12.09.2023, 10:22

"Gorenje" otvara treću fabriku u Valjevu

č: | fb:

Korporacija Hisense, u čijem sastavu posluje "Gorenje", u četvrtak 13. septembra otvara novu fabriku u Valjevu. Prema najavi iz kompanije, svečanosti će prisustvovati visoki zvaničnici Republike Srbije, predstavnici ambasade Narodne Republike Kine, lokalne samouprave, kompanije Hisense...

 

Kolubarske.rs nezvanično sazaju da će svečanosti prisustvovati Ana Brnabić, premijerka Vlade Srbije.

 

U novi treći pogon za proizvodnju rashladnih uređaja u Valjevu uloženo je oko 40 miliona evra. Nova fabrika "Valjevo 3" locirana je pored postojeće dve na lokaciji površine 45.000 kvadratnih metara. Proizvodna hala, magacini, restoran za zaposlene..., prostiraće se na 30.000 kvadrata.

 

Očekuje se da se u naredne tri godine u ovoj fabrici zaposli još oko 1.000 radnika. Planirana produkcija u novom pogonu trebalo bi da iznosi 750 hiljada rashladnih aparata godišnje, a najavljeno je da će ukupna proizvodnja u sva tri pogona "Hisense Gorenja" do 2025. biti 1,7 miliona aparata godišnje.

 

"Gorenje" je od 2018. godine deo multinacionalne korporacije "Hisense", velikog svetskog proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata sa skoro 100.000 zaposlenih širom sveta. "Gorenje" u Valjevu posluje od 2006. godine i trenutno zapošljava oko 1.600 radnika.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara