Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2024, 07:00

Muškarac koji je sekirom napao bivšu partnerku imao nanogicu

č: | fb:

Tridesettrogodišnji muškarac S.M, koji je osumnjičen da je bivšoj partnerki M.B. (36) sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede, osuđen je u oktobru prošle godine na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet meseci. Presuda nije pravnosnažna, a u januaru ove godine pritvor mu je zamenjen nanogicom koju je imao u trenutku napada na bivšu partnerku, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Kada lice sa nanogicom izađe iz kuće ili stana tog trenutka "blinka" kod poverenika za kontrolu alternativnih sankcija. Lice koje je pod elektronskim nadzorom jedino može da napusti kuću ili stan radi hitne medicinske intervencije.

 

Prema nezvničnim saznajima, S.M. je uhapšen u oktobru prošle godine zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i krivično delo zlostavljenje i mučenje bivše partnerke M.B. Po predlogu Osnovnog javnog tužilastva određen mu je pritvor u kome je bio sve do donošenja osuđujuće presude za navedena krivična dela za koja je po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet meseci, i meru zabrane približavanja i komunikacije sa ostećenom u trajanju od dve godine. Nakon toga mu je odlukom Osnovnog suda u Valjevu u januaru ove godine pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i merom zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa ostećenom. Presuda Osnovnog suda u Valjevu nije pravnosnažna jer je uložena žalba Višem sudu u Valjevu.

 

Takođe je, kako saznajemo, Osnovno javno tužilastvo u Valjevu u decembru prošle godine podnošenjem tužbe protiv S.M. pokrenulo i parnični postupak radi izricanja mera porodičnopravne zaštite. Tokom februara ove godine ponovo mu je, kao učiniocu nasilja, po predlogu Osnovnog javnog tužilastva u Valjevu produžena hitna mera privremene zabrane da kontaktira M.B. i da joj prilazi.

 

Aktuelno