Registracija Prijava preko FB
Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
Raskrsnica Sinđelićeve i Pasterove (foto: Kolubarske.rs)
14.01.2021, 10:15

U Knez Mihailovoj ulici kružni tok, u Pasterovoj semafor

č: | fb:

Među komunalnim poslovima gradske vlasti, koji će biti relizovani u prvoj polovini ove godine, je uređenje dve raskrsnice. Na raskrsnici Sinđelićeve, Ulice knez Mihaila i Milovana Glišića, saobraćaj će biti regulisan kružnim tokom, dok će na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove ulice biti postavljeni semafori.

 

Javna nabavka projektovanje rekonstukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove (semaforizacija) je okončana, dok je obustavljena javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, gde je planirana izgradnja kružnog toka.

 

Posao semaforizacije raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, dobila je beogradska firma "Model 5" d.o.o. Kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

"Radi kanalisanja svih vidova saobraćaja (pešačkog i vozačkog), razdvajanja konfliktnih tokova i povećanja ukupne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, raskrsnicu je potrebno opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom", navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

 

Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića

Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (Foto: Đorđe Đoković)

Javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, objavljena je početkom decembra međutim postupak je obustavljen. Kako nam je rečeno u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković kaže da projektni zadaci nisu najbolje definisani te je zbog toga postupak obustavljen.

 

"Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro", rekao je Vuković.

 

Postupak javna nabavke projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, procenjena vrednost radova 250.000 dinara, je obustavljen 15 decembra prošle godine.

 

Prema rečima Branka Vukovića iz istog razloga, projektni zadaci nisu najbolje definisani, je obustavljena i javna nabavka projektovanje biciklističke staze u minor koritu reke Kolubare koja je raspisana 20. novembra prošle godine. Vuković naglašava da nisu odustali ni od tog projekta, ali nije mogao da precizira kada će ponovo biti objavljena ta javna nabavka.

 

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 31 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 20 sati 33 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara