Registracija Prijava preko FB
Koncert (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.09.2020, 06:52

Odložiti sve sportske i zabavne manifestacije

č: | fb:

Sportske i druge zabavne manifestacije treba odložiti do povoljnije epidemiloške situacije, zaključak je Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, a na osnovu mišljenja Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavnje od epidemija (SOT).

 

Pre sednice Štaba je održan sastanak SOT-a, na kome su članovi medicinske struke izneli nepodeljeno mišljenje, zasnovano na zdravstvenim procenama, ali i preporukama Ministarstva zdravlja da se odloži održavanje svih većih skupova građana, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

 

Članovima Štaba je predočeno da su od strane ministra zdravlja upućene preporuke svim zdravstvenim institucijama na teritoriji Srbije i apelovano na lokalne štabove za vanredne situacije da se odlože sva veća okupljanja. Početak školske godine, povećan broj građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja u okruženju, gde je veliki broj obolelih, kao i povećanje broja pregleda u Kovid ambulantama, ukazuju da se pogoršava epidemiološka situacija.

 

Gradonačelnik Valjeva i komandant Štaba za vanredne situacije Lazar Gojković, kao i svi članovi Štaba su uvažili ove preporuke struke. Upućen je poziv sugrađanima da odlože planirane manifestacije i okupljanja, kako bi novi očekivani talas u Valjevu prošao sa što manje zaraženih i obolelih.

 

"Osim zvaničnih manifestacija koje nisu dobile odobrenje za održavanje, mole se sugrađani da ne organizuju veća porodična slavlja i okupljanja u ugostiteljskim objektima i drugim privatnim posedima, kako u gradu, tako i na seoskom području", navodi se u saopštenju Štaba.

 

Još jednom je apelovano da se poštuju sve preporučene epidemiloške mere i da ne treba prestati sa nošenjem maski, držanjem fizičke distance, pojačanom higijenom i svim ostalim merama, jer je dokazano da što su građani disciplinovaniji u primeni ovih mera, broj zaraženih i obolelih drastično opada!

 

Inspekcijski organi su dužni da pojačaju nadzor nad primenom mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

Aktuelno

Slava SNS (foto: valjevo.sns.org.rs)
Najava promena na čelu Gradskog oodbora SNS Pre 20 sati 8 minuta

Slava SNS bez predsednika valjevskih naprednjaka

Predsednik Gradskog odbora SNS Slobodan Gvozdenović, dojučerašnji gradonačelnik Valjeva, nije bio na slavi Srpske napredne stranke. Ali je bio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, koji nije član...  · 27 komentara

Gimnazija (foto: DjordjeDjokovic)
“Valjevski gimnazijalci” Pre 20 sati 9 minuta

Gost online tribine prof. dr Aleksandar Milenković

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, svakog četvrtka organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci". Gost pete tribine je prof. dr Aleksandar Milenković.  · 3 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 23 sati 30 minuta

U Valjevu još 22 osobe zaražene koronom

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od 28. oktobra u Valjevu su još 22 osobe zaražene koronavirusom. Nema novozaraženih u Osečini i Ljigu, dok su u Mionici četiri, Ubu tri i u...  · 3 komentara

Tehnička škola (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izmena u tekstu "Korona u školama i firmama" Pre 21 sati 20 minuta

U Tehničkoj školi je jedno, a ne dva odeljenja na onlajn nastavi

U tekstu "Korona u školama i firmama", koji je objavljen u Kolubarskim.rs 28. oktobra pogrešno smo preneli podatak iz tabele Zavoda za javno zdravlje Valjevo o broju odeljenja koja su u izolaciji,...