Registracija Prijava preko FB
Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2015, 07:59

Neće biti organizovanog dočeka Nove godine

č: | fb:

Za Novu godinu u Valjevu neće biti vatrometa. Neće biti ni organizovanog dočeka na Gradskom trgu, jer za to slavlje u gradskoj kasi nema dovoljno novca. Biće novogodišnje dekoracije duž Karađorđeve ulice, koja je toliko stara da se već godinama niko ne usuđuje da je, kada prođu praznici, skine sa bandera, „jer bi se raspala i ostali bi bez nakita!“ 

Iz Gradske uprave najavljuju da će dočeka Nove godine biti, ali za najmlađe!?

I taj doček, za najmlađe, biće organizovan najverovatnije od pet popodne pa do devet uveče, biće Deda mraza i žonglera, slatkiša i paketića. 

Načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić objašnjava da je tako odlučeno, pre svega zbog malo novca, jer je za doček Nove godine u gradskoj kasi planirano samo milion dinara, a osim toga „građani su imali dovoljno zabave i koncerata u vreme održavanja nekih manifestacija“.

„Uzevši u obzir činjenicu da smo u toku godine imali velike koncerte za 'Tešnjarske večeri', 'Čvarkijadu', pa i za Džez fest, odlučili smo da za Novu godinu organizujemo na više punktova u gradu neke programe za decu. Centralno dešavanje biće, najverovatnije, ispred Doma omladine“, kaže načelnik i dodaje da je sve to još uvek „na nivou ideje, a da će Centar za kulturu u narednih par dana saopštiti konkretan predlog programa sa, obavezno, poznatim animatorima“.

Ono što je poznato jeste da će biti, kao prateće aktivnosti, predstave za decu, podela paketića i slatkiša. Vujić Subotić kaže da još uvek nije odlučeno kojoj deci će biti podeljeni paketići i podseća da su prošle godine obradovani mališani iz hraniteljskih porodica. „U saradnji sa Centrom za socijalni rad odlučićemo kojoj deci ćemo ove godine uručiti paketiće“, kaže Aleksandar Vujić Subotić.

Aleksandar Vujić Subotić

Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

On se slaže da je milion dinara previše novca za žonglere, Deda mraza, paketiće i slatkiše, i objašnjava da je toliko novca planirano u budžetu za organizaciju Nove godine, što ne znači da će sve biti potrošeno. 

„O opravdanosti ovakvog koncepta organizacije Nove godine može da se diskutuje, ali naš stav je ili doček praviti kako treba, što nije moguće sa milion dinara, ili doček ne praviti uopšte“, kaže Aleksandar Vujić Subotić.

Nisam dobila odgovor na pitanje zar nije bilo bolje ne praviti ništa, jer kakav je doček Nove godine u pet popodne i to za mališane, kojima zabava sa žonglerima, kolovnovima i slatkišima može da se priredi i leti u bilo kom danu, ili u okviru bilo koje manifestacije? Zar popodnevni novogodišnji program za decu može da bude zamena za doček Nove godine? Zbog čega ove godine nije kupljen novi nakit, ne baš kao u prestonici, ali makar malo bolji od ovog vremešnog i ofucanog? I, konačno, zbog čega se milion dinara, koliko je  planirano za Novu godinu, ne utroši u nešto što će duže trajati, više koristi doneti i duže se pamtiti od uličnog žonglera 31. decembra u pet popodne?

Podsećanja radi, i prošle godine se gradsko rukovodstvo odlučilo za „više dešavanja za najmlađe sa žonglerima i animatorima, jer za neki drugi, pre svega za koncert na otvorenom, trebalo bi značajno više novca”. Međutim, prošle godine ni taj koncept za najmlađe nisu realizovali jer je, kako rekoše, “bilo užasno hladno!”

 

 

Aktuelno

Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
Nakon dolaska nove direktorke Pre 1 sati 22 minuta

Smene i ostavka načelnika u valjevskoj bolnici

U Opštoj bolnici Valjevo smenjeno je četvoro načelnika službi, dok je jedan podneo ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da su smene iz "ličnih razloga", a ne zbog lošeg rada, dok v.d. direktora kaže...  · 9 komentara

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 33 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara