Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2015, 13:42

Radio Valjevo vredi 3.373 evra

č: | fb:

Na sednici Skupštine grada, koja je sazvana po hitnom postupku sa samo jednom tačkom dnevnog reda, odbornici su usvojili izmenjenu odluku o modelu i metodu privatizacije Radio Valjeva. Poslednji rok za predaju ove odluke Agenciji za privtizaciju bio je danas do 10 časova, otuda hitna sednica i usvajanje odluke u poslednji čas.

Po novoj odluci, koju su danas usvojili odbornici, vrednost kapitala Radio Valjeva je 408.000 dinara ili 3.373 evra. Ukoliko prvi put ovo javno preduzeće ne bude prodato, za drugu prodaju cena će biti niža i iznosiće oko 130.000 dinara ili oko1.100 evra. Stečaj će uslediti, ako ova medijska kuća ne bude privatizovana ni nakon drugog pokušaja prodaje, rečeno je na sednici lokalnog parlamenta.

Četvoromesečno veštačko disanje, koje košta, za pacijenta za koga se ne zna da li će preživeti, smatraju demokrate.

Govoreći o hitnosti usvajanja ove odluke i hitnosti sazivanja sednice Skupštine grada, pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić objašnjava da je Agencija za privatizaciju novu procenu vrednosti Radio Valjeva Gradskoj upravi dostavila tek u petak u 11 časova. „Ukoliko danas ne usvojimo ovu odluku, ne bi bilo nove prodaje, nego bi Radio Valjevo, 30. juna bilo likvidirano. Ova odluka daje mogućnost za još dva pokušaja prodje ili još četiri meseca funkcionisanja Radio Valjeva u sadašnjim uslovima”, objasnio je Milorad Ilić.

Milorad Ilić

Milorad Ilić (Foto: Đorđe Đoković)

On je podsetio da je Skupština grada u novembru prošle godine donela odluku o modelu i metodu privatizacije Radio Valjeva, međutim privatizacija po tom modelu nije uspela. Ilić objašnjava da su u međuvremenu usvojene izmene Zakona o privatizaciji po kojima je predviđeno da se tržišna vrednost preduzeća mora utvrditi pod datumom 31.12.2014. godine. „S obzirom na to da je skupštinska odluka doneta ranije, trebalo je ponovo utvrditi tržišnu vrednost Radio Valjeva, tako da sada procenjena vrednost kapitala ove medijske kuće iznosi 408.000 dinara ili 3.373 evra”, navodi Ilić.

Odbornike, osim zamerke što je sednica zakazana „u pet do 12”, je interesovalo kako će se Radio Valjevo finansirati naredna četiri meseca, da li će biti sačuvana imovina, pre svga vredna dokumentacija i muzička arhiva, kao i to da li će biti zbrinuti zaposleni ukoliko ne uspe prodaja ove medijske kuće. Pomoćnik gradonačelnika Milorad Ilić odgovara da je u budžetu obezbeđen novac za finansirnje Radio Valjeva do kraja godine, ukoliko privatizacija ne uspe Radio Valjevo ide u stečaj, imovina će pripasti Gradu, koji je i osnivač ove medijske kuće, a Grad je u obavezi da obezbedi otpremnine za zaposlene.

Da li će najstarija medijska kuća u Valjevu dobiti novog vlasnika biće poznata do 31. oktobra, do kada je produžen rok za privatizaciju medija koji su u vlasništvu države, pokrajine i lokalnih samouprava ili će posle 67 godina rada i postojanja Radio Valjevo otići u stečaj?

Aktuelno

Kosidba na Rajcu 2023. (foto: TO Ljig)
"Oj, kosači, gde ćemo na mobu, il’ na Rajac il’ na Dobru vodu…" Pre 1 sati 43 minuta

Kosidba na Rajcu 55. put

Kosidba na Rajcu počinje u nedelju u 12.00 časova. Na programu je revijalno košenje trave, za merak i dušu, uz pesmu, koje će predvoditi đidija Slobodan Živanović iz Velike Krsne kod Mladenovca....

ProGlas (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 4 minuta

ProGlas u Valjevu: Potrebno jedinstvo građanskih pokreta

Predstavnici inicijative Proglas sastali su se u Valjevu sa predstavnicima građanskih pokreta i udruženja iz potrebe da se uspostavi mreža građanskih pokreta kako bi lokalne inicijative bile...

Taorska vrela (foto: Sveta Kovačević)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 1 dan 9 sati

Da li su "Taorska vrela" zaštićena?

Najlepši izvori u valjevskom kraju zasigurno su Taorska vrela. Fotografije Taorskih vrela su nekad ponosito krasile svaku brošuru koja je služila za promociju nekadašnje velike države SFRJ, a i...  · 4 komentara

Mihailo Petronijević  (foto: Slobodan Ćirić)
Rečica Banja prestala da teče 11.07.2024

Pomor pastrmke u ribnjaku u Mrčiću

U ribnjaku pastrmke braće Mihaila i Zorana Petronijevića u Mrčiću uginulo je 700 kilograma pastrmke zbog nedostatka protočne vode bogate kiseonikom, jer je Banja, rečica na kojoj se ribnjak nalazi,...  · 3 komentara