Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2019, 07:15

Za rekonstrukciju Doma zdravlja skoro 300 miliona dinara

č: | fb:

Sudeći prema prvoj izmeni Plana javnih nabavki, na poziciji gradonačelnik, u ovoj godini biće rekonstruisan Dom zdravlja Valjevo, a ti radovi koštaće blizu 293 miliona dinara.

 

Kako je ranije najavljeno u planu je rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja, uključujući i Službu hitne medicinske pomoći, kao i zgrade Stomatologije koja će biti renovinara od "podruma do krova".

 

Takođe je ranije rečeno da će radove na adaptaciji valjevske zdravstvene ustanove finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Plan javnih nabavki za 2019. pretrpeo i 11. izmenu

 

Najnovijom 11. izmenom Plana javnih nabavki za izgradnju Ulice Mirka Obradovića, za koju je prvobitno bilo planirano oko 35 miliona dinara, biće izdvojeno 200 miliona dinara.

 

Pored toga, za radove na putevima i ulicama planirano je blizu 58 miliona dinara, od toga najviše novca za investiciono održavanje puteva oko 25 miliona dinara. Među radovima su i sanacija puta u selu Drenaić, što je bilo i ranije u planu međutim poslednjom izmenom Plana procenjena vrednost javne nabavke, koja je juče raspisana, uvećana je za oko 800.000 dinara.

 

Od novih infrastrukturnih radova, koji su obuhvaćeni poslednjom izmenom Plana javnih nabavk, su sanacija pešačkog mosta na reci Obnica u selu Zlatarić, za te radove je predviđeno milion dinara.

 

Već je raspisana javna nabavka za radove na uređenju saobraćajnice i parkinga oko stambene zgrade za izbegla i raseljena lica u Novom Naselju. Procenjena vrednost radova je oko 1,2 miliona dinara.

 

Sudeći prema 11. izmeni Plana javnih nabavki, Grad planira da nabavi motocikle za valjevsku policiju u vrednosti od četiri miliona dinara sa PDV-om, kao i kompjuter, štampače i fotoaparate.

 

U planu je i nabavka inkubatora za Centar za vantelesnu oplodnju, procenjena vrednsot je 1.250.000 dinara, zatim kupovina klima uređaja sa ugradnjom što bi trebalo da košta 420.000 dinara.

 

Za organizaciju radionica i izradu brošura za roditelje dece ranog uzrasta od 0 do tri godine planirano je preko pola miliona dinara. Za sada nije poznato ko će i sa kojim ciljem organizovati radionice i izraditi brošure za roditelje.  

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 27 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 16 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.