M. Perić

Poslednji komentari

 • "Optimista sam, jer da nisam ne bih bio ovde"

  Odličan intervju. Ako gradonačelnik ne bude izbegao sledeći intervju sa Darijom, mogli bismo mu delimično poverovati da je pošten čovek i sa poštenim namerama. Ipak. po definiciji, ne treba verovati političarima, onima na vlasti još manje. Naprednjacima ni reč. A posle iskustva sa Bobom, okrenuti glavu kada naprednjak prolazi ulicom.

 • Funkcija treba da bude obaveza, a ne privilegija

  Ova vest ostavlja veoma ružan ukus u ustima. Moj dodatni utisak jeste da je ružni događaj neprofesionalno i tendenciozno interpretiran. Odmah da bude jasno, osuđujem svako nasilje, pa i verbalno, a pogotovo prema ženama. Prvo. Sa jedne strane servira nam se kako je ”Vladica Bagojević verbalno napao medicinsku sestru”, "najstrašnije je vređao", pretio da će "ostati bez posla, jer on je sad funkcioner u Opštini", a sa druge strane, na samom kraju izveštaja saznajemo da policija u svojoj belešci kaže da je ”došlo do verbalne rasprave SA JEDNIM od dva muškarca” protiv kojeg su ”podneli prekršajnu prijavu”. Pažljivom čitaocu teško može promaći da policija tvrdi kako je tu reč o ”dvadesetsedmogodišnjem muškarcu”, a ne o skoro pedesetogodidšnjem V.Blagojeviću. Drugo. Pitanja. Otkud Kolubarskim potreba da insinuiraju kako je Vladica Blagojević uradio ono što nije i da nam tek na kraju vesti skoro stidljivo oktriju da je to u stvari uradio čovek sa kojim je on bio u društvu? Razumem da je urednici Kolubarskih, kao i mnogim građanima Valjeva, naprednjačka vlast ogavna (i meni je, svakako) ali - ima li smisla u medijskoj kampanji protiv takve vlasti služiti se Majdakovim manirom? Zar može biti baš tolika potreba za osvetom i naplaćivanjem računa svima, pa i onima koji nam nisu lično krivi i još nisu ništa skrivili?

 • Miroljub Milovanović, poljoprivrednik, zadužen za poljoprivredu u Gradskom veću

  Može se desiti da Miroljub Milovanvić uopšte ne živi na teritoriji opštine Valjevo. To što se ”bavi voćarstvom i stočarstvom u Gornjem Taoru” ne znači i da živi u Taoru, možda mu je samo zemlja u njemu. Radanovci i delovi Ostreša (za koje mnogi pogrešno misle da su Taor i deo valjevske opštine) pripadaju opštini Kosjerić. Darija, možeš li doći do njegove adrese?

 • Vladimir Blagojević, fitnes trener, e-stručnjak, prodavac stanova, član Veća zadužen za projekte i regionalni razvoj

  @ MiloVanBasten: Ništa iz gornjeg teksta ne demantujem i ne potvrđujem, jer nemam saznanja o bilo čemu od toga. Ovde sam napisao samo ono što znam i što je moje lično iskustvo sa Vladicom Blagojevićem. Inače, verujem Darijinim informacijama i tekstovima koje potpisuje. Da je loša novinarka prihvatila bi apanažu koju joj je Boba svojevremeno ponudio u zamenu da bude mirna i gleda svoja posla. Apanažu koju je prihvatio jedan drugi. Sada ćemo, opet na Darijinom primeru, videti kakvi su u stvari i Lazar i Vladica. Da li će je opet staviti na naprednjačku crnu listu.

 • Vladimir Blagojević, fitnes trener, e-stručnjak, prodavac stanova, član Veća zadužen za projekte i regionalni razvoj

  Mislim da od naprednjačke nije bilo gore vlasti u istoriji Srbije, da od Vučića nema većeg lažova i hohštaplera, da Valjevom nikada nisu upravljali lošiji političari od Gvozdenovića, Glišića i krpelja koje su ova dvojica doveli za sobom. Ipak, kao bivši komšija, ne bih imao ništa loše reći o Blagojeviću. Znam ga duže od 10 godina. Vladicu znam kao izrazito pristojnog i ljubaznog, vrednog i radoznalog, otvorenog duha i energičnog, sklonog učenju i novotarijama. Nikako mi nije jasno otkud neko poput Vladice Blagojevića, koji bi bio na ponos svakoj stranci, među naprednjacima. Osim, možda... Ako sam dobro zapamtio priču koju su mi komšije ispričale: neko je pre 20-ak godina pred našom zgradom iz petnih žila psovao i dugo turirao motor. Mirni stanari, u ono doba naviknuti na sve i svašta, ćute i trpe. A onda je Vladica strčao sa trećeg sprata, bez reči opalio šamar nasilniku i vratio se u zgradu. Sve ćutke. Za njim osta tišina. Možda je i sada tako nekako.

 • Tribina o padu Berlinskog zida nepodobna za Valjevsku gimnaziju

  Prepričavam ono što su mi rekli organizatori tribine na koju sam pozvan. Direktor im je navodno u naknadnom razgovoru, pošto se predomislio, otvoreno rekao ovo: “Razumite me, ne mogu da spavam i glava me boli, znate li vi ko me je sve zvao zbog vas!“

 • Promena Statuta Muzeja zbog promene direktora?

  Ako valjevske vlasti imaju nekog obrazovanijeg, zaslužnijeg i sposobnijeg od Krivošejeva, onda OK. U tom slučaju pozdravljam promenu na čelu Muzeja. Ali ako misle da na njegovo mesto dovedu nekog anonimusa a političkog istomišljenika, nečiju jedva obrazovanu svastiku, sinovljevu kumu, šuraka ili stranačkog aktivistu sa Uba - a ne bi im ti bilo prvi put, onda... Onda “odosmo svi u Honduras jer nas prate još od rane mladosti tipovi spremni na sve gadosti.“ Za one koje zanimaju detalji o akademskim i naučnim kvalifikacijama Vladimira Krivošejeva za mesto direktora Narodnog muzeja: Diplomirao je 1989. godine na grupi za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu (tema: Vojvoda Jakov Nenadović) i stekao zvanje diplomiranog istoričara. Magistrirao 2008. godine na Fakultetu za medije i kulturu Univerziteta Megatrend u Beogradu (tema: Marketing i odnosi sa javnošću u funkciji poseta stalih muzejskih postavki) i stekao zvanje magistra nauke o kulturi. Doktorirao 2011. godine na katedri za menadžment i produkciju Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu (tema: Menadžment regionalnih muzeja u Srbiji sa posebnim osvrtom na organizaciju potencija kulturnog turizma) i stekao zvanje doktor nauka iz oblasti menadžmenta u kulturi. Pa ako naprednjaci i socijalisti imaju kojeg stručnijeg za mesto direktora Muzeja, neka se slobodno jave. Ili neka ućute.

 • Maloletnici šarali spomenike

  “Šarali i oštetili spomenik i tuđu stvar“ bojenjem obrva, brkova i obraza biste narodnog heroja koji se proslavio time što je pre oko 77 godina ubio, ako je verovati presudi šabačkog suda iz 2009, dvojicu nevinih ljudi!? Mora li ovaj po nečemu i simpatični kontrakulturni čin biti tretiran toliko formalno, uskogrudo i malograđanski? Zavisno od toga da li su koristili trajnu ili sperivu boju, bio bih spreman da postupak ove dece nazovem hrabrom i benignom umetničkom intervencijom u urbanom prostoru.

 • Službena ili privatna putovanja?

  Ove dve fotografije koje ilustruju novinarski tekst, sve sa potpisima, su antologijske!

 • Ko je i zbog čega "pritiskao" Vujića Subotića?

  Sudsko obrazloženje zašto je Aleksandar Vujić Subotić u pritvoru glasi “zbog mogućeg uticaja na svedoke“. Ako je tačno ono što tvrdi njegov advokat, da svedoci u ovom slučaju nisu saslušavani već tri nedelje a čovek leži u pritvoru samo zato kako bi oni bili saslušani, onda je pomenuto sudsko obrazloženje neistinito. Postoji verovatnoća da tužilac i sudija zloupotrebljavaju ili makar samo proizvoljno tumače Krivični zakon na štetu okrivljenog Subotića kako bi ga zbog nečega nepotrebno zadržavali u sudskom pritvoru. Rafinirana ucena? Ako je zbog navodnog pritiska na pritvorenika suspendovan onaj pomoćnik komandira, zašto ne suspendovati i ovu dvojicu? Čine istu stvar sakriveni iza zakona kojeg zloupotrebljavaju. Takve tužioce i sudije, bezdušno ogrubele kad je reč o tuđim pravima i slobodama, treba poslati u pritvor kako bi na svojoj koži i sami osetili nepravdu koju čine drugima izigravajući zakon. Korumpirani službenici MUP i pravosuđa, a nije da ih nema u Valjevu, manje su moralni i više štetniji po Srbiju od apsolutne većine kriminalaca u zatvorima.

 • Na čekanju "dacie dusteri" i "reno megan grandtour"

  Uprkos gradonačelnikovim pretnjama, na osnovu mojih izvora iz MUP potvrđujem ovde objavljenu informaciju da je valjevska kriminalistička policija prikupila dovoljno dokaza i kompletirala predmet protiv gradonačelnika ali da još čeka na nalog sa najvišeg mesta za njegovo hapšenje. I policiji je došlo preko glave što političari nipodaštavaju njihov težak operativni rad i odugovlačenjem hapšenja štite kriminalce. Protiv zamenika gradonačelnika za sada nema dokaza.

 • Nemanja Matić finansira obnovu crkve u Vrelu

  "Bolje je mnogo jednu pametnu i poleznu knjigu s kolikim mu drago troškom dati da se na naš jezik prevede i naštampa nego dvanaest zvonara sazidati i u sve nji velika zvona poizvešati! Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce!“ — Dositej Obradović, u Savetima zdravog razuma (Sovjeti zdravago razuma Dositheem Obradovičem složeni; Leipzig, 1784.)

 • Održan polumaraton Struganik - Mionica

  Najpoznatiji učesnik trke, čuči u sredini slike, Zoran Ćosić, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu.

 • Radnici "Gorenja" nisu prihvatili ponudu poslovodstva

  Puna podrška obespravljenim radnicima, a naročito onima koji u lošim uslovima rade za male plate!

 • Gradonačelnik u nedostatku svojih prisvaja tuđa dela

  “Награда за добро обављен посао свакако нису сендвичи, ми ботови водимо се као да радимо маркетиншко-референтски посао у разним јавним управама и наше плате кретале су се од 45.000 до 90.000 динара, каже Марија, пише Newsweek“ “Цела Србија је премрежена ботовима. Географски распоред ових људи-машина подразумева поделу на западну Србију и ту су посебне јединице: Мачвански округ, где сваки од осам градова има свог ботовског вођу. Златиборски округ има седам бот јединица, Моравички четири, док је Колубарски округ сачињен само од ботова из Ваљева. Источна Србија обухвата 10 бот тимова, Војводина је испарцелисана на: Севернобанатски округ, Средњобанатски, Панчевачки, Вршачки (ту су четири бот јединице) Севернобачки, Западнобачки, Јужнобачки (ту су, рецимо, ботови Новог Сада, Жабља, Бачке Паланке, Врбаса и Титела)... Сремски округ броји четири бот дивизије, док је најбројнији, наравно, београдски одбор ботова. Централна Србија има три бот јединице: у Краљеву, Смедеревској Паланци и Јагодини.“ “Такође, ботови знају да проглашавају друге налоге за ботове, у склопу тактике да себе прикажу као неботове. И на крају, често се агресивни и прости налози проглашавају за ботове иако то нису. Агресиван налог не мора бити бот, као што ни бот не мора бити агресиван налог. Што се мене тиче, постоје две основне карактеристике бот налога, прва је папагајско понављање једних те истих порука, без сопственог мишљења, а друга је организованост. “ одломци из “Исповести разочараног СНС бота“ (пyн текст се може прочитати на Newsweek сајтy) www.nspm.rs/prenosimo/ispovest-razocaranog-sns-bota.html http://www.newsweek.rs/srbija/79965-newsweek-predstavlja-ispovest-razocaranog-sns-bota-sendvic-a-od-priloga-novac.html

 • Izgubljena u prevodu

  Caco, isprsi se i glavu gore, sve je u najboljem redu s tvojim blogom. Dosta nas kojima je zabavan, zanimljiv, informativan pa i inspirativan.

 • "Malo je sto, dajte nam godinu dana"

  “Награда за добро обављен посао свакако нису сендвичи, ми ботови водимо се као да радимо маркетиншко-референтски посао у разним јавним управама и наше плате кретале су се од 45.000 до 90.000 динара, каже Марија, пише Newsweek“ “Цела Србија је премрежена ботовима. Географски распоред ових људи-машина подразумева поделу на западну Србију и ту су посебне јединице: Мачвански округ, где сваки од осам градова има свог ботовског вођу. Златиборски округ има седам бот јединица, Моравички четири, док је Колубарски округ сачињен само од ботова из Ваљева. “ Исповест разочараног СНС бота Newsweek петак, 09. јун 2017. http://www.nspm.rs/prenosimo/ispovest-razocaranog-sns-bota.html

 • Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

  @ Ćećo Mercc: Sa Darijom sam samo jednom u životu seo za isti sto, i to baš onaj za kojim smo razgovarali u programu TV Marš. Bila mi je čast i zadovoljstvo. S druge strane, sa gradonačelnikom sam davno sedeo za nekim drugim stolovima i da sam tada znao u šta će se onaj simpatični buntovnik izmetnuti i koliko će ga žudnja za vlašću iskvariti, mlatnuo bih ga pikslom posred čela!

 • Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

  @ Ćećo Merc: Odavno je kasno za “Mirko pazi metak“. I gradonačelnik i ja znamo koga mi je još pre par meseci poslao na vrata i šta je sve ispod žita preduzeto zbog mog intervjua sa Darijom. Nisam stranački opredeljen ali mi je genetika takva da ću radije javno da idem pod ruku s homoseksualcem nego sa muškarcem koji svoju patologiju iskazuje agresivnim ponašanjem, posebno prema ženi. Neko reče da zlo pobeđuje ne zato što je jako nego samo zato što dobri ljudi nedovoljno preduzimaju protiv njega. Gradonačelniku i njegovim stranačkim mentorima ponuđena je ne jedna prilika da u jednosatnom TV intervjuu javno demantuju i kontrargumentuju kritičke tvrdnje urednice ovog sajta. Pružena im je fer šansa da o njenim navodima ozbiljno razgovaramo i propitamo svaki detalj, da argumentovano raspravimo kontroverze i sumnje koje im se javno pripisuju. Međutim, oni se ne odazivaju pozivima, ne poštuju obećanja i dogovore za snimanja. Pretpostavljam da se bukvalno ne usuđuju da javno razgovaraju sa nekim ko odbija da im povlađuje i pravi se nevešt u razgovoru sa političkim moćnicima. Obrazac medijskog nastupa SNS-a je prepoznatljiv i u osnovi kukavički - gostuju samo tamo gde su unapred sigurni da će sagovornici da ih “paze, maze po leđima i po potrebi češkaju između ušiju“ a napadaju mučki i bez sučeljavanja, samo tamo gde se napadnutom ne daje prilika za odbranu. Ne znam kakvim je sve tačno pritiscima, izokolnim sugestijama i ucenama Darija izložena zbog onoga što ovde objavljuje protiv vlasti ili što tek namerava objaviti. Ako su pritiskali mene zbog nje, mora biti da nju pritiskaju još više. Pouzdano znam nešto drugo, meni utešno. Protiv onih koji Dariju pokušavaju javno vređati i ucenjivati već neko vreme traje prikupljanje tzv. operativnih podataka i kriminalna obrada. Ne tangira me da li će prikupljene informacije biti iskorišćene kao dokazni materijal kroz šest meseci ili šest godina. Ja sam strpljiv čovek. I nadam se dobar, za razliku od onog koji se usudio da ciljajući na novinarku koja ga kritikuje javno kaže da “šta kao doktor mislim, to ću Vam reći posle emisije“ i kome se ovime suprotstavljam.

 • Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

  Rado posećujem ovaj sajt između ostalog i zato što je jedan od retkih lokalnih medija koji građane obrazloženo obaveštava o “muljanjima“, malverzacijama i glupostima vlasti. Da se razumemo, svaka je vlast u manjoj ili većoj mari sklona zloupotrebama ali je samo najgora vlast ujedno sklona glupostima i osionim napadima na novinare koje je razotkrivaju. Onaj političar koji na argumentovane optužbe od strane novinara i na pozivanje na zakonitost odgovara arogancijom i ignorisanjem, fizičkim i verbalnim nasiljem, ličnim pretnjama i najnižim uvredama, uključujući zloupotrebu lekarske etike - umesto da na njih odgovori primereno, sa demantijima, kontraargumentima pa i sa sudskom tužbom - taj je slab političar, taj je ološ na vlasti i glup je čovek. I takav je političar, čak i ako je nekim čudom završio medicinski fakultet, mnogo pre pacijent nego što je lekar. A onaj urednik koji političarima takvog mentalnog sklopa zarad malo para svako malo dozvoljava da iz njegovog TV studija vređaju i kleveću druge novinare, a novinarke posebno, taj je neprimetno prestao biti novinar i metamorfirao se u krpelja na guznom delu biračkog tela.

 • Gvozdenović: Ne lečim frustracije, bes iz detinjstva, komplekse...

  Ako je ovo zbilja “najbolja vlast u poslednjih dvadeset godina“, a što se meni čini teško dokazivom tvrdnjom, kako objasniti činjenicu da njeni najviši predstavnici upadljivo biraju da javno razgovaraju samo sa onim TV novinarima za koje su sigurni da će ih paziti, maziti po leđima i po potrebi češkati između ušiju? Koliko će ono VTV ove godine inkasirati od SO Valjevo? Beše više od četiri miliona dinara? Možda bi i drugim medijima tolika suma značila više od profesionalnih obaveza prema javnosti, možda bi pomenuta četiri miliona pomogla i njihovim urednicima da poput Milinovića smetnu s uma skoro sva intrigantna i kontroverzna pitanja koja bi svaki častan novinar mogao i morao postaviti našem gradonačelniku. Možda. Nećemo znati da li je naš gradonačelnik zaista “bez frustracija, kompleksa i besa iz detinjstva“ i da li je zaista “sve rađeno po zakonu“, sve dok ga ne vidimo kako javno razgovara sa nekim ko nije Njegov. Ili Njihov. Ili dobro plaćen našim parama kako bi se gradonačelnik u TV studiju osećao ležerno i bezbrižno, siguran da neće biti zatečen nekim nezgodnim pitanjem.

 • Danas je Savindan

  Prilika za dobru zaradu: 1.000 evra nagrade onome koji ovde pokaže dokaz odnosno primarni istorijski izvor tvrdnje da je Sveti Sava, naša školska slava, zaista osnovao neku školu ili svojevremeno imao bilo kakve veze sa razvojem prosvete i školstva u Srbiji. Bez uvrede. Ovde je jedino pitanje postojanje ili nepostojanje dokaza.