Nekadašnji magacini Diva (foto: Kolubarske.rs)
Nekadašnji magacini Diva (foto: Kolubarske.rs)
23.10.2020, 09:11

Lidl dolazi u Valjevo

č: | fb:

Nemački trgovinski lanac Lidl otvoriće prodavnicu u Valjevu na prostoru bivših magacina trgovinskog preduzeća Diva, na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, potvrđeno je Kolubarskim.rs iz kompanije Lidl.

 

"Trenutno nismo u mogućnosti da damo detaljnije informacije o tačnom datumu otvaranja", navodi se u odgovoru našoj redakciji na pitanje kada će nemački trgovinski lanac otvoriti maloprodajni objekat u Valjevu.

 

Rečeno je i da postoji interes kompanije za širenjem mreže prodavnica u Valjevu, adresa na kojoj će se nalaziti je Ulica vladike Nikolaja broj 3, a "o svim relevantnim novostima potrošači i šira javnost će biti blagovremeno obavešteni".

 

Podsećamo, sredinom prošle godine predstavnici kompanije Lidl su postigli dogovor o kupovini bivših Divinih magacina sa vlasnicima tog prostora, o čemu su Kolubarske.rs pisale. Investiciju i planove nemačkog trgovinskog lanca podržao je i Grad, te je u junu prošle godine objavljen poziv za javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje parcele u Pop Lukinoj ulici.

 

Kako je tada objašnjeno u Gradskoj upravi tim urbanističkim projektom stvaraju se planski uslovi da Lidl gradi svoj kompleks na toj parceli. Najavljeno je da bi Lidl svoj maloprodajni objekat, površine od preko 2000 kvadrata, trebalo da otvori na proleće 2020. godine. Međutim, kako nam je rečeno, "zbog epidemije koronavirusa sve aktivnosti kasne".

 

Još jedno podsećanje, Valjevo je bilo među prvim gradovima u Srbiji gde je nemački trgovinski lanac planirao otvaranje svog objekta. Pre sedam godina Lidl je kupio parcelu od grada Valjeva kod zapadne kapije "Krušika", međutim ispostavilo se da površina od 57 ari nije dovoljna za izgradnju standardizovanog prodajnog objekta Lidla. Tada je bilo reči i da će nemačka kompanija otpočeti pregovore sa Gradom kako bi kupljenu parcelu menjala za neku veću, uz doplatu. 

 

Da Lidl sigrno dolazi u Valjevo bilo je jasno kada je pre mesec dana u nedeljniku Napred objavljneo obaveštenje da za projekat – rušenje postojećih objekata, nosioc projekta Lidl Srbija, nije potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu.

 

Aktuelno