Kanate Deluxe

Poslednji komentari

 • Počeli radovi na izgradnji mosta na Toplici

  Uzgred, podsećanje zašto mi i dalje glasamo za njih: "Ona jе rеkla da lokalna samouprava mora da završi projеkat do polovinе januara a da završеtak izgradnjе mosta očеkujе u fеbruaru s obzirom na to da jе to važan most koji povеzujе nеkoliko sеla. "Dala sam obеćanjе i to ćеmo i ispuniti", rеkla jе Mihajlović." ... decembra 2014. !?!?! (pred prošle lokalne izbore u Mionici) Još uvek aktivan link na sajtu nadležnog ministarstva odakle je ovaj citat: http://www.mgsi.gov.rs/lat/aktuelnosti/novi-most-kod-mionice-do-1-marta je upravo dokaz da aktuelni ministri drže obećanja... inače, ne bi ni bili tu gde jesu!!!

 • Službena ili privatna putovanja?

  Negde postoji i drugačiji način razmišljanja, sistem vrednosti... npr. Norveška... ... "Razbacivanje parama, prikazivanje bogatstva, raskoš u bilo kojoj sferi se smatra nepristojnim, a privilegije nedopustivim. Ulice i trgovi u Oslu ne liče ni na Dubai, ni na Singapur. Nema pariskih svetlosti, ni rimskih restorana, nema čak ni spektakularnih zdanja, još je manja želja da se s konstrukcijama ode nebu pod oblake. Dok se prezaduženi u Briselu mesecima preganjaju kako sebi ne bi ukinuli privilegiju da lete biznis klasom, norveški premijer leti u Pariz ekonomskom, a kralj sa zembiljom čeka u redu pred kasom u samoposluzi. Urođena nacionalna averzija prema privilegijama čini da ih se i retki izrodi klone. Tako je bilo pre sto godina kada je Isidora Sekulić svojim putopisima upoznavala Srbe s Norvežanima i kada je to bila siromašna nacija. Tako je i danas kada su oni bogati, a mi potonuli u najdublje siromaštvo. Jedina privilegija koje se ne odriču je ta što znaju da niko nema prava da bude privilegovan. Ako slučajno neki funkcioner ili tajkun pokuša da sebi isposluje nešto vanredno, dospeće u novine i doživeće opštu osudu i sramotu. U našoj će se zemlji obično pravdati da mu neka pratnja, klasa ili fond za reprezentaciju po funkciji sleduju." ... (((Budale???!!!))) Citat iz teksta Nordijski model; Politika, nedelja, 02.12.2012; Autor: Zorana Šuvaković; http://www.politika.co.rs/sr/clanak/241811/Pogledi/Nordijski-model

 • Skuplje parkiranje

  Povecanja cena parkiranja nije bilo cak tri godine... Za razliku od plata i penzija koje su za isto vreme visestruko uvecane?! Kad vec nema prostora za za dalje sirenje - daj sta das, pa makar i 10%!

 • Premijer Aleksandar Vučić dolazi na proleće u Valjevo

  Uh, oseća se u gradu da je ustreptalo i staro i mlado!!! Kao nekad... http://www.kolubarske.rs/sr/blog/izredakcije/2745/Tito-u-Valjevskom-kraju.htm

 • Eeeeeeee...

  Radovane, hvala za blogove! Veliko osveženje i zadovoljstvo je čitati ih! Prethodni (Radovan) je jedan od najefektnijih koje sam pročitao.

 • Sedmoro vaspitača vraćeno na prethodna radna mesta

  "...i to nakon saznanja da su u njihovim grupama mališani sa posebnim potrebama, koji su se vezali za te vaspitače, kao i u grupi u kojoj je dete, koje je na posebnom režimu ishrane", kaže Marković i dodaje da "prilikom pravljenja novog rasporeda nije znao za te činjenice, jer u suprotnom vaspitače ne bi premeštao!" Ako mu niko nije rekao, dotični je direktor predškolske ustanove, a ne zemljoradničke zadruge!!! Ustanova na čijem je čelu stara se o deci, maloj deci! Šta mu je posao, koje su mu brige, šta radi, kad nije mogao da se raspita, konsultuje sa nekim "svojim" kome veruje, ako mu već ne pada na pamet da posluša savet stručnjaka (psihologa i pedagoga), ako već nije mogao sam da pretpostavi na osnovu svog pedagoškog iskustva?!

 • Vanredni izbori u Valjevu?

  Ma, lepo je to što je ovo silovanje zdravog razuma zaustavljeno! Ovo. Ovde. Ovaj put. Generalno, ništa nam to ne znači. Dotični diletant, koji je samoinicijativno, ili po direktivi, inicirao ovu šizofrenu debatu i samo nam krajnje sirovo demonstrirao kako se to inače radi (naravno, sa boljom produkcijom i na višem nivou, to može, i jeste, mnogo ozbiljnije) dobiće, pretpostavljam, od svojih stranačkih šefova i mentora blagi prekor što je to uradio na ovaj način, ali i pohvalu za pokušaj i nesebično angažovanje, što treba da bude uzor ostalima... Problem je što će ovom grofu OdValjeva (ili nekom drugom) ova (ili neka druga) stranka (jer sve imaju svoje grofove) da obezbedi jedan naš feud koji bi mu poverila na upravljanje, te da se naših nameta izdržava! Dakle, naš mnogo veći problem je što mi imamo, da ne kažem trpimo i godinama negujemo, kao najveću dragocenost demokratije u Srba, sistem koji to podrazumeva!

 • Vanredni izbori u Valjevu?

  Prvo, pretpostavljam da je Aleksandar nešto pobrkao jer ja nikakve sudske postupke nisam pominjao?! Sto se tiče Branka, svaka čast! Vaš krunski dokaz me konačno raskrinkao. Iako sam se jako trudio da zamaskiram svoje botovsko delovanje krijući se iza dve kose crte(//) za svaki red, a mogao sam mnogo jednostavnije sa /* na početku i */ na kraju citata (C-ovki jezici i Java), ili sa vitičastim zagradama ({ i } - Pascal) ili apostrofima za Visual Basic... međutim, ne vredi... Ja se izvinjavam što sam, usled svoje nestranačke zaslepljenosti, uopšte doveo u sumnju tako iznenadnu i očiglednu spontanost građana Valjeva, ali su mi sugrađani snagom svojih argumenata u narednim komentarima pomogli da se osvestim i spoznam u kolikoj sam zabludi bio. Zato vam svima zahvaljujem što ste mi pomogli da shvatim da je volja naroda za raspisivanjem vanrednih lokalnih izbora i korenitim promenama iskazana ovim masovnim i jedino ispravnim komentarima nezaustavljiva. Jedino mi nije baš jasno ko je ovde protiv tih izbora, al' isto (unapred) shvatam da to meni i ne treba da bude jasno. Ima ko misli za mene!

 • Vanredni izbori u Valjevu?

  Pa, dobro, i to što ne možete da poverujete da neko može da napiše komentar, a da za to nije plaćen ili mu to nije partijski zadatak, nešto govori!!!

 • Vanredni izbori u Valjevu?

  Ja sam Vojislav, a ne "Vojislav" i uopšte nisam shvatio šta to imate da mi spočitate na temu botovanja, odnosno zašto sam stavljen pod navodnike?! Ne znam na koji Đukićev jučerašnji komentar se misli, pošto ja, osim ovog današnjeg i onog od 10.09.2014. - ne vidim ni jedan?! Ako se pod odvajanjem pasusa (da ne stavljam pod navodnike) misli na prored između pasusa, on je verovatno nastao zato što sam pojašnjenja u vezi botovanja prekopirao (nisam ih ja pisao) i u tekstu komentara nije izgledalo da će se pojaviti tako veliki prored. Inače, o stranci gospodina Đukića (DS), kao i onoj sa kojom vladate državom(SPS), imam lošije mišljenje (ako je uopšte moguće) nego o Vašoj (SNS) i ne bi mi bilo žao da se sve tri ugase! Toliko o tome da sam nečiji bot i uopšte mi ne bi bolo oči da ste se odmah uključili, nego vam je trebalo 5 dana da se naprasno pojavi 10-tak komentara (previše sličnih, al' to i nije bitno) za jedno popodne!

 • Vanredni izbori u Valjevu?

  Očigledno je juče, 15.09.2014. oko 15h, stigla direktiva, tj. pala odluka. Tekst je napisan pre 5 dana i imao je (odmah po objavljivanju) jedan(!) komentar - očigledno stranački! Dok ovi, isto očigledno, nisu! Bar imamo ilustraciju kako funkcionišu "botovi"! //Šta je bot? // Bot je skraćeni naziv za softverskog robota, odnosno inteligentnog softverskog agenta. // Botovi često uključuju elemente veštačke inteligencije. // U prenesnom značenju na srpskoj političkoj sceni, botovi su stranački vojnici koji za male pare kucaju komentare po internetu, jer stranke ne raspolažu odgovarajućim softverima. // To rade za sitnu nadoknadu i kao zalog za napredovanje u stranci jer tako dokazuju svoju lojalnost i požrtvovanost za stranačke interese //*Uputstvo* // Nik (ime) treba da bude obično, ali istovremeno i uočljivo kako bi privuklo pažnju čitaoca. // Vkthgdfp (loš primer) Dragan - G. Milanovac, Jelena 82 (dobar primer) // Koristiti što veći broj imena, kako bi običnim građanima koji čitaju izgledalo da ih je više osoba napisalo, ali ta imena moraju da budu dosta različita jedna od drugih, nikako slična (aleksaaleksić, markomarković, dinkidinić...) //Komentar treba da bude smislen i da argumentovano ide u prilog našoj stranci ili da kritikuje rad aktuelne vlasti //* Jedno od stranačkih uputstava koje kruži internetom