Polaganje završnog ispita za osmake (foto: Kolubarske.rs)
Polaganje završnog ispita za osmake (foto: Kolubarske.rs)
20.06.2024, 06:10

Ministarka prosvete posetila osmake u Prvoj školi koji su polagali test iz matematike

č: | fb:

U toku je polaganje završnog prijemnog ispita za osmake. U Kolubarskom okrugu završni test polaže 1.342, a u Valjevu 724 učenika osmog razreda.

 

Danas polažu test iz jednog od pet izbornih predmeta, dok su iz maternjeg, odnosno srpskog jezika, polagali u utorak, a test iz matematike u sredu.

 

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije dr Slavica Đukić Dejanović posetila je u sredu Prvu osnovnu školu i učenike te škole koji su polagali test iz matematike.

 

- Ministarka je došla da našim učenicima, koji polažu matematiku, poželi puno sreće i da im da neke sugestije. Završni ispit u našoj školi polaže 129 učenika. Oni koji su izašli na srpski jezik su zadovoljni kako su uradili test, nadam se da će tako biti i po završetku testa iz matematike. Ovo nam je jedna izuzetna generacija, imamo 21 "vukovca", 73 odlična od 129 učenika i upravo zbog toga nam je drago što je ministarka izabrala i što je došla upravo u našu školu - kazala je Mileva Mojić, direktorka Prve osnovne škole.

Slavica Đukić Dejanović

Slavica Đukić Dejanović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ministarka prosvete dr Slavica Đukić Dejanović poželela je osmacima puno uspeha i dobre rezultate na završnom ispitu i da upišu onu srednju školu koju žele.

 

- Došla sam u ovu školu zbog toga što su prethodnih godina rezultati male mature bili iznad proseka Srbije. Sada kada sam razgovarala sa decom o tome kako su juče uradili srpski jezik, najveći broj je odgovorio da jeste bilo ozbiljno, ali da su uradili jako dobro. Devojčice obično priznaju da imaju malu tremu, čak i danas drugog dana, dečaci tvrde da je nemaju, ali mislim da je svi malo imaju. Značajno je manja danas i sigurna sam da neće uticati na njihova postignuća u izradi zadataka. Bitno je i za roditelje i za sve učenike da znaju da smo svi mi uz njih, da ćemo prvo poštovati njihovo znanje i kada budu stigli rezultati verujem da će najveći broj dece koju sam danas videla biti jako srećno i da će uspeti da upišu onu srednju školu koju žele, a to sam im i poželela - kazala je ministarka prosvete.

 

Preliminarni rezultati za sva tri testa biće poznati 22. juna, a konačni 25. juna, i biće objavljeni u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna.

 

Osmake koji su polagali test iz matematike posetili su i gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i načelnica Školske uprave dr Zorica Jocić.

 

 

 

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 18 sati 20 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara