Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
17.07.2020, 07:45

"Propali" brisevi zbog "havarije" u "Vatrenom oku"

č: | fb:

U Valjevu ne samo da kasne rezultati testiranja na koronavirus za oko 500 građana, nego će više od 100 Valjevaca morati ponovo da daje bris jer su njihovi uzorci, koji su uzeti 7. jula, "propali".

 

- Umesto da nakon devet dana iščekivanja dobijem rezultat da li sam pozitivna ili ne na COVID-19, pozvali su me iz kovid ambulante u Novom naselju da dođem danas nakon podneva da mi ponovo uzmu bris, jer se, kako mi je rečeno, onaj prvi "zagubio". Ne mogu da vam opišem koliko sam bila ljuta. Meni je taj test neophodan za produžetak ugovora o radu, a moj drug je imao simptome koronavirusa, deset dana je u izolaciji i čeka rezultat – ispričala nam je juče nakon ponovnog odlaska u kovid ambulantu naša saugrađanka.

 

Kaže da joj je rečeno da će "uzorci ovaj put biti posalti u laboratoriju u Batajnicu, i da će rezultati stići za dva-tri dana".

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, iz tehničkih razloga ili zbog "havarije" u mikrobiološkoj laboratoriji "Vatreno oko", koja se nalazi pri Kliničkom centru Srbija, oko 150 uzoraka koji su poslati iz Valjeva početkom jula je "propalo" te su građani pozvani da ponovo daju bris. Takođe, nezvanično nam je rečeno da nisu samo uzorci iz Valjeva "propali" nego i iz drugh gradova Srbije.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs objašnjava da vremenski rok u kome treba da se uradi analiza briseva je 72 časa, a nakon toga "virus je uništen" tako da rezultat neće biti validan.

 

Naš sagovornik nije mogao da nam odgovori na pitanje ako su brisevi "propali" zbog toga što analiza nije urađena u roku od 72 časa, zbog čega građani nisu ranije o tome obavešteni?

 

Rok za dobijanje rezultata kovid testa, prema protokolu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, je od 24 do 48 časova, a u Valjevu se na njih čeka deset i više dana. Rezultate analize uzorka čekaju i pacijenti koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Valjevo, koji su najverovatnije zaraženi koronavirusom.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 55 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 51 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...