Registracija Prijava preko FB

Darija Ranković

Novinarka sa višegodišnjim iskustvom i urednica koja rado citira Lazu Kostića: "Onaj ko je i sam rob, nikada neće osloboditi drugog!". Voli ruske klasike, francuske filmove, italijanske cipele i domaću muziku.

 • Novi platan u starom parku (foto: Đorđe Đoković)
  Građani nisu protiv biblioteke, ali jesu protiv seče drveća · Pre 3 sati 4 minuta

  Zasadili još jedan platan uz poruku - treba saditi, a ne seći!

  Okupljeni u građanskoj inicijativi zasadili su još jedan platan u parku na desnoj obali Kolubare, i poslali poruku da treba saditi, a ne seći drveće. Naglasili su da nisu protiv biblioteke, ali jesu protiv uništavanja jedinog parka u centru grada.

 • Gerontološki centar (foto: Đorđe Đoković)
  Nastavak radova finansira država · Pre 6 sati 20 minuta

  Dom za stare biće završen sledeće godine

  Dom za stare u Valjevu, čija je izgradnja počela pre deset godina donacijom Vlade Japana a prekinuta pre osam godina, biće završen do kraja sledeće godine, čulo se juče na javnoj raspravi o nacrtu budžeta ua 2020. godinu. Nastavak radova finansiraće država.

 • Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
  Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ · Pre 1 dan 4 sati

  "Aleksandrovim prsima mi treba da budemo leđa"

  "Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na skupu podrške "Sloboda za Aleksandra“.

 • Dnevnik Diane Budisavljević (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren festival "Valjevski filmski susreti" · 13.12.2019

  Večeras "Koja je ovo država"

  Projekcijom "Dnevnik Diane Budisavljević" počeli su "Valjevski filmski susreti". Drugog dana festivala od 21 čas "Koja je ovo država", dokumentarni film "Električni orgazam za ljude budućnosti" je u 18 časova, a dva časa ranije "Belgijski kralj".

 • Lokcija buduće biblioteke u parku (crni pravougaonik)
  Može i biblioteka i drveće, ali... · 13.12.2019

  Sudbinu parka odrediće arhitektonsko-urbanistički konkurs

  Prema Planu generalne regulacije "Centar" nova biblioteka bi zauzela 12 od 50 ari kolika je površina parka. Međutim šta se dešava sa preostalih 38 ari? Da li će drveće biti posečeno to treba da bude definisano arhitektonsko-urbanističkim konkursom, naglašavaju arhitekte.