Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
Valjevski pokret otpora (foto: Kolubarske.rs)
29.12.2022, 07:57

VPO: Šta je svako od nas učinio da zaustavi točak propasti i ludila u kome živimo?

č: | fb:

Udruženje građana Valjevski pokret otpora u saopštenju za javnost navodi da na samom kraju 2022. godine možemo konstatovati da se ona ne razlikuje od bilo koje druge u prethodnoj deceniji.

 

- I dalje smo grad laži i ucena, nameštenih kumovskih tendera, divlje gradnje, infrastrukturne mreže na nivou srednjeg veka, vašarskih svečanosti svake vrste, neprikosnoveni smo "šampioni" u zagađenosti vazduha, valjevske reke su otvorene kanalizacione cevi, nastavljeno je pustošenje u Parku Pećina, nestručna rukovodstva javnih preduzeća svoju nesposobnost bestidno pokrivaju vrtoglavim podizanjem cena usluga na štetu građana...- navodi se u saopštenju i dodaje: 

 

- Ova vlast, svesno i planski, uništavasve ono po čemu je naš grad bio prepoznatljiv, a njen krajnji cilj je da sve slobodne ljude otera odavde i uživa u blagodetima robovsko-parazitskog sistema koji je uspostavila. Kad na sve to dodamo činjenicu da građana Valjeva, po prvim rezulatima popisa, ima oko 8000 manje u odnosu na prethodni popis možemo konstatovati da je naš grad na putu nestanka! - zaključuje Valjevski pokret otpora.

 

Dalje, zbog toga što sve to znamo, vidimo i osećamo neophodno je da konačno nađemo odgovore na nekoliko ključnih pitanja:

• Šta je svako od nas učinio da zaustavi točak propasti i ludila u kome živimo?
• Do kada ćemo tražiti izgovore za naše nečinjenje i bežanje od odgovornosti za budućnost našeg grada?
• Da li smoi sami postali njihovi saučesnici time što pristajemo na rušilački pir ove vlasti?
• I na kraju, od koga drugog očekujemo da spase naš grad od sigurne propasti ako mi nećemo? Da li ćemo konačno reći: dosta krađi, bahatosti, lažima i ucenama ili smo se već predali i prepustili stihiji?

 

- Dok tragamo za odgovorima na ova pitanja ostaje nam nada da ćemo se, u godini koja dolazi, konačno pokrenuti da jednog dana ne bismo crveneli pred našom decom, kojoj našom apatijom i pristajanjem na zlo, oduzimamo šansu i pravo da imaju život dostojan čoveka u gradu u kome su rođeni! -  navodi u saopštenju za javnost Udruženje Valjevski pokret otpora uz čestitku:

 

"Svim građanima Valjeva u narednoj 2023. godini želimo puno zdravlja i sreće, koja već odavno ne stanuje ovde!".

Aktuelno

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 5 sati 17 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 1 komentar

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 17 sati 55 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara