SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
SNS u Novi Sad (foto: Kolubarske.rs)
04.08.2022, 13:26

Valjevski naprednjaci otputovali u Novi Sad

č: | fb:

Danas je iz Valjeva put Novog Sada na obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja" otišlo desetak autobusa u organizaciji Srpske napredne stranke.

 

Izvor Kolubarskih.rs iz SNS kaže da je Valjevo "dobilo kvotu od 600 ljudi koliko je trebalo da obezbedi za odlazak u Novi Sad na obeležavanje Dana sećanja".

 

"Pozivu" ili, kako kaže naš sagovornik, "nalogu" su se u najvećem broju odazvali zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, među njima i oni koji rade na privremenim i povremenim poslovima.

 

Izvor Kolubarskih.rs objašnjava da je "kvotu za Valjevo odredio predsednik IO SNS Darko Glišić, a ukoliko poverenik valjevskih naprednjaka ne ispuni zadatak mora da piše obrazloženje".

 

Među pristalicama Srpske napredne stranke na peronu Lastine autobuske stanice, odakle su nešto posle 14 časova otputovali u Novi Sad, bio je i gradonačelik Valjeva Lazar Gojković, koji je i poverenik Srpske napredne stranke u Valjevu.

 

Zbog odlaska u Novi Sad gde će večeras od 20 časova na Trgu slobode biti obeležen Dan sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", gradonačelnik Valjeva neće otvoriti Tešnjarske večeri, što je višegodišnja tradicija.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će i ove godine otvoriti Tešnjarske večeri, gradonačelnik kaže: “Nije planirano da ove godine otvaram!“. Nije odgovorio na pitanje – ko planira kada će gradonačelnik Valjeva otvoriti Tešnjarske, a kada ne i od koga ili čega to zavisi? Na pitanje da li večeras neće otvoriti valjevski letnji festival zbog toga što će u to vreme biti na Trgu slobode u Novom Sadu, po zadatku partije, gradonačelnik Lazar Gojković je odgovorio: "Ne, jedno sa drugim nema nikakve veze".

Aktuelno

Gradsko veće (arhiva) (foto: )
Na današnjoj sednici Pre 10 sati 49 minuta

Gradsko veće o prvom rebalansu i zaduživanju Grada

Članovi Gradskog veća će na današnjoj sednici razmatrati predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2023. godinu, kao i predlog Odluke o javnom zaduživanju Grada. Na dnevnom redu 30 tačaka.

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 54 minuta

POKS o problemima vodosnabdevanja jednog dela Pričevića

"Sramno je to da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta...

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 10 sati 50 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...