Registracija Prijava preko FB
Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Industrijska zona Stefil (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2020, 09:36

Za saobraćajnicu u “Stefilu” 234,4 miliona dinara

č: | fb:

Ministarstvo privrede finansiraće sa 129,4 miliona dinara rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz privrednu zonu, dok je ukupna vrednost radova oko 234,4 miliona dinara sa PDV-om. Preostali deo novca biće obezbeđen iz budžeta Valjeva.

 

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture za 2020. godinu, Ministarstvo privrede je donelo Odluku o rasporedu i korišćenju sredstava, a na osnovu prispelih prijava projekata. Prema toj Odluci raspodeljena je milijarda 120 miliona dinara na 31 grad i opštine, a pojedinačno najviše novca pripalo je projektu koji je podneo gard Valjevo.  

 

Sudeći prema konkursnoj dokumentaciji reč je o saobraćajnici u privrednoj zoni "Stefil", koja će biti široka sedam metara, a uz kolovz su predviđene pešačke staze. Kako je navedeno na delu koridora buduće saobraćajnice kroz privrednu zonu već je izgrađena saobraćajnica širine šest metara sa trotoarima.

 

Javna nabavka za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnice kroz Privrednu zonu Valjeva, raspisana je 14. maja, rok za podnošenje ponuda, nakon produžetka, istekao je 1. jula, a odluka o dodeli ugovora doneta je krajem prošle nedelje.

 

Prihvaćena je ponuda od 234.428.316 dinara grupe ponuđača koju predvodi beogradsko GP Ingrap-omni. Pored ove grupe ponuđača na tenderu su učestvovali konzorcijum na čijem je čelu valjevsko građevinsko preduzeće Kompresor ing, grupa ponuđača koji predvodi valjevsko preduzeće "Autotransport" i GP Kej iz Valjeva.

 

Najpovoljniji ponuđač sa cenom 232.666.755 bila je grupa ponuđača na čelu sa preduzećem "Autotransport", ali je Komisija za javnu nabavku konstatovala da je ponuda neprihvatljiva jer ponuđač ne ispunjava dodatne uslove određene Konkursnom dokumentacijom u delu koji se odnosi na dokazivanje ispunjenosti traženog uslova u pogledu poslovnog kapaciteta.

 

Sredstva za uređenje privredne zone, nakon prvog rebalansa budžeta Valjeva, uvećana su za 90 miliona dinara, tako da je ukupno u gradskoj kasi u ovoj godini za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni planirano 199 miliona dinara.

 

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 51 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 13 sati 42 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 51 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.