Aleksandar Djukic

Poslednji komentari

 • Promena Statuta Muzeja zbog promene direktora?

  Jasno je da lokalna vlast sprema smenu Vlade Krivošejeva. Zanimljivo je da niko ne pominje da li je Vlada dobro radio svoj posao ili ne. Verovatno i zato što ne bi mogli da mu nađu zamerku, jer rezultati njegovog rada govore njemu u prilog. Biće zanimljivo videti ko če to naslediti Vladu i sa kakvim kvalifikacijama. Inače, izmene statuta javnih ustanova i preduzeća u poslednje vreme idu ka smanjivanju neophodnih kriterijuma za izbor rukovodilaca zbog toga što viđeni kandidati za te pozicije imaju nedovoljno dobre kvalifikacije. Ti kriterijumi često nisu u skladu sa zakonskim rešenjima, a da ne govorimo o tome da se izborom neadekvatnih kandidata urušavaju te ustanove i preduzeća.

 • Ni MIC, ni MOC, nego TIC

  Predložio bih valjevskim novinarima da kontaktiraju neki od MIC-eva iz Slovenije i našoj javnosti prenesu o kakvim ustanovama se zapravo radi. Interpretacije naših lokalnih političara su postale toliko neozbiljne i samo govore o količini njihovog neznanja i potrebe da manipulišu javnošću i građanima. Ako je suditi po sajtovima ovih slovenačkih ustanova, ne radi se o naučnim ustanovama i one više liče na neku vrstu ustanova za obrazovanje odraslih. Nešto slično je postojalo i ranije u SFRJ. Mnogo buke ni oko čega, što bi rekao Šekspir. Evo i nekoliko adresa internet sajtova slovenačkih MIC-eva, pa se i sami uverite o čemu se radi: http://mic.scv.si/ http://mic.sc-celje.si/ http://www.sts.si/o-soli/mic http://www.sc-nm.si/mic/ http://www.sckr.si/tsc/mic/component/content/?view=featured&start=5 http://mic.scng.si/

 • U nedelju dvanaesta "Čvarkijada"

  Čini mi se da sam centar grada nije baš adekvatna lokacija za jednu ovakvu manifestaciju. Organizatorima želim lepo vreme, jer će u slučaju kiše učesnici i posetioci gacati po blatu. Siguran sam da na području grada postoje daleko bolji prostori na kojima bi se jedan ovakav događaj mogao organizovati.

 • Mountain Music Fest na Divčibarama u subotu 19. avgusta

  @Deli Radivoje Grad bi trebalo da podrži one manifestacije koje imaju za cilj promociju valjevskog kraja i dovođenje turista. I država Srbija i Grad Novi Sad su svojevrmeneo stali iza Exita. Dakle, potrebno je da postoje jasni kriterijumi za podršku, kao i merenje rezultata. Što se tiče Dana gljiva, sramota je što ta manifestacija nije dobila podršku.

 • Mountain Music Fest na Divčibarama u subotu 19. avgusta

  Odlično koncipiran festival. Dobar izbor muzike i pratećih sadržaja. Primer za druge koji se u našem gradu bave organizovanjem manifestacija da se zahvaljujući dobroj ideji može napraviti nešto zaista pozitivno. Kamo sreće da grad uloži više novca i truda i podrži ovakve događaje. Bravo za celu ekipu koja je osmislila i organizuje MMF.

 • 35 godina Istraživačke stanice Petnica

  Istraživačka stanica u Petnici je najbolji simbol našeg grada. Nešto što je pre 35 godina bilo samo potencijal danas je jedna od najznačajnijih i najinovativnijih naučnih i obrazovnih ustanova okrenutih ka mladim i talentovanim ljudima u regionu. Sve čestitke ljudima koji rade u Petnici. Šteta je što naš grad u proteklim decenijama nije iskoristio i brojne druge potencijale koje imamo. Sigurno bi bar neki od tih potencijala prerasli u nešto čime bismo mogli da se ponosimo, kao što se danas ponosimo Istraživačkom stanicom u Petnici.

 • Uz oglas za kupovinu zemljišta nedostaje slika

  Ne bih se složio da je uobičajena praksa u poslovnom svetu da se prvo juri investitor, pa se tek onda pronalazi lokacija. Naročito kada se radi o proizvodnoj delatnosti. Investitori očekuju da dobiju konkretnu ponudu koja uključuje određenu minimalnu površinu infrastrukturno opremljenog zemljišta. Oni ne žele da gube vreme čekajući da lokalna samouprava kupi neku parcelu i tek onda je opremi potrebnom infrastrukturom. Tim pre što im drugi gradovi već nude spremne parcele.

