hasan Pur Baei ambasador Republike Iran u Beogradu, koji je sa saradnicima posetio Valjevo.

 

Povod njegove posete je izložba "Moja prelepa zemlja Iran" iranske umetnice Parise Šad Gazvini, koja je sinoć otvorena u Internacionalnom studiju "Radovan Trnavac Mića".

 

- Izložba čije je otvaranje večeras u Valjevu, dala nam je povod da danas budemo u Valjevu. Čast mi je što sam sa gradonačelnikom i njegovim kolegama razgovarao o raznim temama, mnogo potencijala ima za saradnju. Tokom proteklih godina smo svedoci razvoja saradnje u svim sferama. Među svim tim oblastima kulturna saradnja zauzima veoma značajno mesto i večerašnja izložba je dokaz ove tvrdnje - rekao je ambassador Irana.

Rašid Hasan Pur Baei

Rašid Hasan Pur Baei (Foto: www.leparecvaljeva.rs)

 

Prema njegovim rečima sa gradonačelnikom Valjeva i njegovim saradnicima razgovarano je o raznim vidovima saradnje, naročito na nivou gradova dve zemlje.

 

- Gradonačelniku sam rekao da sve oblasti koje imaju potencijal i mogućnost za saradnju postoje u Valjevu, bilo da se radi o kulturi, sportu, privredi, trgovini i industriji, kao i sve ostale oblasti. Pokušaćemo da definišemo grad u Iranu koji po svim aspektima odgovara Valjevu . To može biti veoma dobra odskočna daska za saradnju između dve zemlje na nivou gradova. Ono što sam ja video kod gradonačelnika, jeste da je mlad čovek koji je pun ideja i to može biti dobar znak da će ta saradnja biti plodonosna. Iran ima širok spektar mogućnosti iz raznih oblasti, a na našu sreću, postoji sjajan pristup o potrebi međusobne saradnje - kazao je Rašid Hasan Pur Baei.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da Iran i Srbija već odavno imaju tradicionalno dobru bilateralnu saradnju te da je ovo prilika da analiziramo mogućnosti saradnje i na nivou gradova.

 

Ambasador Irana u Beogradu je sa saradnicima i predstavnicima grada Valjeva prisustvovao prezentaciji "Upoznajmo Iran", koju je održao Aleksandar Dragović, urednik izdavaštva u Iranskom kulturnom centru u Beogradu i otvaranju izložbe iranske umetnice Parise Šad Gazvini, "Moja prelepa zemlja Iran" u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića".

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 10 komentara