Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2015, 13:42

Radio Valjevo vredi 3.373 evra

č: | fb:

Na sednici Skupštine grada, koja je sazvana po hitnom postupku sa samo jednom tačkom dnevnog reda, odbornici su usvojili izmenjenu odluku o modelu i metodu privatizacije Radio Valjeva. Poslednji rok za predaju ove odluke Agenciji za privtizaciju bio je danas do 10 časova, otuda hitna sednica i usvajanje odluke u poslednji čas.

Po novoj odluci, koju su danas usvojili odbornici, vrednost kapitala Radio Valjeva je 408.000 dinara ili 3.373 evra. Ukoliko prvi put ovo javno preduzeće ne bude prodato, za drugu prodaju cena će biti niža i iznosiće oko 130.000 dinara ili oko1.100 evra. Stečaj će uslediti, ako ova medijska kuća ne bude privatizovana ni nakon drugog pokušaja prodaje, rečeno je na sednici lokalnog parlamenta.

Četvoromesečno veštačko disanje, koje košta, za pacijenta za koga se ne zna da li će preživeti, smatraju demokrate.

Govoreći o hitnosti usvajanja ove odluke i hitnosti sazivanja sednice Skupštine grada, pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić objašnjava da je Agencija za privatizaciju novu procenu vrednosti Radio Valjeva Gradskoj upravi dostavila tek u petak u 11 časova. „Ukoliko danas ne usvojimo ovu odluku, ne bi bilo nove prodaje, nego bi Radio Valjevo, 30. juna bilo likvidirano. Ova odluka daje mogućnost za još dva pokušaja prodje ili još četiri meseca funkcionisanja Radio Valjeva u sadašnjim uslovima”, objasnio je Milorad Ilić.

Milorad Ilić

Milorad Ilić (Foto: Đorđe Đoković)

On je podsetio da je Skupština grada u novembru prošle godine donela odluku o modelu i metodu privatizacije Radio Valjeva, međutim privatizacija po tom modelu nije uspela. Ilić objašnjava da su u međuvremenu usvojene izmene Zakona o privatizaciji po kojima je predviđeno da se tržišna vrednost preduzeća mora utvrditi pod datumom 31.12.2014. godine. „S obzirom na to da je skupštinska odluka doneta ranije, trebalo je ponovo utvrditi tržišnu vrednost Radio Valjeva, tako da sada procenjena vrednost kapitala ove medijske kuće iznosi 408.000 dinara ili 3.373 evra”, navodi Ilić.

Odbornike, osim zamerke što je sednica zakazana „u pet do 12”, je interesovalo kako će se Radio Valjevo finansirati naredna četiri meseca, da li će biti sačuvana imovina, pre svga vredna dokumentacija i muzička arhiva, kao i to da li će biti zbrinuti zaposleni ukoliko ne uspe prodaja ove medijske kuće. Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić odgovara da je u budžetu obezbeđen novac za finansirnje Radio Valjeva do kraja godine, ukoliko privatizacija ne uspe Radio Valjevo ide u stečaj, imovina će pripasti Gradu, koji je i osnivač ove medijske kuće, a Grad je u obavezi da obezbedi otpremnine za zaposlene.

Da li će najstarija medijska kuća u Valjevu dobiti novog vlasnika biće poznata do 31. oktobra, do kada je produžen rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu države, pokrajine i lokalnih samouprava ili će posle 67 godina rada i postojanja Radio Valjevo otići u stečaj?

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 11 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara