Lokalni front (foto: Lokalni front)
Lokalni front (foto: Lokalni front)
31.05.2023, 06:55

Loklani front Va učestvuje u formiranju partije Zeleno-levi front

č: | fb:

Pokret Ne davimo Beograd širi svoje delovanje na teritoriju cele Srbije gradeći partiju pod imenom Zeleno-levi front udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, kao i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare pokreta Ne davimo Beograd i Lokalnog fronta Va.

 

Memorandum o saradnji između Lokalnog fronta Va i Ne davimo Beograd je, kako je rečeno, nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

 

- Partija Zeleno-levi front nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, ali i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, koja u Vašem gradu, suprotstavljajući se lokalnim šerifima i ostalim moćnicima, predvodi borbu protiv korupcije, zalažući se za decentralizaciju, kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima, i naravno za zdravu životnu sredinu. Zar treba u Valjevu da podsećam na problem aerozagađenja sa kojim se suočavate!? Partija će biti bazirana na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd - kazao je narodni poslanik u Skupštini Srbije Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Kozma.

 

On je dodao da je odluka o prerastanju u partiju, ali i o saradnji sa Lokalnim frontom Va, logičan nastavak zajedničkog, uspešnog nastupa na proteklim parlamentarnim izborima.

 

- Podsećam i da smo na beogradskim izborima ostvarili značajan rezultat, uz podršku od oko 100.000 građana. Tako smo postali najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini grada Beograda. Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani Valjeva primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi - kazao je Kozma.

Robert Kozma i Ljubomir Radović

Robert Kozma i Ljubomir Radović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema njegovim rečima, raduje to što veliki broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije učestvuje u aktivnostima u formiranju partije na nacionalnom nivou, poput Lokalnog fronta iz Valjeva koji je dokazani borac za javni interes u Valjevu, kao i širom Srbije.

 

Kozma je naglasio da memorandum između Ne davimo Beograd i Loklanog fronta Va, "našim partnerima iz Valjeva pruža apsolutnu samostalnost u odlučivanju na lokalnom nivou i učešću na lokalnim izborima, jer ko bolje poznaje potrebe građana Valjeva, od ljudi koji ovde žive".

 

- Ozbiljan zaokret u našem društvu će se uskoro desiti o čemu svedoče i masovni protesti građana. Verujem da ćemo kroz saradnju, zajedničkim delovanjem uspešno završiti ovaj ozbiljan organizacioni i logistički poduhvati da ćemo se izboriti za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo – poručio je narodni poslanik Robert Kozma.

 

Ljubomir Radović iz Lokalnog fronta Va je rekao da je dosadašnja saradnja dva pokreta, međusobno poverenje i podrška Ne davimo Beograd lokalnim pokretima poput Lokalnog fronta Va, jasno iscrtala zajednički put ka lepšoj budućnosti u kojoj ćemo konačno izgraditi društvo kakvo građani Srbije, nakon svih ovih užasnih decenija, zaslužuju.

 

Radović je pozvao sugrađane da svojim potpisom formalno učestvuju u osnivanju Zeleno-levog fronta, za šta je neophodno prikupiti čak 10.000 potpisa.

 

Građani koji žele da podrže osnivanje nove partije Zeleno-levi front to mogu učiniti radnim danima, od 16 do 20 časova, u prostorijama Lokalnog fronta, u Ulici dr Pantića br 37, sve do petka 2.6.2023. godine.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 8 sati 46 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 10 sati 11 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...