Prvaci (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (foto: Đorđe Đoković)
14.08.2019, 07:10

Nabavljeni luksuzni pokloni, ali ne i rančevi za prvake

č: | fb:

Grad nije realizovao obe partije javne nabavke – nabavka poklona za potrebe reprezentacije, koja je raspisana sredinom jula, a čija je procenjana vrednost oko 1,7 miliona dinara bez PDV-a.

 

Nabavljena je luksuzna reprezentacija - muški i ženski setovi sa rokovnicima, kaiševima, ogledalcima, kravatama, ešarpama..., vredni preko 800 hiljada dinara, ali još uvek nisu kupljeni pokloni za prvake, tačnije rančevi i pored toga što smo na domak 1. septembra, polaska prvačića u školu.

 

Na javnu nabavku poklona za potrebe reprezentacije, koja je podeljena u dve partije: prva - nabavka poklona i druga - nabavka rančeva za prvake, javili su se valjevski "Garfild", sa ponudom za obe partije, i beogradska firma "Tora Komerc" sa ponudom samo za nabavku rančeva za prvake.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je, na predlog Komisije koja je stručno ocenila ponude, ugovor za nabavku poklona dodelio valjevskoj SZR "Garfild".

 

Nije poznato ko će biti darivan poklonima za koje je iz gradske kase izdvojeno 811.040 dinara, ali sudeći po tehničkoj specifikaciji javne nabavke vodilo se računa o poklonima za oba pola.

 

Na spisku je deset setova koje čine kožni rokovnik i pozlaćena olovka sa grbom Srbije, spakovani u crnu kutiju postavljenu sa crnom čojom na kojoj je utisnut grb Grada. Zatim tu je po deset ženskih i muških setova - kožni novčanik, svilena ešarpa ručno slikana, kravata i kožni kaiš, spakovano u kutiju sa utisnutim grbom Grada.

 

Tu je još po deset skromnijih mušikih i ženskih setova - kožni novčanik i kožni kaiš, odnosno ogledalce kombinacija kože i prohroma, kožna furtola za kartice sa osam pregrada, sve to spakovano u kutiju sa grbom Grada.

 

Pored toga, kupljene su dve kožne protokolarne mape, dvadeset kožnih lepeza za kreditne kartice i dvadeset zidnih daski, sve sa grbom grada, kao i grb Grada, i to 50 komada, spakovan u kutiju koja je izrađena od drveta obložena kožom.

 

Međutim, odluka o dodeli ugovora za nabavku rančeva za prvake još uvek nije doneta i pored toga što su prispele dve ponude.

 

Procenjena vrednost te partije je oko 850.000 dinara. Ponuda valjevskog "Garfilda" za kupovinu 840 rančeva je 823.200 dinara, dok je ponuda beogradske firme "Tora Komerc" značajno niža i iznosi 323.400 dinara. Uz ponudu su, što je bila obaveza učesnika na tenderu, dostavljeni uzorci. "Garfild" nudi plavi ranac na kome je već odštampano – đak prvak i grb Valjeva, dok je ranac beogradske firme "Tora Komerc" ružičast i bez aplikacije. Inače, u tehničkoj specifikaciji je naznačeno da će "naručilac pripremiti idejno rešenje za štampu".

 

Za razliku od luksuznih poklona za reprezentaciju, gde je Grad bio široke ruke, na đačkim rancima se štedelo. Prema tehničkoj specifikaciji traži se ranac koji je isuviše mali, od tankog materijala i koji nije anatomski oblikovan, otuda teško da se može koristi kao đački ranac.

 

U Komisiji za ovu javnu nabavku bili su Aleksandar Đurić i Slađana Bulatović, koji su, kako je rečeno na otvaranju ponuda, službenici za javne nabavke i Ivan Beljić, član.

Aktuelno