Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2024, 07:00

Muškarac koji je sekirom napao bivšu partnerku imao nanogicu

č: | fb:

Tridesettrogodišnji muškarac S.M, koji je osumnjičen da je bivšoj partnerki M.B. (36) sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede, osuđen je u oktobru prošle godine na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet meseci. Presuda nije pravnosnažna, a u januaru ove godine pritvor mu je zamenjen nanogicom koju je imao u trenutku napada na bivšu partnerku, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Kada lice sa nanogicom izađe iz kuće ili stana tog trenutka "blinka" kod poverenika za kontrolu alternativnih sankcija. Lice koje je pod elektronskim nadzorom jedino može da napusti kuću ili stan radi hitne medicinske intervencije.

 

Prema nezvničnim saznajima, S.M. je uhapšen u oktobru prošle godine zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i krivično delo zlostavljenje i mučenje bivše partnerke M.B. Po predlogu Osnovnog javnog tužilastva određen mu je pritvor u kome je bio sve do donošenja osuđujuće presude za navedena krivična dela za koja je po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet meseci, i meru zabrane približavanja i komunikacije sa ostećenom u trajanju od dve godine. Nakon toga mu je odlukom Osnovnog suda u Valjevu u januaru ove godine pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i merom zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa ostećenom. Presuda Osnovnog suda u Valjevu nije pravnosnažna jer je uložena žalba Višem sudu u Valjevu.

 

Takođe je, kako saznajemo, Osnovno javno tužilastvo u Valjevu u decembru prošle godine podnošenjem tužbe protiv S.M. pokrenulo i parnični postupak radi izricanja mera porodičnopravne zaštite. Tokom februara ove godine ponovo mu je, kao učiniocu nasilja, po predlogu Osnovnog javnog tužilastva u Valjevu produžena hitna mera privremene zabrane da kontaktira M.B. i da joj prilazi.

 

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 4 sati 59 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 7 sati 8 minuta

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 7 sati 7 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.