 • Da li je najveći uspeh vlasti kupovina novih automobila?

  @Izbeljivac Hajde lepo navedi koja je to domaća auto industrija uništena za vreme "žutih". Koje smo to automobile proizvodili, pa ih "žuti" uništili?

 • Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

  "Da možemo da uradimo nešto za godinu dana ne bi sedeli ovde nego bi gospodin Jeremić i ja, i celo Gradsko veće, verovatno bili u Americi i radili za ogroman novac." Lepo rečeno, da mogu i umeju nešto da urade imali bi neke ozbiljne karijere.

 • Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  @ lazar jovic Imaš i primer Šapca koji u svom vlasništvu ima preko 450ha zemlje predviđenih za privlačenje investicija. http://sabac.rs/images/pages/Katalog%20lokacija.pdf

 • Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  @ lazar jovic Sve se slažem sa tobom. Samo što Valjevo do kupovine "Stefila" nije imalo da ponudi ni ar infrastrukturno opremljenog prostora bilo kome. Ni da pokloni, ni da proda. Ranije se u Valjevu nije previše razmišljalo o potrebi da postoji prava industrijska zona. Zato sada kaskamo za ostalima. Kada kažem infrastrukturno opremljen prostor, to ne znači da na njemu postoje hale, već da se tu nalaze priključci na razne oblike infrastrukture (struja, voda, kišna i fekalna kanalizacija, gas, telekomunikacije, unutrašnje saobraćajnice...). Stefil je prostor koji je nudio mogućnost za greenfield (izgradnja potpuno novih objekata) i brownfield (korišćenje postojećih objekata) investicije, Grad Valjevo je iz NIP-a svojevremeno novac dobio za neke druge stvari (obdanište u Gradcu, dogradnju potkrovlja Doma zdravlja, rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje vode i dr.). Što se tiče EU pomoći Valjevo ima jedan mali hendikep, a to je njegov geografski položaj. Najveći broj projekata koje je EU imala u domenu lokalnog ekonomskog razvoja je pokrivao neke geografske celine. Valjevo je zbog svog položaja nekako uvek ispadalo iz obuhvata tih programa. I to nema veze sa Valjevom. Inače, ni Zrenjaninci zemljište u svojoj zoni ne poklanjaju investitorima, već prodaju. Njihove dve industrijske zone imaju ukupnu površinu od blizu 100 ha. Sad to uporedi sa onim što mi imamo da ponudimo. Predlažem ti da pogledaš http://www.slobodnazonazrenjanin.com/onama.html

 • Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  @ lazar jovic To što kažeš jeste logično, ali na drugoj strani imaš situaciju u kojoj svi drugi gradovi imaju spremne parcele da ih ponude potencijalnim investitorima. Zrenjanin, recimo, ima dve infastrukturno opremljene industrijske zone. Za jednu od njih su svojevremeno od EU dobili 4,5 miliona evra za opremanje. Pokušaj da se staviš u ulogu investitora. Zašto bi neko dolazio u Valjevo gde ne postoji slobodno zemljište opremljeno potrebnom infrastrukturom, ako u Zrenjaninu ili Šapcu sve to već postoji? Postojanje opremljenih parcela je samo preduslov. Nadalje sledi ozbiljan posao na targetiranju, kontaktiranju i privlačenju investitora. Toga, nažalost, očigledno nema. Da ima, videli bi se i neki rezultati.

 • Grad kupuje zemljište za 200 miliona dinara za industrijsku zonu

  Činjenica je da do kupovine "Stefila" Valjevo nije imalo zemljište koje bi moglo da ponudi investitorima, kao i da je potrebno još zemljišta za industrijsku zonu. Omo što, međutim, još nedostaje jesu i investitori, obnosno aktivnosti za njihovo privlačenje.

 • Na ručkove, piće i poklone potrošeno 2,3 miliona dinara za tri meseca

  "Račun za, kako je naznačeno, poslovni ručak člana Gradskog veća Andre Savčića i dvojice privrednika, iznosio je 8.105 dinara. Međutim, ovaj iznos se odnosi samo na piće i kafe, a ne na hranu." Pa koliko su to pića popili? Recimo da je piće koje su pili bila Coca cola i recimo da ona košta 150 dinara. To bi značilo da su njih trojica polila ukupno 54 flašice Coca cole ili po 18 flašica svako od njih. Neka su pili neko alkoholno piće i neka to piće košta 250 dinara po čaši. To bi značilo da su njih trojica popila 32 čaše pića ili 10 po osobi. Koliko su to onda vremena proveli u kafani? Koji je rezultat tog sastanka?

