Izuzetno loš vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Izuzetno loš vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
23.01.2024, 09:44

Valjevo svetski rekorder po zagađenosti vazduha

č: | fb:

Prvog dana prošle sedmice merni uređaji su registrovali koncentracije čestica prašine višestruko iznad dozvoljenih vrednosti, što je Valjevo svrstalo u najzagađeniji grad u svetu, po podacima sajta Ekstremna ekologija. Vazduh u Valjevu je protekle nedelje ocenjen indeksom u kategorijama "loš", "veoma loš" i "izuzetno loš", navodi u nedeljnom izveštaju udruženje građana Lokalni odgovor.

 

U prošli ponedeljak se po prvi put oglasio saopštenjem Zavod za javno zdravlje u Valjevu, upozoravajući na opasnost od zagađenog vazduha.

 
Od početka godine do 22. januara u vazduhu u Valjevu je zabeleženo 15 dana prekoračenja dnevnih graničnih vrednosti suspendovanih PM10 čestica-iznad 50 mikrograma po metru kubnom.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 11 sati 1 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 12 sati 27 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...