Bavi se astronomijom, kao i popularizacijom i promocijom nauke. Piše naučno popularne tekstove i drži popularna predavanja. Urednik je rubrike Nauka na B92 Internet Portalu od 2007. godine.

 • IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U Istraživačkoj stanici boravilo više od stotinu stranaca · 8.09.2016

  „Petnica je oaza za naučni i obrazovni rad”

  Istraživačka stanica Petnica ovoga leta imala je priliku da ugosti preko 100 stranaca sa svih kontinenata. Grupa francuskih studenata je po peti put svoju školsku godinu započela je u Petnici, dok su pojedini bili učesnici letnjih studentskih škola, a neki su bili na praksi.

 • Arheolozi u Petnici (foto: N.Božić)
  U IS Petnica obeleženo · 21.11.2015

  35 godina arheoloških istraživanja

  U Istraživačkoj stanici Petnica održan je skup “Arheologija – 35 godina otkrivanja i učenja prošlosti“ posvećen jubileju 35 godina od početak sistematskih arheloških istraživanja lokaliteta Petnica. Ovaj skup okupio je bivše petničke đake, ugledne naučne radnike, koji su se podsetili istraživanja naselja ispred Male petničke pećine i početaka rada Škole arheologije u Istraživačkoj stanici Petnica.

 • Izraelci u Petnici (foto: IS Petnica)
  Izraelci u Istraživačkoj stanici · 14.07.2015

  „Petnicu treba iskopirati svuda po svetu“

  U Istraživačkoj stanici Petnica je u petodnevnoj poseti bila delegacija od 13 profesora iz institucije koja se bavi mladim talentima u Tel Avivu u Izraelu. HEMDA je centar za dodatno naučno obrazovanje talentovanih srednjoškolaca u Izraelu. U tesnoj je vezi sa jednim od najpoznatijih naučnih insituta Vajcman po kojem je izraelska nauka poznata širom sveta.

 • Kristin Moro u Istraživačkoj stanici Petnica (foto: Đorđe Đoković)
  U IS Petnica · 25.05.2015

  Ambasadorka Francuske o klimatskim promenama

  Ambasadorka Republike Francuske Kristin Moro večeras je u Istraživačkoj stanici Petnica održala uvodno predavanje na seminaru posvećenom klimatskim promenama. Otvarajući seminar, za skoro sto učesnika iz svih zemalja regiona, govorila je o problemu klimatskih promena, diplomatskim naporima da se napravi globalni dogovor, i predstojećoj UN konferenciji u Parizu krajem ove godine.

 • Delimično pomračenje Sunca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Delimično pomračenje Sunca · 20.03.2015

  I Valjevci su uživali u astronomskom fenomenu

  Danas su građani Valjeva i cele Srbije imali priliku da uživaju u jednom lepom astronomskom fenomenu – pomračenju Sunca. Pomračenje Sunca je astronomska pojava do koje dolazi kada se Mesec, kao Zemljin satelit, nađe na liniji Zemlja – Sunce.