 • Vraćaju se murali na valjevske fasade

  @ Toma Fuhrer Ako je suditi po komentarima koje pišete to jedno odelo će Vam biti sasvim dovoljno pošto se očigledo zakopčava na leđima. Šteta što ste hrabri kao kišna glista, pa komentare pišete anonimno.

 • Vraćaju se murali na valjevske fasade

  @Toma Führer Verujem da ste ljubitelj Hugo Boss odela u crnim i braon tonovima i da kod kuće pred ogledalom kosu terate na stranu, ali svoje rasističke komentare morate da zadržite za sebe. Osim što su civilizacijski prevaziđeni, još su i kažnjivi po zakonima ove zemlje.

 • Ko se igra, igra novcem iz budžeta

  Bravo za tekst.

 • Ovog leta skuplje kupanje u Petnici?

  @Nevena Repić Verujem Vam da je bazen radio korektno i da su se zaposleni na bazenu potrudili da uslovi za plivanje budu dobri. No, vratimo se računici. Ako je u toku ove sezone prodato 1883 dnevne karte, to praktično znači da je u periodu oktobar - april kartu na bazenu plaćalo u proseku 9 ljudi dnevno. Nadam se da ćete se složiti da je to premalo. Ako problem slabe posećenosti svedemo samo na malograđanštinu (kako Vi predlažete), onda se taj problem neće rešiti. Nešto očigledno ne štima kada je u pitanju poseta bazenu tokom zime, jer je slično bilo i prošle (istina nepotpune) sezone. Kada se već troši toliko novca (bazen je ove zime u minusu preko 7 miliona dinara samo za energente), onda je potrebno osmisliti i kako bazen napuniti plivačima. Kako se radi o javnom preduzeću, radi se i o novcu svih građana Valjeva, te je odgovornost tim veća. Smatram da je normalno od rukovodstva "Valisa", ali i od gradskog rukovodstva očekivati neko rešenje, kako bazen i dalje ne bi bio prazan, a novac potrošen.

 • Ovog leta skuplje kupanje u Petnici?

  Znači, bazen je u periodu od oktobra do maja prihodovao 545 000 dinara, a za isti period za struju i gas potrošio 7,6 miliona dinara. D li Valis tokom letnje sezone može da pokrije toliki minus?

 • Na spomen obeležju beli krst

  Po Draganu Jeremiću u Srbiji je do 5. oktobra 2000. godine sve bilo divno i "patriotski". Toliko nam je divno bilo da je u julu 2000. godine prosečna plata u Valjevu bila 56 maraka. Što se nakaradnog obrazovanja tiče, od 2000. godine do danas njegova stranka je najduže držala poziciju ministra prosvete.

 • Decenijama u korovu, za pet dana u punom sjaju

  Bravo za ove mlade ljude. Uradili su odličnu stvar. Ostaje da se vidi da li će gradske službe održavati ovaj prostor kako uskoro ne bi ponovo zarastao i postao nepristupačan. Jasno je i da je potrebno uložiti još novca i truda kako bi se dogradio deo zida koji se zbog protoka vremena i nebrike urušio. Istraživači su nas sve zajedno podsetili i opomenuli da je važno da vodimo računa o prostoru u kojem živimo. Hvala im na tome.

 • Za bolje informisanje građana, bolje da novinara nema!

  Te sednice i do sada bile samo protokolarne i inscenirane za medije Na njima nema rasprave i one zapravo i ne liče na radne sednice. Verovatno se sve teme unapred dogovore i onda se to kao u nekom pozorištu "odigra" pred publikom/medijima na sednici.

 • Konkurs za mural

  @inzinjer56 Ne znam zašto o toj temi pišete ispod vesti koja sa tim nema nikakve veze. Moj post je bio odgovor na nečiji komentar da je Saša Janković navodno bio pod kontolom Nove demokratije od 1997. jer mu je po tom komentatoru profesor Voja Andrić tada bio šef u Vladi. Da sam bio u pravu govori i Vaš komentar da je Saša Janković u Saveznom ministarstvu za sport radio sa profesorom Andrićem tek od 2000. Pročitajte prvo šta piše, pa onda komentarišite. Naročito kada iznosite lične kvalifikacije.

 • Konkurs za mural

  Bosis je redak primer uspešne i zaista društveno odgovorne firme ne samo u Valjevu, nego i u celoj zemlji. Društveno odgovorno poslovanje jedne firme se ogleda u njenom odnosu prema zaposlenima, dobavljačima i klijentima, zaštiti životne sredine i podršci lokalnoj zajednici. U svim ovim segmentima Bosis je uspeo da pretekne mnoge mnogo veće i poznatije firme. Bilo bi veoma dobro za celo društvo kada bi se drugi domaći biznismeni ugledali na ljude poput vlasnika Bosisa. Imali bi šta da nauče.

