Izgled projekta u Rukladi, smer ka Beogradu
Izgled projekta u Rukladi, smer ka Beogradu
14.02.2023, 07:54

Grade se dva "McDonald's" restorana i motel u Rukladi

č: | fb:

U ubskom selu Ruklada, u neposrednoj blizini nadvožnjaka na auto-putu "Miloš Veliki", započeta je izgradnja dve benzinske stanice za snabdevanje gorivom i elektro punjačima, pratećih sadržaja i restorana brze hrane "McDonald's", prvog u ovom delu Srbije. Planirano je da radovi budu završeni tokom leta, a do kraja 2023. trebalo bi da bude izgrađen i drugi restoran najpoznatijeg američkog lanca brze hrane "McDonald’s".

 

Projektom je predviđena površina od 2,5 hektara za te namene, a procenjena vrednost investicija, koje će obezbediti posao za sto ljudi, iznosi oko deset miliona evra.

 

Naredne  godine očekuje se realizacija druge faze projekta, na površini od 50 ari, gde će biti podignut motel sa smeštajnim kapacitetom od 60 do 70 mesta, što će omogućiti nova zapošljavanja.

 

Svi navedeni objekti biće dostupni ne samo korisnicima auto-puta "Miloš Veliki", već i građanima koji se kreću saobraćajnicama iz pravca Uba i Lajkovca.

 

Izgled projekta, smer ka Čačku

Izgled projekta, smer ka Čačku

Prezentacija projekta u Rukladi upriličena je u Kabinetu predsednika opštine Ub Darka Glišića, kojoj je, pored njegovih najbližih saradnika, prisustvovao investitor Milenko Kostić, vlasnik kompanije "Auto Čačak". Na zajedničkom radnom sastanku koji je usledio, razgovaralo se o dinamici radova, predstojećim aktivnostima kako bi se oni ubrzali i podršci lokalne samouprave ovom projektu. Tom prilikom Kostić je istakao da će dve benzinske pumpe i jedan restoran "McDonald’s" biti otvoreni u septembru.

 

- Drugi "McDonald’s" pokušaćemo da izgradimo do kraja godine, jer je to dodatna želja ove kompanije. Naime, kada smo dogovarali posao sa njima, bilo je reči o jednom restoranu iz pravca Beograda prema Čačku, ali pošto im se svidela lokacija, insistirali su da napravimo još jedan objekat sa druge strane auto-puta. Motel ostaje za drugu fazu radova, odnosno iduću godinu i već je dokupljen plac za taj objekat - rekao je Kostić, dodajući da će ovaj projekata doneti brojne benfite ubskoj opštini i njenim građanima.

 

Lokalna samouprava učiniće sve kako bi olakšala i ubrzala realizaciju vrednog projekta, ukazao je predsednik ubske opštine Darko Glišić na sastanku. Pošto će kompleks u Rukladi imati takozvani dvostrani pristup (iz pravca Lajkovca i Uba), lokalna samouprava obnoviće postojeći put kroz to selo.

 

- Krećemo u obimne radove sa naše strane, na potezu Murgaš-Ruklada, jer želimo da napravimo modernu saobraćajnicu, kako bi putovanje do kompleksa bilo prijatno i bezbedno, ali i da bismo pomogli investitoru oko pratećih stvari. U bliskoj budućnosti planiramo da dovedemo i vodu do Ruklade - rekao Glišić.

 

On se i zahvalio vlasniku kompanije "Auto Čačak" Milenku Kostiću na odluci da svoj kapital uloži u projekat na teritoriji ubske opštine, što je, prema njegovim rečima, najveći mogući doprinos borbi rukovodstva lokalne samoprave za nove investicije i nova radna mesta.  

 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...