Registracija Prijava preko FB
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Poček (foto: Đorđe Đoković)
27.09.2016, 06:45

Mika Poček novi trener

č: | fb:

KK Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi koji vode klub sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem. Biće onako kako je dogovoreno na subotnju Skupštini kluba – Metalac će obezbediti 3,2 miliona dinara potrošena za isplatu pojedinih igrača, a potom će klubu biti odblokirana budžetska sredstva do kraja godine. 

Od čitave priče ne bilo ništa da nije na zahtev čelnika SNS dozvoljen odlazak Rakićevića, Kutlešića i Kočovića u Crvenu zvezdu. Za uzvrat će Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa je na taj način deblokiran povratak Metalca u KLS, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni.

 

Za trenera je postavljen nekadašnji prvotimac i jugoslovenski reprezentativac u mlađim kategorijama Mihailo Poček, koji je već radio u Metalcu, kao i nekoliko godina u Sloveniji, a poslednji angažman imao je u Češkoj. Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

 

Treninzi bi trebalo da počnu sutra, a na prozivci se očekuju Đukan Đukanović, Saša Vasić, Brano Đukanović, Aca Tanasković, Marko Šarenac, nekoliko juniora... Ponovo je zanimljiv centar Marko Dujković (226 cm), koji je bio u reprezentaciji Makedonije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini Metalca, Todorović je otišao u Austriju, centar Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju „četvorke“.

  

Ideja je da se zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinamika u Beogradu, te da se startuje 15. oktobra na utakmici sa niškim Konstantinom u Valjevu. Veruje se da Beograđani i KSS neće imati ništa protiv.

 

 

Aktuelno

Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Grad prodao svoju parcelu u Grabovici Pre 10 sati 20 minuta

"Pao" prvi milion!

Od četiri parcele koje je Grad ponudio na prodaju, tri u "Stefilu" i jedna u Donjoj Grabovici kod škole, prodata je za milon dinara samo parcela u Grabovici. Vlast u budžetu od prodaje imovine...

Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
I ove godine u aprilu Pre 5 sati 35 minuta

Izbor najboljih recitatora

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300...

Novine (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 23 minuta

Ua tabloidno, a ne tabloidi!

Kukanje nad ovim i onim "u današnjici", staro je koliko i razlikovanje prošlog i vremena današnjeg. S tim što je prošlo dobro staro, uglavnom zato što je prošlo ili što se preguralo. Kukanje...

Svi kao jedan – 1 od 5 miliona - Beograd (foto: Lokalni fronta Va)
Solidarno grade novu političku snagu Pre 1 dan 5 sati

Lokalni front Va pristupio Građanskom frontu

Udruženje građana Lokalni front Va pristupilo je asocijaciji Građanski front, koju do sada čini 13 udruženja i pokreta, kako bi gradili novu političku snagu koja će životne probleme građana moći da...  · 8 komentara