Registracija Prijava preko FB
Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
22.08.2019, 06:43

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

č: | fb:

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Tri godine je trebalo da budu rešena imovinsko-pravna pitanja, a devet godina je bilo potrebno da se donese odluka i obezbedi novac u budžetu za asfaltiranje ove saobraćajnice.

 

Radovi, vredni oko četiri miliona dinara bez PDV-a završeni su juče, novim asfaltom presvučena je deonica puta od jezera do ski staze u dužini od 600 metara, a širine pet metara.

 

Javna nabavka za ove radove raspisana je još početkom decembra prošle godine, posao je dobilo Preduzeće za puteve Valjevo, koje je, prema dogovoru sa investitorom, radve okončalo ovog leta.

 

Put od jezera do ski staze

Put od jezera do ski staze (Foto: Kolubarske.rs)

Sudeći prema izjavi rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zorana Trifunovića, objavljena na sajtu Grada, uskoro će biti asfaltiran i parking pored ski staze površine oko dve hiljade kvadrata.

 

Ove zime na stazi Crni vrh za 70 dana, koliko je trajala sezona, bilo je 10.000 skijaša i bordera, što je za 50 posto više od prošle sezone. Po broju prodatih karata bila je to najuspešnija sezona od kada je Divčibare Ski Resort preuzelo u zakup skijalište od grada Valjeva 2016. godine.

 

Skijaši iz cele Srbije, ali i brojni gosti koji borave na Divčibarama i tokom leta, jedinu zamerku su imali na pristupnu saobraćajnicu koja je bila u katastrofalnom stanju. Sada je i taj problem, konačno rešen.

Aktuelno

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Naredba Štaba za vanredne situacije Pre 2 sati 3 minuta

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata u Mionici

Štab za vanredne situacije opštine Mionica doneo je naredbu o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata za vreme trajanja vanredne situacije, koja je proglašena zbog pogoršane epidemiološke...

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 22 sati 58 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara