Darija Ranković

Novinarka sa višegodišnjim iskustvom i urednica koja rado citira Lazu Kostića: "Onaj ko je i sam rob, nikada neće osloboditi drugog!". Voli ruske klasike, francuske filmove, italijanske cipele i domaću muziku.

 • Šećer u pakovanju od 10 kilograma (foto: Kolubarske.rs)
  Zbog vladine uredbe i nakupaca · Pre 3 sati 5 minuta

  Nestašica kilogramskog šećera, veliko pakovanje skoro duplo skuplje

  U valjevskim prodavnicama već nekoliko dana nema šećera u pakovanju od jednog kilograma, dok u pojedinim šećera ima, ali samo u džakovima od deset kilograma i to po ceni od 1399 dinara.

 • Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo Odluku · Pre 4 sati 58 minuta

  Povećane naknade za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama

  Gradsko veće je usvojilo odluku o povećanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na Divčibarama. "Donošenju ove odluke pristupilo na inicijativu gradonačelnika, sa obrazloženjem da je naknada koja se obračunava kod doprinosa i čija se visina utvrđuje rešenjem o izdavanju građevinske dozvole predstavlja veoma značajan prihod svake lokalne samouprave".

 • Košenje dvorišta bolnice (foto: Bolnica)
  Iz redakcije · Pre 1 dan 4 sati

  Koliko košta "trimerisanje" mozga

  U kakvoj državi i gradu živimo, koliko sistem ne funkcioiše, koliko su pojedinci privatizovali državu, institucije i grad, koliko je sve obesmišljeno i poražavajuće, najbolje ilustruju dva[...]

 • Živoradu Nedeljkoviću uručena nagrada (foto: Kolubarske.rs)
  Uručena na svečanosti u Brankovini · Pre 1 dan 7 sati

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik nagrade "Desanka Maksimović"

  Pesnik Živorad Nedeljković dobitnik je ovogodišnje književne nagrade "Desanka Maksimović", koju dodeljuje njena zadužbina za ukupni doprinos srpskoj popeziji. Nagrada je po 29. put uručena juče u Brankovini na rođendan Desanke Maksimović.

 • Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
  Gradsko veće usvojilo · 16.05.2022

  Prvi rebalans budžeta zbog dva nova vrtića

  Gradsko veće usvojilo je predlog prvog rebalansa budžeta grada Valjeva kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu odluku o budžetu, uvećana za oko 264 miliona dinara. Najviše novca opredeljeno je za rekonstrukciju i promenu namene stare OŠ "Milovan Glišić" u objekat predškolske ustanove.