Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2022, 08:00

Protiv Mališe Pajkovića podignuta optužnica, a on nagrađen najvećim priznanjem Valjeva

č: | fb:

Protiv dobitnika nagrade grada Valjeva za najvrednija dostignuća u oblasti poljoprivreda za 2021. godinu, Mališe Pajkovića, poljoprivrednika iz sela Kotešica, Više javno tužilaštvo u Valjevu je početkom decembra 2020. godine podiglo optužnicu zbog produženog krivičnog dela trgovina ljudima za koje je propisana kazna zatvora od najmanje pet godina.

 

Optužnicom se Mališi Pajkoviću stavlja na teret da je u dužem vremenskom periodu iskorišćavao maloletno lice za seksualnu eksploataciju, navodi se u odgovoru Višeg javnog tužilaštva na zahtev Kolubarskih.rs.

 

Dalje se navodi da je Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu naredbom od 4. februara prošle godine vratilo optužnicu na dopunu istrage, nakon čega je Više javno tužilaštvo donelo naredbu o dopuni istrage 26. febrauara prošle godine, te je ponovo podiglo optužnicu.

 

Međutim optužnica je ponovo vraćena na dopunu rešenjem Višeg suda od 12. januara ove godine, a Više javno tužilaštvo je 19. januara ove godine donelo naredbu o dopuni istrage. Viši sud u Valjevu optužnicu protiv Mališe Pajkovića još uvek nije potvrdio, navodi se u odgovoru Višeg javnog tužilaštva na zahtev Kolubarskih.rs.

 

Dobitnik nagrade grada Valjeva za 2021. godinu za najvrednija dostignuća

  

Mališa Pajković je, na predlog Komisije za dodelu godišnje nagrade Valjeva, a odlukom odbornika Skupštine grada, dobitnik najvećeg priznanja Valjeva koje se dodeljuje za dela koja predstavljaju najvrednija dostignuća u gradu u prethodnoj godini.  

 

U obrazloženju Komisije je, pored ostalog, navedeno da je Mališa Pajković mladi nosilac poljoprivrednog gazdinstva, koje se nalazi u selu Kotešica, bavi se proizvodnjom junećeg i svinjskog mesa. U domaćinstvu žive četiri generacije koje obrađuje 60 hektara zemlje, a ovlašćenim klanicama i izvoznim farmama isporučuje oko 60 tona junećeg i 46 tona svinjskog mesa godišnje. Iz godine u godinu, velikim radom i ulaganjima proizvodnja se postepeno širila i uvećavala, i trenutno na teritoriji Valjeva pripada grupi većih, ako ne i najvećih proizvođača mesa...

 

Među kandidatima za godišnju nagradu Valjeva za oblast poljoprivreda, pored Mališe Pajkovića, bili su Milovan Radojičić, poljoprivrednik i Veterinarski centar Valjevo, međutim Komisija za nagrade se, kako je navedeno, jednoglasno odlučila za Pajkovića.

 

Godišnja nagrada grada Valjeva najuspešnijim pojedincima i kolektivima, među kojima je i Mališa Pajković, biće uručena u nedelju na svečanosti povodom 20. marta Dana grada.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 4 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 59 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...