Rekonstruisana stambena zgrada (foto: Kolubarske.rs)
Rekonstruisana stambena zgrada (foto: Kolubarske.rs)
10.04.2023, 07:03

Ministarka Đedović i ambasador SAD Hil u poseti Valjevu

č: | fb:

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil posetiće u ponedeljak, 10. aprila Valjevo, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Oni će obići rekonstruisane stambene zgrade, u okviru projekta energetske efikasnosti, urađenog u saradnji Ministarstva rudarstva i eneretike, USAID-a i grada Valjeva.

Rekonstruisana stambena zgrada

Rekonstruisana stambena zgrada (Foto: Kolubarske.rs)


Valjevo je 2022. godine opredelilo 30 miliona dinara, koliko i Ministarstvo energetike i uz podršku USAID-a zamenjene su stolarija i fasada na tri zgrade u Valjevu, a do kraja aprila biće izvedeni radovi na još dve zgrade. Osim postavljanja fasade, u saradnji sa USAID-om kao partnerom na ovom projektu, na zgradama su zamenjena ulazna vrata i stolarija na ostalim otvorima koji su na zajedničkim prostorijama kao što su podrum i hodnik.

 

Cilj projekta je smanjenje aerozagađenja, ali i uštede u potrošnji energenata, pre svega električne energije, smanjenje troškova građana i uređenje grada, sređivanjem dotrajalih fasada i stare stolarije.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 4 sati 54 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 6 sati 19 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...