Deli Radivoje

No brains, no tumors!

Poslednji komentari

 • Godina bez "otvorenosti i dostupnosti"

  Što bi se dr Gvozdenović držao sopstvenih obećanja kad ih se ne drži njegov idol, Aleksandar Vučić? Što bi se on sad nešto pravio fin i držao do javnosti i poštovao novinare kad to ne mora jer ima svetao primer Glišića i Vučića otvoreno sklonih agresivnom primitivizmu u javnom ophođenju, zakulisnim radnjama, podmetanjima, najgrubljem klevetanju i vređanju neistomišljenika, uključujući novinare? Mi koji gradonačelnika dugo poznajemo znamo da on vazda nije bio sav svoj ili samostalna ličnost. Bio je taj debelo punoletan kad su umesto njega roditelji odlučivali sa kime će se on zabavljati pa i sa kime će se ženiti. Pardon, neće oženiti. Danas se taj maljavom ručicom pridržava skutova Glišića i Vučića, skrivajući se iza njih i imitirajući svako malo po neku od najiritantnijih njihovih političkih osobina: snažnu emotivizaciju javnog diskursa sa sklonošću autokratiji, cenzuri i medijskom jednoumlju. Dakle, dok svi novinari ne budu “naši“ i medijski teren očišćen od onih koji bi da pišu nezgodne komentare i postavljaju neodobrena pitanja - do tog časa neće biti pravih konferencija za štampu.

 • Gabionska brana je pogrešno projektovana

  Molim da se u skladu sa koalicionim sporazumom ne dira bezrazložno u druga Poćutu i SPS. Mi socijalisti iz Direkcije verno sledimo Poćutinu reč i misao i vodimo se čvrsto latinskim izrekama “Drži vodu dok majstori odu“, “Seci uši, krpi dupe“ i “Ko nas ne zna, skupo bi nas platio“.

 • Kolegijum donosi odluke umesto Gradskog veća i Skupštine!?

  Vučićevi i Dačićevi sledbenici nastavljaju sa ignorisanjem i razmontiravanjem lokalnih demokratskih institucija. Skupština, odbori, prisustvo novinara i javnosti u procesu predlaganja i donošenja odluka - sve su to ozbiljne smetnje autoritarnoj i kleptokratskoj vlasti te ih zato treba skrajnuti. Tzv. “kolegijum“, telo koje zakone ne poznaje, izraz je lične samovolje, pseudodemokratskog a može biti i kriptofašističkog sistema vrednosti u glavama opštinskih čelnika. Obistinjuju se gradnačelnikove profašističke pretnje iz prošlogodišnje predizborne kampanje: pozdrav novinarima sa “Zieg Heil“ (tzv. Hitlerov pozdrav) i “... vam Darko Glišić majku“ (citat na osnovu svedočenja Predraga Lučića). I zbilja pokušavaju lokalni fašisti da nam ... majku.

 • ОФФ РОУД

  Ispod bilo kojeg teksta ovog Bolerosa Micinog komotno mogu uz znak podrške da pridružim svoj potpis, onako, va banque i na neviđeno. Ne znam da li više zato što misli i piše nesvakidašnje, kao malo ko, ili što se navadio da podbada Svete krave.

 • Možda je vreme za drugačije Tešnjarske

  Terati Gvozdenovića i Poćutu, odnosno njihove malo suptilnije iteracije, Smiljanića, Beluševića pa i Bogojevića, da iskreno prihvate drugačiji koncept Tešnjarskih od vašerskog, koji im je srcu mio, da ta ekipa stane iza stvaralačkog koncepta kakav Ćiša predlaže, to je isto što i terati svinju da nauči da peva. Prvo, neprirodno je. Drugo, teško će to d' uspe. Treće, svinja može opasno da se iznervira.

 • Produžen pritvor načelniku i službeniku Gradske uprave

  Vidim da je među nameštenim tenderima i onaj sa dečijim sedištima za automobile. Šta će dečja sedišta u službenim vozilima, koliko dece radi u valjevskoj opštini i putuje kolima na sastanke? Čega su se mangupi setili.

 • Službena ili privatna putovanja?

  Potpisujem skoro sve što je ovde rekao Pristalica Gadafijevog režima!

 • Ko je i zbog čega "pritiskao" Vujića Subotića?

  Da niste nešto pobrkali Gorane? Kao i vi tako i ja u ovom unutarstranačkom i međustranačkom ratu navijam za braću Jokić. Mi smo saveznici, dakle. A ne neprijatelji. A u vezi Turaka. Meni je Vlada Krivošejev, kad smo se jednom prilikom obeznanili vinom rumenim, ispričao da su pravi Srbi, osim kad su se tukli a to je bilo veoma retko, kroz celu istoriju skoro nepristojno dobro sarađivali s Turcima u obostranom inetresu i služili im predano kad god je od toga bilo neke vajde i nije previše bolelo. A vajde je uvek bilo a nije previše bolelo čak ni kad su Turci na brzinu u krevet odvodili naše ćerke, snaše i žene. Time se, reče Vlada, može objasniti naučno utvrđena činjenica da danas Srbi imaju više zajedničkih gena sa Turcima nego sa Rusima ili Hrvatima. Marko Kraljević i sv. Stefan (Lazarević, despot) bili su najbolji turski vazali. Stefan je toliko mnogo učinio Turcima, spašavajući ih kod Nikopolja i surovo se sveteći turskim neprijateljima uključujući tu i sirotinju raju, da bi bilo logičnije proglasiti ga za islamskog a ne za hrišćanskog sveca. Nema ništa loše u slizavanju s Turcima. Pa i divačkim. Naš je narod vazda bio snalažljiv i na strani vlastodržaca, svojih ili tuđih, svejedno. Nemojte se stideti što ste danas na strani turaka, niste u toj stvari prvi i jedini. Vi i ja, da vas poučim dobri Gorane, sviramo u osnovi iste note mada ih izvodimo u različitom ključu, tempu i instrumentu.

 • Ko je i zbog čega "pritiskao" Vujića Subotića?

  Bitno je da je momak ovime poslao jasnu poruku Poćuti kako se dobro drži i ne pada mu svašta na pamet, da je čvrst i nepokolebljiv i da svoje jatake lako izdati neće. Za sada. Uprkos primamljivim ponudama što mu stižu dvojice braće zulumćara od Divaca. Progovori li A.V.S. s kim je i na kolike delove plen od hajdučije delio, divački Turci će se jednim udarcem dve debele zelene muve rešiti, i Bobe i Poćute.

 • Mountain Music Fest na Divčibarama u subotu 19. avgusta

  Grad ne bi trebao da finansira ili dotira komercijalne scenske programe. Organizatori naplaćuju ulaznice ili ne dozvoljavaju da se na 40°C uđe sa flašom vode kako bi prodavali svoju vodu po višestrukoj ceni? Ma, zdravo bagro! Stvari su dovedene do apsurda činjenicom da, recimo, Dani gljiva ne dobijaju jedan jedini dinar od Bobine i Poćutine valjevske vlastele a potpuno su besplatni za sve posetioce! Gde je tu logika? Mislite malo o tome.

 • Ministar Aleksandar Vulin posetio Krušik

  “Razlika između onog miša u pivskoj flaši i Vulina u pivskoj flaši jeste drastična – miša niko ništa nije pitao pa je završio na đubrištu istorije, ako bi se tako mogla nazvati deponija u Vinči, dok Vulin kada ga pronađu u pivskoj flaši uvek nešto izjavi, i to svaki dan najmanje dvaput, te vam se čini da je vest u stvari: "Pronađena gajba Vulina u pivskoj flaši!" http://rs.n1info.com/a288563/Kolumne/Draza-Petrovic/Pronadjen-Vulin-u-pivskoj-flasi.html

 • Amandman na program Tešnjarskih večeri

  Podržavam iz sve snage ovoga što je ovo gore pisao, mada mi nije jasno što redakcija krije njegovo ime i što nama nigde nije sopštila ko je pisao. Nego imam pitanje. Čista radoznalost. Onaj detalj iz konkursa za Modernu galeriju po kojem zainteresovani mora dostaviti i “uverenje (ne starije od 6 meseci) nadležnog organa da se protiv njega ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti“, da li je isto uverenje traženo za mesto gradonačelnika Valjeva? Da li dr Slobodan Gvozdenović može da dobije takvo uverenje? Nije valjda zakonom predviđeno da Modernom galerijom ne sme rukovoditi kriminalac a Valjevom sme!

 • Na čekanju "dacie dusteri" i "reno megan grandtour"

  Gorane M ja ne tvrdim da medju Bobom i Mitom nema razlike ,priznajem ti da ima mnogo razlika, nego tvrdim da nji dva imaju jednu zajedničku osobinu ,obojica su bolidi. Boba je takav kakav je ,psihopatičan, koristoljubljiv, nasilan i laže ko pas, ali je Mita sdruge strane ko nevođena raketa produženog dometa -prosto ne znaš kadće da sukne, rikne i gdeće da udari. Ma ko da je Darko skenerom tražio dvojicu najneurotičniji i najmračniji tipova koji će našu stranku čim zinu ogaditi ljudima. Mislim da i je namerno tražio i postavio na mesto predsednika. Jeste u pravu si,svaki sledeći od nji je bio mnogo gori od prethodnog ,što ne znači da je majedan valjo.

 • Na čekanju "dacie dusteri" i "reno megan grandtour"

  Neka mi je prosto ali doktor Mita nije ništa manji bolid od doktor Bobe. Znam ih ko zlu paru, radio sam s obojicom. Jeste Mita drugačiji kao čovek, za zeru je stručniji i malo manje greši od Bobe, nije sklon javnom kriminogenom ponašanju i nema porodičnu istoriju bolesti ali opet da je manji bolid - nije. Valjevski SNS je morao da vodi neko vispren i civilizovanih manira, možda doktor Mika, možda Manda ali ova trojica iz bolnice... bože me sačuvaj i sakloni. Njih je Darko probrao kao najgore među najgorima, kao valjevsko cveće zla, samo zato kako bi preko njih sebe obezbedio na visokom mestu tako što će u Beogradu kumu Vučiću reći da u Valjevu i okolini nema boljeg od njega, “pogledaj mene kume pa pogledaj njih, sve sam bolid do bolida“.

 • Gradonačelnik već potrošio dvogodišnju budžetsku rezervu

  Nama je profesor Jokić u Ekonomskoj školi nekad davno predavao o jednom matematičkom modelu iz političke ekonomije koji se čini mi se zvao Machtergreifung a koji je otkrio Fon Papen u Nemačkoj 30. januara 1933. Po tom modelu stranka koja uspe da stekne natpolovičnu podršku naroda sama po sebi postaje super matematička veličina i ona se ne mora držati finansijskih propisa i zakona k'o pijan plota.

 • Narodni poslanik i "muke" građana

  Bravo za reportažu!

 • Darko Glišić o koaliciji sa socijalistima

  @ Tano Cariddi: Ne kaže se “jebi mi ženu“, jer je to nepristojno. Ovako se radi: Bobo, ubi mi dete! Toliko volim tebe i Vučića da ću ti i dete svoje na žrtvu od srca prineti kao što je Avram Isaka, jedinca svog milog, u Moriji prineo (Stari zavet, 1. Moj. 22:2).

 • Darko Glišić o koaliciji sa socijalistima

  Postoji jednostavno matematičko objašnjenje zašto je SNS pobedio na lokalnim izborima (mada u debelom procentualnom zaostatku u odnosu na srpski prosek, što govori o kvalitetu njegovih kandidata). Dakle, ako sam dobro upamtio dr Mikino objašnjenje, ovde je reč o tzv. Hikovom zakonu: Kumulativni IQ Valjeva je konstanta dok mu broj stanovnika raste. I to je to. Siguran sam da će dr Boba uz Darkovu pomoć od Valjeva napraviti Ub. Za drugo i nije sposoban. I jedan i drugi. Kaže se, ne pravi se od govana pita. E ova dvojica će od pite da naprave govno.

 • Šetanje

  Nema nik'e greške u Radovana. Lični blog, a baš njega ovde čitamo, po definiciji je neki oblik silolokvija (monologa) i bilo bi čudo da nije.

 • Povećan broj policije zbog povećane bezbednosti

  Ništa više ne smem da kažem, ipak je ovo gde radim ozbiljna ustanova, osim da je situacija do otoič bila veoma napeta i intenzivna ali se iz sata u sat ralaksira; mirisalo je na barut i TriNitroToluol, bilo je zaseda, barikada, blokada i filmske jurnjave. Bez nevinih žrtava. Saopštenjima smo, priznajem, malo zavaravali i pomalo lagali javnost i novinare. Nije baš da smo morali, nego je Ivicino ministrovanje i kadriranje ostavilo dubokog traga među nama i u našim metodama. Srećom, kak'i su postali ovi današnji novinari i koga sve u medije primaju - naša saopštenja i objašnjenja ne moraju biti inteligentnija nego što su bila i što će biti.

 • Naprednjaci ometali konferenciju za novinare GIK-a

  Sprema nam se stranački, SNS-ovski Sturmabteilung. Valjevom i okolinom krstariće ubrzo jurišni SA odredi i udarne grupe koje će predvoditi Klomber, Pasulj ili kakav drugi naprednjački vođa (SA-Führer) niska čela i jaka udarca ali zato od najvišeg premijerovog, Darkovog i Bobinog poverenja. Živi bili pa videli. Alle Oppostion muß dem Boden gestampft werden!

 • Takmičenje u šaranju uskršnjih jaja

  Kompetencija za šaranje jaja treba da bude jedan od glavnih oslonaca razvoja našeg obrazovanja u XXI veku. To obavezno, ali još i uvijene trepavice, duge kao u kamile ili Kim Kardašian, kakve ponosno nosi Načelnik školske uprave Valjevo.

 • Čadež najavio drugu fazu reforme komorskog sistema

  Nije mi bitno da li su tačne ili netačne mnogobrojne primedbe a možda i klevete koje se javno iznose na račun gospodina Čadeža (lažno akademsko zvanje, službenik nemačke ambasade, povezan sa Trilateralnom komisijom, registrovani narkoman, ljubavnik nemačkog ambasadora i premijera, Hrvat po nacionalnosti, itd.) ali mi je veoma bitno ono što je sasvim nesporno: da je već po drugi put u postpetooktobarskoj Srbiji na mesto predsednika Privredne komore postavljena osoba bez jednog jedinog dana radnog iskustva u privredi a kamoli da je bila vlasnik ili menadžer uspešne firme, o tome možemo samo da sanjamo! Pa kakvi su nam predsednici komore i s koliko su boja premazani, takva nam je i privreda.

 • „Putevi Srbije“ uložili 40 miliona dinara

  Ljudi, smetno sam s uma (ostarilo se pa se zaboravlja) iz kojeg ono sela beše Darko Glišić, jel' ono bi iz pomenutog Gunjevca? Da li je predsednik opštine ubske uredio da asfalt stigne do mamine i tatine kuće ili ju je malčice proš'o, k'ono što to seoski vešto ume da uradi naš drug Poćuta koji ciljanu kapiju prođe tek toliko da se ‘vlasi ne dosete‘?

 • Kabinet Zorane Mihajlović se izvinjava kolegama

  Ovo izvinjenja treba prihvatiti s poštovanjem i uvažavanjem prema ministarki Mihajlović koja još jednom javno pokazuje da je u višoj klasi od većine svojih stranačkih kolega i istomišeljnika. Uostalom, niko se drugi ovim povodom nije izvinio osim nje, zar ne? A mogli su - samo da su hteli i, još važnije, da imaju tu vrstu rafinmana koji ima Zorana Mihajlovič i njen kabinet. Valjevske SNS-ovce prosto su iz druge lige i nižeg reda takmičenja, mentalno su udešeni na radikalski primitivizam, osionost i bahatost. Uzalud SNS-u poneka visoko nadprosečna i kultivisana ličnost poput Zorane Mihajlović dokle god lokalnoj javnosti bodu oči i paraju uši ispadi mračnih i krajnje neuroznih tipova ličnosti poput dr Bobe Kindermördera i Darka Gauleitera. Samo što se ne kaže zalud ‘prema svecu i tropar‘. Nisu li pomenuta dvojica sa svim svojim palamuđenjima i nepristojnostima, jedva kontrolisanim besom i arogancijom teško iskompleksiranih osoba, nisu li oni, dakle, savršeno veran odraz svog stranačkog vođe - a što bi se teško ili nikako moglo reći za jednu Zoranu Mihajlović?

 • Bajatović: U planu gasifikacija Valjeva

  Socijalisti će nam uvedu gasifikaciju, naprednjaci su s dr Boba Kindermörderom i Darkom Gauleiterom spremni za nacifikaciju Valjeva, pa kad u Valjevu istovremeno dobijemo i gas i naciste ima sve da se puši s Poćutinim i Bobinim neprijateljima! Biće kao što rekoše premijer i prvi potpredsednik vlade: Rad oslobađa! Rad, red i disciplina.

 • Novinari otišli ne sačekavši ministarku Zoranu Mihajlović

  Pokazaće vama novinarska bagro dr Boba Kindermörder čim čvrsto zasedne u fotelju gradonačelničku! Doć'e maca na vratanca. Dr Kindermörder možda nije uzoran lekar i dobar čovek, kao što neki zli jezici ovde tvrde, ali je zato prosto nenadmašan u mržnji i osvetoljubivosti.