 • Idejno rešenje, javna rasprava, pa uređenje prostora na Boričevcu

  U Beogradu postoje Aleja velikana i Aleja zaslužnih građana i obe se nalaze na Novom groblju. Uz dužno poštovanje prema zaslužnim Valjevkama i Valjevcima, ali zaista nije u redu da se na toj lokaciji pravi još jedno groblje. Tim pre što je groblje na Boričevcu koju stitinu metara iznad ove lokacije.

 • "Putujuće pozorište"? Može, ali neka bude kao "Šopalović"

  Poštovani profesore Marjanoviću, Kampanja Saše Jankovića je skromna, bez velike pompe i skupih propagandnih sredstava. Sašin spot za čiju produkciju je utrošeno izuzetno malo novca je do sada na internetu videlo preko milion ljudi, a da za njegovo emitovanje nije plaćen ni jedan dinar. Ne zatrpavamo građane lecima, a zidove plakatima i bilbordima. Ide se od grada do grada i razgovara sa građankama i građanima. Tako je bilo i prošlog petka u Valjevu. Da će Saša biti gost našeg grada smo saznali u sredu popodne. Bilo je predviđeno da se Saša Janković prošeta po gradu i razgovara sa građanima. S obzirom na vremenske uslove smo predložili da ipak organizujemo skup unutra i za to odabrali hol Centra za kulturu. Koliko se za manje od 2 dana moglo uraditi je urađeno. Naravno da uvek može bolje. Poziv je putem lokalnih medija i oglasa na društvenim mrežama bio upućen svima. Što se tiče govornika, bilo je predviđeno da se Valjevkama i Valjevcima obrate samo Duda Ivković i Saša Janković bez učešća lokalnih govornika. Dolaskom akademika Teodorovića plan je izmenjen. Da ću morati da budem konferansje saznao sam od ljudi iz Sašinog centralnog štaba pola sata pre početka skupa. Iako imam iskustva u tome (zbog svog posla više puta mesečno moderiram skupove širom Srbije) nisam se obradovao tom predlogu. Usprotivio sam mu se, ali mi je rečeno da u datom trenutku ne postoji drugo rešenje. Imao sam na umu i reakcije poput ove Vaše. Ljudi se uvek pitaju zašto je baš taj neko na tom nekom mestu. Doduše, ne pitaju da li je taj neko možda odmah i bez kalkulacija potpisao apel kojim se od Saše Jankovića traži da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije. Mogu slobodno da pogledaju listu potpisnika i moje ime će naći na 223. mestu. Posle toga neka pronađu svoje. Možemo ovde i dalje da se bavimo formom i spekulišemo da li je nešto moglo da se uradi ovako ili onako. Ono što je od toga daleko važnije jeste suština da su građanke i građani Valjeva prošlog petka imali prilike da uživo vide i čuju trojicu mudrih ljudi od kojih jednog želimo da vidimo na najvišoj poziciji u našoj zemlji. Dobronamerni saveti su sasvim u redu, ako se daju pre, a ne posle događaja. Naročito ako se to ne čini preko javnih glasila, već u direktnoj komunikaciji. Ovako bi čitaoci mogli da pomisle da nije u pitanju želja da se nesebično da savet, već nešto drugo.

 • Saša Janković: "Radiću samo ono što piše u Ustavu Srbije"

  @zoxy Kada nešto pišeš onda prvo proveriš činjenice. Voja Andrić je savezni ministar sporta bio posle 2000. Saša Jnković je bio službenik u ministarstvu pre toga. U petak je u Centru za kulturu bilo ljudi koliko je bilo. Vidi se i na fotografijama. Ko želi da vidi više fotigrafija neka poseti stranicu na Facebook-u "Valjevo za Sašu Jankovića".

 • "Wild Serbia" u projektu "Zajednički turistički proizvod"

  Bravo za Ivana i ekipu iz "Wild Serbia". Vredni i kreativni. Rade sjajne stvari za naš. Od srca im želim puno uspeha.

 • Omalovažavanje i vređanje odbornika opozicije

  Da li je moguće saznati zašto i pored medijske najave holandski ambasador nije bio na premijeri filma o dr Arijusu van Tinhovenu? Da li je bio sprečen da dođe ili se radi o nečem drugom?

 • Najviše para potrošio član Gradskog veća

  @Pristalica režima Ko je gde rođen je potpuno nevažno, jer niko od nas nije ni mogao da bira gde će se roditi. Da li je neko rođen u selu ili u gradu je za mene potpuno svejedno. Važno je ko, šta i kako radi.