Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (foto: Kolubarske.rs)
Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (foto: Kolubarske.rs)
11.02.2021, 08:01

Lokalizovan požar u preduzeću Samedi

č: | fb:

Požar, koji je izbio sinoć oko 22 časa u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi" u Industrijskoj zoni "Stefil" u prigradskom naselju Gorić kod Valjeva, lokalizovan je oko dva časa nakon ponoći, ali još uvek nije likvidiran, rečeno je Kolubarskim.rs u vatrogasnoj službi.

Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni

Lokalizovan požar u Industrijskoj zoni (Foto: Kolubarske.rs)

 

U požaru velikh razmera lakše opekotine su zadobila dva vatrogasca, pričinjena je totalna višemilionska materijalna šteta, gorele su četiri hale, preko 7000 kvadrata proizvodnih pogona, skaldišta repromaterijala i gotovih proizvoda. Vatra je zahvatila i pogoni firme "Rover", koja se takođe bavi proizvodnjom nameštaja, a nalazi se pod krovom fabrike "Samedi".

 

Zahvaljujući blagovremenoj intervenciji vatrogasaca sprečeno je širenje vatre na obližnje hale i proizvodne pogone u Industrijskoj zoni "Stefil".

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

U gašenju požara učestvovalo je 72 vatrogasca sa 26 vozila. Vatrogascima Vatrogasno spasilačke brigade Valjevo u pomoć su priskočile kolege iz Bograda, Uba, Lajkovca, Mionice, Osečine, Ljiga, Lazarevca, i vozila valjevskog "Krušika", komunalnih preduzeća Vidrak i Vodovod, GP Ingrap omni. Utrošeno je oko 400.000 litara vode.

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

 

O razmerama noćašnjeg požara u Industrijskoj zoni "Stefil" u prigradskom naselju Gorić svedoči i to što su svetlost, pa i plamen, i ogromni oblak gustog crnog dima bili vidljivi u mnogim delovima Valjeva.

 

Uzrok izbijanja požara još uvek nije poznat. Istraga je u toku.

Požar u preduzeću Samedi

Požar u preduzeću Samedi (Foto: Đorđe Đoković)

 

Podsećamo, početkom januara 2015. godine u preduzeću "Samedi" tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice. Od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala, koji je pao na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji. Radnik S.R. (26) iz sela Popučke, koji je bio najteže povređen u eksploziji kotla za grejanje, preminuo je nakon nekoliko dana u beogradskom Kliničkom centru.

 

Proizvodni pogon "Samedija" do pre sedam godina se nalazio u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 42 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 1 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara