Registracija Prijava preko FB
Promo tekst u Kuriru (foto: Skrinšot)
Promo tekst u Kuriru (foto: Skrinšot)
29.08.2018, 07:01

Tri naručena teksta gradonačelnik platio 1,3 miliona dinara

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je novcem iz gradske kase platio 480.000 dinara tekst u "Kuriru", koji je objavljen 30. juna u štampanom i internet izdanju.

 

Nakon što je krajem prošle godine iz budžeta, bez javne nabavke i suprotno Odluci o budžetu Valjeva, platio 830.000 dinara intervju u dnevnom listu ALO (540.000) i na portalu Srpskog telegrafa, Gvozdenović nastavlja sa reklamiranjem ili promocijom. Ovaj put je izabrao "Kurir".

 

U naručenom tekstu pod naslovom "Ostvarićemo san mnogih generacija Valjevaca", koji je plaćen 480.000 dinara, Gvozdenović je izgovorio 15 rečenica, što znači da je jedna rečenica koštala 32.000 dinara!

 

On je za Kurir govori o "pokretanju nekoliko veoma važnih infrastrukturnih projekata koji su prekretnica u razvoju grada!”. I ovaj put, kao i u prethodna dva intervjua, Gvozdenović je govorio o izgradnji puta M-4, za koji tek treba da se radi projekat, o industrijskoj zoni, koja tek treba da se izgradi, o brani Stubo-Rovni, koja se gradi 30 godina i o radovima na regulaciji korita Kolubare, koje finansira Evropska unija. O svojim delima i rezultatima Gradske vlasti na čijem je čelu, ni reči.

Promo tekst u Kuriru

Promo tekst u Kuriru (Foto: Skrinšot)

Intervju je realizovan na osnovu "Ugovora o pružanju usluga promocije" koji je potpisao Slobodan Gvozdenović i Adria Media Group doo, Beograd.

 

Međutim, u ugovoru piše jedno, realizovano je nešto drugo, a plaćeno sasvim treće!?

 

Naime, ugovorom je precizirano da "Adria Media Group ima obavezu da u dnevnoj novini Kurir i na portalu kurir.rs u periodu od 15.06. do 15.08. objavi tekstove u kojima će informisati javnost o radu i aktivnostima Grada Valjeva i predstaviti grad Valjevo u svim aspektima obavljanja nadležnosti grada", a Grad se "obavezuje da te tekstove plati 480.000 dinara".

 

Međutim, u dnevnom Kuriru i na Kurir.rs objavljen je 30. juna samo jedan tekst i to od 15 rečenica sa tri fotografije, dok na računu, koji je takođe kao i ugovor potpisao Slobodan Gvozdenović, piše da je 480.000 dinara plaćena jedna objava oglasa "Razvoj grada Valjeva" u izdanju Kurir dnevna novina i u Kurir web.

 

Nejasno je na osnovu čega je Slobodan Gvozdenović platio 480.000 dinara jedan oglas objavljen jedan dan u dnevnim novinama i na web stranici Kurira, kada je ugovorom precizirano da će za dva meseca biti objavljeno više tekstova o radu i aktivnostima grada Valjeva i da će to biti plaćeno 480.000 dinara?

 

Ugovor

Ugovor

Još jedan "detalj" iz "Ugovora o pružanju usluga promocije" upada u oči. Gradonačelnik je ugovor zaključio 21. juna, stupio je na snagu 29. juna, a odnosi se na period od 15. juna do 15.avgusta.

 

Dakle, ugovor se u jednom delu odnosi na prošlost, što je pravno nemoguće, ali je za gradonačelnika Valjeva očigledno moguće, koji, sva je prilika, ima sposobost da nas vrati unazad!

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 10 sati 35 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara