Plakat (Dušan Arsenić)
Plakat (Dušan Arsenić)
26.09.2023, 09:10

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

č: | fb:

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 

Tekst je nastao korišćenjem delova iz adaptacije Andžeja Vajde i predteksta za predstavu "Razumihin šou" Ivana Cerovića.

 

Režiju potpisuju Miroslav Trifunović i Nikola Jezdić. Igraju Nikola Jezdić, Božidar Milić, Petar Ninić, Dušica Jakovljević, Marina Alagić, Marko Jagodić.

 

Scenografiju i dizajn plakata uradio je Dušan Arsenić, kostimografija Branka Šišinački Obradović, video delovi Vasilije Ristović, muzička kreacija songova Marko Tomić i Petar Ninić.

 

U četvrtak, 28. septembra studenti završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu igraju predstavu Nikolaja Koljade "Murlin Murlo". 

 

Predstave počinju u 20 časova u Centru za kulturu.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 26 minuta

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR Pre 21 sati 55 minuta

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...