Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Mionica (foto: Kolubarske.rs)
29.06.2021, 08:43

U Mionici se gradi park sa dečjim igralištem

č: | fb:

Opština Mionica dobiće novu zelenu oazu - linijski park sa dečjim igralištem. Svi Mioničani i brojni turisti moći će da uživaju u prirodi pored reke Ribnice gde će ovaj park i igralište biti smešteni.

 

Biće izgrađeno 1,7 kilometara pešačkih staza, širokih tri metra, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,2 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 10,5 miliona dinara.

Linijski park i igralište (projekat)

Linijski park i igralište (projekat) (Foto: www.mionica.rs)

 

- Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi. Pored toga, ove godine će početi gradnja Kuće Kolubarske bitke, posvećene najpoznatijem Mioničaninu vojvodi Živojinu Mišiću u veličanstvenoj pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu. A u razvoj infrastrukture u svim naseljima investiraćemo uz podršku Vlade Republike Srbije više stotina miliona dinara. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas - rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Janković je dodao da će se izvršiti i rekultivacija zemljišta, očistiti rečno korito i ukoloniti otpad.

 

- Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici - kazao je Janković.

 

Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa.

 

Zdrava životna sredine zasigurno je jedan od prioriteta opštine Mionica, koja je krajem 2019. godine i prva u Srbiji pustila u pogon toplanu na biomasu. Zahvaljujući toplani na biomasu vrednosti od 138 miliona dinara, smanjena je koncentracija aerozagađenja, a značajno poboljšan kvalitet vazduha što Mionicu čini jednom od najodrživijih opština kada je reč o zaštiti životne sredine.

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 10 sati 44 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 49 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 10 sati 45 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...