Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
Budžetski džak (ilustracija Dušan Arsenić)
25.05.2022, 10:38

Samo za dva valjevska medija nema para u kasi grada

č: | fb:

Načelnik Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić potpisao je rešenje o raspodeli 10 miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, koje je predložila Komisija za izbor projekata.

 

Komisija je ocenila da će, od 30 pristiglih na konkurs, u ovoj godini iz gradskog budžeta biti sufinansirano 19 projekata iz, kako je naznačeno u konkursu, oblasti javnog informisanja.

 

U podeli novca iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, najviše novca 3.250.000 dinara je dobila televizija V5  (nekadašnja "Vujić" televizija) za projekat "Šta zbori Kolubara", dok je TV Va Plus za projekat "Riznica valjevskog kraja" dobila 1.750.000 dinara.

 

Dve beogradske kompanije čije je sedište u Mekenzijevoj 79, a direktor obe Zoran Majdak član SNS, dobile su ukupno 1,2 miliona dinara: Informativno preduzeće Radio Valjevo za projekat "I mi imamo pravo na normalan život" dobilo je 800.000 dinara, dok je Preduzeće za informisanje i marketing In Network Solution, osnivač portala Kolubarski.info, za projekat "I mi smo tu" dobilo 400.000 dinara.

 

Novac iz budžeta Valjeva dobile su još tri beogradske kompanije za portale

 

Beogradsko Udruženje za borbu protiv diskriminacije Posmatrač dobilo je pola miliona dinara za projekat "Pogled sa Maljena i Povlena na valjevski narodni preporod". Ovo udruženje, čiji je predsednik Predrag Jeremić, je osnivač portala Embargo.rs.

 

Beogradsko preduzeće Digital media network je za projekat "24sedam:Valjevo" takođe dobilo pola miliona dinara. Ovo preduzeće je osnivač portala 24sedam.

 

Treće beogradskio preduzeće koje je prošlo na konkursu grada Valjeva za sufinansiranje medijskih projekata je Sams group, osnivač portala Valjevski.rs. Njima je za projekat "Valjevske vesti" pripalo 150.000 dinara.

 

Od valjevskih portala iz gradske kase najviše novca po pola miliona dinara dobila je Slavica Savić Vujanac PR, portal Vamedia, za projekat "Koreni" i Nenad Kudić PR atelje za oblikovanje i izradu predmeta od drveta Jelena Art JK Valjevo, osnivač portala Va014.info, za projekat "Turistički potencijal valjevskog kraja".

 

Za projekat "Vazduhograf", Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala "Titan web design", osnivač portala Valjevskaposla.info, dobio je 200.000 dinara. Preduzeće MG Gold Press, osnivač portala Valjevo na dlanu, za projekat "Da budemo isti" dobilo je 150.000 dinara. Slede sa po 100.000 dinara Dragan Krunić-Krunić foto, osnivač portala "Objektiva", za projekat "Život socijalno osetljivih populacija stanovništva" i Snežana Lazarević PR, portal Lagrande za projekat "Zaboravljeni sportski šampioni Valjeva".

 

Novac za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja dobila je i RTV Marš, 400.000 dinara za projekat "Kako da zaštitimo naše zdravlje".

 

Radio 014 Valjevo za projekat "Valjevo bez nasilja" dobilo je 250.000 dinara, dok je Radio Pravoslavne eparhije Istočnik dobio 100.000 dinara za projekat "Sa Bogom i Hipokratom-kocka i internet-strasti ili bolesti?".

 

Studio za ples i zabavu Studio M, Ljubiša Milutinović PR dobio je 150.000 dinara za projekat "Mi smo šampioni", dok su po 100.000 dinara dobili Miloš Lazić PR Agencija za veb usluge Cyber team, Valjevo za projekat "Divčibare info" i Udruženje privrednika i poljoprivrednika "Srbijanka", Valjevo za projekat "Najbolje iz Valjeva".

 

Komisija

  

Tročlanu Komisiju za izbor projekata iz oblasti javnog informisanja, koji će biti sufinansirani iz budžeta Valjeva, činili su: Žarko Mandić, predsednik i članovi Mirjana Čvorić Gubelić i Slađana Glišić.

  

Od valjevskih medija, na konkursu grada Valjeva za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, jedino nisu prošli Slađana Stevanović PR, portal Patak online, za projekat "Reci ne nasilju" i preduzeće Kolubarske, osnivač internet novina Kolubarske.rs za projekat "Javne nabavke od početka do kraja".

 

Komisija za izbor projekata je, u šturom obrazloženju za neprihvatanje ova dva projekta, navela i to da "projekat nema inovativnih elemenata", što navodi na zaključak da je "inovativni elemenat" jedan od značajnih kriterijuma prilikom ocenjivanja projekta. A koliko je za Komisiju "inovativni element" bio važan i kod ocenjivanja ostalih projekata, pokazuje to da je kod samo tri, od 19 projekata koliko ih je "prošlo", navedeno da projekat "sadrži zastupljenost inovativnog elementa".

 

"Tema je dobro odabrana, ali opis i ciljevi projekta nisu u skladu sa rezultatima i indikatorima rezultata navedenih u projektu. Iako je očigledno iskustvo u realizaciji sličnih projekata ovaj projekat ne sadrži inovativni element", navela je Komisija razloge zbog koji je odbila projekat "Javne nabavke od početka do kraja" sa kojim su konkurisale internet novine Kolubarske.rs.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 13 sati 5 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 29 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...