Đurđa Damnjanović

Po obrazovanju diplomirani novinar, po opredeljenju Valjevka, po karakteru pacifista. Analitičnost i neutoljiva glad za informacijama je opredelila za ovaj posao. Radom na sebi se bori protiv predrasuda koje prate novinare kao univerzalne neznalice. Kroz život je vodi želja da traga za čovekom među ljudima.

 • Dunja u kartingu, Ada Huja 4. oktobar 2015 (foto: trke.rs)
  Flojd u telu dvanaestogodišnjakinje · 24.02.2016

  Dunja Đurđević, državna prvakinja u kartingu

  Dunja Đurđević, učenica je šestog razreda Osnovne škole „Sestre Ilić“, odličan je đak, ali ima neobičan hobi. Iako ima samo dvanaest godina i takmiči se oko godinu dana ova devojčica je osvojila medalje na sedam takmičenja u kartingu, dok je na dva takmičenja bila četvrta.

 • Ženska vaterpolo reprezentacija (foto: Privatna arhiva)
  Tijana Jakovljević, vaterpolo reprezentativka · 26.01.2016

  Hvala Valjevcima koji su me bodrili

  Valjevo je imalo svog predstavnika na Evropskom prvenstvu u vaterpolu održanom u Beogradu. Reč je o talentovanoj Tijani Jakovljević, jednoj od trinaest devojaka, koje su se „muški“ borile za što bolji plasman. Tijana ima dvadeset i četiri godine, bivši je učenik Valjevske gimnazije i student master studija na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

 • Nenad Dimitrijević (foto: Đorđe Đoković)
  Nedelja prevencije raka grlića materice · 25.01.2016

  Nema izgovora za prevenciju

  Karcinom grlića materice jedan je od najvećih zdravstvenih problema u poslednjoj deceniji u Srbiji. Naša zemlja je druga u Evropi po broju umrlih od ove bolesti. Cilj akcije “Dan za zdravlje” je da podseti žene o važnosti preventivnih pregleda kako bi se smanjio broj obolelih i da edukuje o značaju pregleda i mera prevencije. U prošloj godini u našem gradu su zabeležena 34 nova karcinoma grlića materice.

 • Saša Ivanović (foto: Đorđe Đoković)
  Građani poštuju odluku o čišćenju snega · 18.01.2016

  Računamo i na solidarnost

  Većina vlasnika i korisnika objekata ovog prepodneva je očistila sneg sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora. “Ljudi su se masovno odazvali pozivu da uklone sneg. Vazno je reći da taj sneg građani ne bacaju na ulicu, već da ga odlože na kraj trotoara, uz samu ivicu sa ulicom ispred svjih objekata,” objašnjava Načelnik komunalne inspekcije Saša Ivanović.

 • Nataša Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
  Nataša Kovačević, ličnost godine, heroina koja je srušila prepreke · 17.01.2016

  Devojka “hrabrost”

  Mlada košarkašica, Nataša Kovačević, u saobraćajnoj nesreći, koju je doživela 2013. tako što se prevrnuo autobus kojim je putovala na prijateljsku utakmicu, bila je teško povređena. Nataši je operacijom amputirana noga, ali je ona iz ove bitke izašla jača.