SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
04.08.2022, 13:26

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

č: | fb:

Danas je iz Valjeva put Novog Sada na obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja" otišlo desetak autobusa u organizaciji Srpske napredne stranke.

 

Izvor Kolubarskih.rs iz SNS kaže da je Valjevo "dobilo kvotu od 600 ljudi koliko je trebalo da obezbedi za odlazak u Novi Sad na obeležavanje Dana sećanja".

 

"Pozivu" ili, kako kaže naš sagovornik, "nalogu" su se u najvećem broju odazvali zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, među njima i oni koji rade na privremenim i povremenim poslovima.

 

Izvor Kolubarskih.rs objašnjava da je "kvotu za Valjevo odredio predsednik IO SNS Darko Glišić, a ukoliko poverenik valjevskih naprednjaka ne ispuni zadatak mora da piše obrazloženje".

 

Među pristalicama Srpske napredne stranke na peronu Lastine autobuske stanice, odakle su nešto posle 14 časova otputovali u Novi Sad, bio je i gradonačelik Valjeva Lazar Gojković, koji je i poverenik Srpske napredne stranke u Valjevu.

 

Zbog odlaska u Novi Sad gde će večeras od 20 časova na Trgu slobode biti obeležen Dan sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", gradonačelnik Valjeva neće otvoriti Tešnjarske večeri, što je višegodišnja tradicija.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će i ove godine otvoriti Tešnjarske večeri, gradonačelnik kaže: “Nije planirano da ove godine otvaram!“. Nije odgovorio na pitanje – ko planira kada će gradonačelnik Valjeva otvoriti Tešnjarske, a kada ne i od koga ili čega to zavisi? Na pitanje da li večeras neće otvoriti valjevski letnji festival zbog toga što će u to vreme biti na Trgu slobode u Novom Sadu, po zadatku partije, gradonačelnik Lazar Gojković je odgovorio: "Ne, jedno sa drugim nema nikakve veze".

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 3. marta Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi štitaste žlezde

U nedelju 3. marta, od 8 do 16 časova, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, biće organizovani preventivni pregledi, ovaj put pregledi štitaste žlezde. Nije potrebno zakazivanje, građani...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

"Jači smo od sudbine!". Normalno, od razuma...

Ima istine u onom što se čuje o našim političarima: "Svi su oni, isti!", iz vlasti i opozicije. Počev po onom što nije najvažnije, ali mu ne trebaju dokazi: sa ovim se ne slažu. Isti i što ga ne...

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici 1.03.2024

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...