Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2022, 07:49

V.d. direktora JP Kolubara: Milivojević izneo neproverene i netačne informacije

č: | fb:

Povodom "neproverenih, nepotpunih i netačnih informacija iznetih na konferenciji za novinare od strane predsednika GrO Narodne stranke Miloša Milivojevića, a koja je preneta na medijima dana 22.11. i 23.11.2022 godine", saopštenjem za javnost se oglasio Ivan Beljić, v.d. direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni "Kolubara".

 

Saopštenje prenosimo i celosti

 

"Javno preduzeće Kolubara je po planu i dinamici izvođenja radova na izgradnji mini hidroelektrane Rovni smeštene u podbranskom delu, dana 10.11 2022 godine, na zahtev ovlašćenih izvođača radova Hidro-tan doo Beograd, u skladu sa regularnom procedurom otvorilo evakuacioni organ brane Stubo- Rovni radi ispitivanja uticaja kinetičke energije ispuštene vode na stabilnost obala-utvrda u zoni novoprojektovane i izgrađene MXE Rovni. Ispitivanja su rađena u skladu sa pravilima struke, u prisustvu ovlašćenog izvođača radova na MHE i odgovornog lica JP Kolubara. Po završetku ispitivanja regularnom procedurom je zatvoren evakuacioni organ brane.

 

Izvršena ispitivanja nisu zahtevala posebne mere u smislu obaveštavanja stanovništva u priobalju reke Jablanice jer je postojeći proticajni profil korita reke dimenzionisan da može nesmetano da primi 50 m3/s, a da pri tome ne dođe do izlivanja u priobalju

 

JP Kolubara kao i do sada i ovoga puta se ponašalo u skladu sa važećim propisima i pravilima struke.

 

Ovakve prenete dezinformacije izazvale su uznemirenje i nespokoj kod građana i narušile ugled ovog javnog preduzeća koje će preduzeti odgovarajuće mere kod nadležnih organa u cilju pronalaženja odgovornog lica čijim je ponašanjem izazvana ova neželjena situacija", navodi se u saopštenju za javnost v.d. direktora Ivana Beljića.

 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 10 sati 31 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 13 sati 51 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.