Registracija Prijava preko FB
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
Naselje Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 06:54

U Kolubari 2 zabavni park sa škarpom za penjanje i brdom sa tunelima

č: | fb:

Najveće valjevsko naselje dobiće novi zabavni park, ili igralište, novi mobilijar i nekoliko desetina novih sadnica umesto obolelih i starih.

 

Sudeći prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke "Izgradnja skvera u Naselju Kolubara 2", koja je juče raspisana, u planu je postavljanje škarpe za penjanje i dva tobogana, zatim biće urađeno brdo sa tunelima i lavirint, kao i postavljanje novog mobilijara – klupa i kanti.

 

Takođe u tehničkoj specifikaciji je naznačeno da će plato i staze u zabavnom parku biti obložene behaton pločama, koje će biti postavljene i u lavirintu i travi.

 

Umesto osušenog i bolesnog drveća biće zasađeno novo, i to tridesetak stabala i nekoliko stotina žbunastog rastinja. Sudeći prema tehničkoj specifikaciji novo igralište imaće blizu 1.200 kvadrata travnate površine.

 

Procenjena vrednost radova na izgradnji zabavnog parka je šest miliona dinara sa PDV-om, rok za podnošenje ponuda je do 9. septembra, dok je rok za izvođenja radova 60 dana.

 

Od "neophodnih finansijskih i poslovnih kapaciteta", koje ponuđač mora da ispuni za ovaj posao, traži se da je u prethodne tri godine ostvario prihod u minimalnom iznosu od 10 miliona dinara i da je u prethodnih pet godina izgradio minimalno dva igrališta. Za finansijsko obezbeđenje zahtevaju se menice iako je uobičajeno da to bude bankarska garancija.

 

Izgradnja zabavnog parka ili dečjeg igrališta u Kolubari 2 nije bila planirana na početku godine, nego su se ti radovi našli u Planu javnih nabavki nakon 11. izmene donete pre nedelju dana.

 

Kolubarske.rs su pokušale da saznaju zbog čega je tek sada odlučeno da se gradi zabavni park u valjevskom najvećem naselju i da se tek u avgustu raspiše javna nabavka, s obzirom na to da radovi, uz poštovanje procedure i rokova, neće biti okončani pre novembra? Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da je odluka o izgradnji zabavnog parka u najvećem valjevskom naselju zapravo "obezbeđivanje bolje pozicije SNS pred izbore na svim nivoima koji će najverovatnije biti održani u martu sledeće godine".

 

"Priprema za izbore i kupovina glasova su i radovi na sređivanju puteva i ulica, koji nisu bili u planu na početku godine, a za koje će biti potrošeno oko 65 miliona dinara", dodaje sagovornik Kolubarskih.rs.

 

 

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 11 sati 1 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara