Lovac na jelene

Poslednji komentari

 • "Gvozdenoviću, gde je most?"

  Kao korisnik portala Kolubarske.rs ne razumem dve stvari iz teksta : 1. Aktivisti LFVA : " Kada su u aprilu sklonili most, koji su neki izgradili da bi došli do svojih kuća " . Ko su Ti koji su uklonili stari , drveni most i bez ičije saglasnosti napravili drugi ? 2. Direktor Zoran Trifunović: " ... srušen prelaz , uništeni temeljni - nosači starog drvenog mosta " . Ko je srušio prelaz i uništio nosače starog mosta ? Ovde troškove radova moraju da snose bahati građani koji su samoinicijativo srušili stari drveni most kao i izvođač radova koji je prilikom uklanjanja novopostavljenog prelaza oštetio nosače mosta . Zašto bi građani grada Valjeva plaćali tuđe gluposti ?

 • Važno je početi, i kad je izvesno da se ne može završiti!

  Započeti objekat, staracki dom je sramota grada Valjeva i svih političkih aktera u njemu . To pokazuje naš odnos prema starima i novcu građana Japana kao donatora. To je tragično da jedan grad koji ima 90 000 stanovnika nema jedan staracki dom . Oni , koji su stari i zavisni od drugih, nemaju pažnju i razumevanja od Grada što je njihova lična tragedija ali tragedija opšteg stanja u društvu.

 • ОФФ РОУД

  Zanimljiv tekst . Jako je bitno da čujemo jedni druge i šta mislimo .

 • Ubska fontana i zvanično otvorena

  Sve pohvale za fontanu . Lepo izgleda i trebaju male opštine da se srede i ulepšaju. Neka fontana bude samo jedna u nizu investicija koje uskoro dolaze na red .

 • "Nećemo od civila praviti vojnike"

  Mi smo na žalost okruženi "prijateljima " a centrala i majka im je u Zagrebu . Odatle se kordinira u cilju da Srbiji bude "bolje". To što je predložio Gospodin Vulin ima odbrambenu. Zna on dobro da bi koalicija " naših prijatelja" u komšiluku volela da nas kordinisano napadnu i napokon slome . Mi treba da smo sreći : "samo jaki i sposobni imaju neprijatelje jer mali i slabi nezanimaju druge"

 • Održan 10. Dan kupina na Stavama

  Lepa manifestacija ali loš odnos države prema vrednim domaćinima. Pljačkaju ih interesne male grupe decenijama koje na njihovoj muci i radu enormno zarađuju. Država mora da ih zaštiti formirajuci radno telo koje će kordinirati kako kupovinom na domaćem tržištu tako i prodajom na stranom . Bolje je da država zarađuje i puni budžet na taj nacin nego nakupci ili bolje rečeno mešetari. Domaćini bi bili zadovoljni a država imala više para . Ovako imamo samo jednu stranu koja je zadovoljna.

 • POHOD NEZNALICA (nastavak)

  Opet Ti ! Pametnom čoveku je dovoljno jednom reči a ... Pitam se : " jesi li tako bio savestan u DOS-u kad ste uništavali, pljačkali, prodavali uz debele provizije sve što je vredelo " ? Budi iskren i reci : " koliko si imao klijenata sa Tvojom suprugom pre DOS-A a koliko kad si bio deo zlocinacke i antisrpske koalicije " ? Ti i Tvoja supruga ste dobro unovčili ljubav sa DOS-om. Tu dodajem Tvog kolegu Slavka Mitrovica koji je preko " premazanog " brata Siniše dobio mnoge poslove . Iščekujes odgovor !

 • Pohod neznalica

  Odličan tekst na temu : " kako zakomplikovati stvari i preveriti državu ". U Americi možete ubiti stotine ljudi i svi advokati će pristati da Vas brane . Ali, ukoliko utajite "porez" niko Vas neće braniti jer ste na taj način udarili u temelj jedne države. U Srbiji , advokati , knjigovođe, državni službenici ... uče klijente za male pare : " kako da prevare institucije i državu " !!! Njih neinteresuje država i opšti društveni interes. Oni imaju svoje , male interese koje mnogo kostaju državu i sve nas zajedno . Autor ovog teksta je bio član i funkcioner " DOS"-a , najgore , kriminogene koalicije u istoriji čovečanstva.

 • "Ostale usluge i nepomenuti rashodi" iznose blizu 32 miliona

  Goran Marković se pita : " Ko štiti Sladjanu Marković " ? Čisto sumnjam da on nezna ali mu je lakše da pita. Njen dečko, dr. Boško Djukanovic koji je i lobira kod dr. Gvozdenovica za njeno postavljenje . Isti onaj lekar koji je " izgubio kompas " i umislio da je važna ličnost. Kad bi bio pijan, malo mu je bilo mesto direktora Instituta i maštao je o mnogo čemu. Svo poštovanje za predsednika Vučica. Posle velikih ratova 1914 ,1941 , komunista, Miloševića, DOS-A, žute bande , imao je hrabrost da zasuce rukave i krene u reforme u jednoj rupi od države . Uvrede koje mu je uputio preko novina pomenuti doktor govore o njemu kao čoveku. A da je " čovek " on bi napustio Institut posle smene .

 • "Iznad institucija" ili "umesto institucija"

  Evo opet ovog stručnjaka na portalu ?

 • "Hvala Vučiću, hvala Putevima Srbije, a posebno hvala Glišiću"!

  Dobar tekst Darija ☺.

 • Gradonačelnik Gvozdenović imao udes službenim kolima

  Moramo se zahvaliti Dariji na sjajnom tekstu . Takođe, moramo biti strpljivi i sačekati zvanično saopštenje iz gradske kuće. Ukoliko je sve tačno što je napisano, OSTAVKA JE MORALNI ČIN !

 • Kružni tokovi i pasarele

  Problem srpskih gradova su bile komunističke direkcije za izgradnju gradova . Tamo su udomljvali svoje kadrove koju su bili i ostali nepismeni i zaostali u prostoru i vremenu . Najveće leglo kriminala je u Direkcijama za urbanizam koji su uništili srpske gradove. Uzmite primer bivše kuće prof.dr. Miše Fuzije u Panticevoj kod Europroma. Srušili su neki "kulovi" sa Uba starinsku kuću i sklepali zgradu uz blagoslov Direkcije za urbanizam sa odobrenim projektom da bi na brzinu prodali stanove i uzeli novac . Sa takvim projektom može da se konkuriše u Grabovici a ne za centar Grada . To je sada jedno ruglo u centru Grada . Nema strategije , nema vizije, nema odlučnosti da se takvim stvarima stane na put . Uhapsili su nač. Vujica a gde je UDBA i Policija bila kad su pomenute direkcije bile leglo korupcije i kriminala ? Samo da mi neko od njih kaže : nismo to zaista znali ! Znali su oni to dobro a pošto su i jedni i drugi delegirani od istih , nikom ništa.

 • "Znanje i rad uvek se isplate"

  Čestitam Gospodinu Rajevcu na odgovornom odnosu kako prema firmi tako i prema društvu. Kamo sreće da je takvih bilo više, sad bi mi imali i Srbijanku,Elind,Stefil, Slogu,Divu,Mašinorad ... On je jedna svetla tačka u ovom društvu.

 • “Dosije Prijezdić"

  Ne mogu se složiti sa autorom ovog teksta . Znaju dobro gradske vlasti : šta su obaveze pravnog lica koje eksplatise jedan kamenolom " kao i šteta koju nanose obližnjim domaćinstvima kao i putnoj infrastrkturi. Neško je kao vlasnik "vešt " igrač i zna dobro da "podmaže " gde treba da se "zažmuri " i zna on dobro koliko je to jeftinije za njega. Za ovoj propust i minus u budžetu krvi su socijalisti jer im je Neško uvek bio blizak a verujem da je sada i naprednjacima preko Pitaća i Pasulja .

 • Vladan Jerinić V. D. načelnika

  Radio je za Republički fond za zdravstveno osiguranje , filijala Valjevo . Njihov kadar, bez rezultata koji samo menja političke tabore. Zavoleo fotelju i centar Grada kao radno mesto . Tako nam i treba kad nemamo boljih .

 • Izgubljena u prevodu

  Tipična samopromocija koja je napadna. I drugi su u Norveškoj ali nijedan tekst i hvalospljev. Nepoznati su mi njeni uspesi tamo : koju dozvolu za rad ima tamo , čime se bavi i gde radi, koliko je ispita položila , ima li zadovoljavajuće primanje ili bolje rečeno, ima li ga uopšte ... ? Nima netrebaju strani novinari po obrazovanju koji ne razumeju i nepišu norveški jezik. Tako da mogu konstatovati da autor nema tamo dozvolu za rad i stalan posao što je jako važno u jednoj skupom zemlji za boravak . Isuviše je rano pisati o životu u jednoj stranoj zemlji, pogotovu što se u ovom slučaju radi o Norveškoj. Posle 10 god. boravka , položenim ispitima , tečnim jezikom, nekretninom na pristojnom mestu , zadovoljavajućom platom može se razumeti napisan tekst . U ovom slučaju ...

 • Gradska vlast treba da podnese ostavku

  Puno je tekstova njegove sestre i jako je teško naći, taj , za mene najbolniji gde se suočava sa istinom , izdajem svog brata od onih koji su iskorišćavali živog a onda i nastradalog. Žao mi je što link nisam sačuvao jer sam ga kao Srbin teško doživeo. Koliko čovek može da bude mali i bezosecajan, opisala ga je njegova sestra u pomenutom tekstu.

 • Gradska vlast treba da podnese ostavku

  Pročitajte ispovest sestre Zorana Džindžina, dr. Gordane pa da Vam svima bude jasno : šta su "žuti" radili i kako su na njegovoj smrti profitirali. Na mrtvom čoveku su videli šansu da ostvare svoje podmukle ciljeve i ostvare dobit . Čuveni masmediolog Srđan Šaper iz DS i njegova McCann Grupa bili su zaduženi za obradu javnog mnenja i " filovanje oblandi ". Sramno je da oni koji su svog predsednika osramotili i bavili se pljačkom ovog naroda sada postavljaju svoje zahteve . Dr. Gordana je naša sugrađanka i sramota me je kad je sretnem njihove sramote .

 • Uhapšeni zbog nameštanja tendera i primanja mita

  Teško da bi se ova afera mogla sprovesti bez saglasnosti političkog vrha .

 • Umesto novca Grad uzeo staru železničku stanicu

  Ovo je jedna velika sramota za braću Vujic. Sve je pod hipotekom i čeka nekog novog vlasnika. Lako je bilo poslovati sa Agrobankom i Dusanom Antonicem kao tadasnjim predsednikom kad je sa Vidojem igrao šah svaki drugi vikend u Balkaniji na Divcibarima. Nema više zlatne koke zvane Agrobanka. Nema više povlastica, garancija , privilegija. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu ...

 • "Traganje za slikom“

  Ideja je totalni promašaj. Ljubin doživljaj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti na slikama "niko" nije razumeo u potpunosti. Poruka je ostala nejasna. Na njegovim slikama je siptomaticno da on ima potrebu da "mračne,bolne i misticne " scene ulepša letnjim koloritom. Bilo je interesantno da sa njim porazgovora vrhunski psihijatar i odgonetne njegovu potrebu da slika takve stvari . Krio je nešto mračno u sebi i želeo je to da izbaci iz sebe samo u lepšim bojama .

 • "Traganje za slikom“

  " Ideja je da se mladi nauče da pažljivije posmatraju slike i obraćaju pažnju na detalje ... " ! I to u Modernoj galeriji . O ljudima koji nisu sa nama sve najbolje pa tako i o Ljubi Pencetu . Ali ,šta to deca trebaju pažljivije da posmatraju na Ljubinim slikama: motive iz pakla , izoblicene i unakazene likove , projekcije apokalipse ... Ljubu je za života bio vredan poštovanja ali šta je on nosio u sebi kad su se na slikama samo radjale patološke stvari ?

 • "Rehabilitacija", od čega i pred kim?

  Tema samog procesa je mnogo dublja i šira da bi se mogli osloniti samo na pravne instrumente .

 • Vega dobila najcenjenije priznanje u poslovnom svetu

  Stanko je cvrst i ozbiljan igrač koji je dobio svojevremeno ponudu od Velefarma da bude preuzet . I ne samo od njih . Naravno ,to je odbio sa pravom . Velefarm je proslost sada a Vega budućnost. Treba mu čestitali na uspehu i radnim mestima koje je obezbedio ozbiljnim radom . Nema smisla da napišem kao dobar poznavaoc prilika u Gradu : kako se njegova roba nadje na policama apoteka i zašto / možda je učio zanat od "poštenog " Buce Pavicevica / ili uloga Vojkana Stepanovica ... Žalim za pokojni Šakicem. Počeo je da se bavi apotekama , imao još uvek najbolju apoteku u Gradu ali sinovi nisu ni njegove blede kopije . Cenio sam kod njega doslednost i siguran sam da bio on prevazišao Stanka u poslu . Bili bi konkurenti i mnogi bi bili zaposleni i kod njega širom Srbije . Njegovim ubistvom , Stanko je profitirao slučajno i apsolutni je vladar u Kolubarskom okrugu.