Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
20.08.2018, 08:53

Viši sud traži od Tužilaštva da dostavi uništena dokumenta

č: | fb:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu vratilo je Višem javnom tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba, saznaju Kolubarske.rs.

 

Odluka o dopuni istrage doneta je prilikom ispitivanja navedene optužnice Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

 

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu donelo je 17. jula naredbu za dopunu istrage. Veće od Tužilaštva, između ostalog, traži da dostavi dokumentaciju za koju smatra da nedostaje u optužnici, a radi se, kako navodi izvor Kolubarskih.rs, o "dokumentima koja su fizički uništena".

 

"Naime, iz transkripta telefonskih razgovora okrivljenih, vidi se da su pojedine ponude u postupcima javnih nabavki cepane i zamenjene drugim. Veće sada kao dokaz traži od Tužilštva da dostavi ta dokumenta, koja su uništili akteri pojedninih javnih nabavki, protiv kojih je podignuta optužnica", navodi sagovornik Kolubarskih.rs.

 

Više javno tužilaštvo je, skoro godinu dana nakon hapšenja, početkom juna podiglo optužnicu protiv bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba kojima se na teret stavlja primanje i davanje mita, zloupotrebe u vezi s javnim nabavkama i službenog položaja. Tokom istrage saslušano je 46 svedoka, veštačeno više od 40 računara i USB uređaja, kao i obimna dokumentacija. 

 

"Optužnica koja ima 53 stranice i koja je pisana skoro tri meseca vraćena je ekspresno Višem javnom tužilaštvu", navodi izvor Kolubarskih.rs.

 

Pored Vujića Subotića, kome tužilaštvo na teret stavlja primanje mita u produženom trajanju, što znači da je to delo učinio više puta, optužnica je podignuta protiv službenika Gradske uprave zaduženog za javne nabavke A. Đ., zatim R. Đ. iz samostalne zanatske trgovinske radnje "Fiskal" u Valjevu, B. S, odgovornog lica radnje za popravku metalnih proizvoda i njegove supruge I. S, zatim M. P. iz preduzeća "Japi kom" iz Novog Sada, M. V. iz firme "PSC Vuković" Šabac, A. P. iz Građevinskog preduzeća "VA gradnja 2007", vlasnika SZR "Geometar" A. M. i Z. P, odgovornog lica u preduzeću "Simon" iz Valjeva.

 

Sudski proces protiv Aleksandra Vujića Subotića i još devet osoba počeće kada Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu, kojim predsedava predsednica Višeg suda Biljana Savić, potvrdi optužnicu protiv njih, i tada će biti poznato ko će biti sudija.

Aktuelno

Gradska parcela u Industrijskoj zoni (foto: Đorđe Đoković)
Grad prodao svoju parcelu u Grabovici Pre 10 sati 4 minuta

"Pao" prvi milion!

Od četiri parcele koje je Grad ponudio na prodaju, tri u "Stefilu" i jedna u Donjoj Grabovici kod škole, prodata je za milon dinara samo parcela u Grabovici. Vlast u budžetu od prodaje imovine...

Nagrađeni učenici (foto: Miroslava Kojić)
I ove godine u aprilu Pre 5 sati 19 minuta

Izbor najboljih recitatora

Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" održana je u prepunoj ljiškoj biblioteci. Takmičilo se gotovo 50 učenika OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "1300...

Novine (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 7 minuta

Ua tabloidno, a ne tabloidi!

Kukanje nad ovim i onim "u današnjici", staro je koliko i razlikovanje prošlog i vremena današnjeg. S tim što je prošlo dobro staro, uglavnom zato što je prošlo ili što se preguralo. Kukanje...

Svi kao jedan – 1 od 5 miliona - Beograd (foto: Lokalni fronta Va)
Solidarno grade novu političku snagu Pre 1 dan 5 sati

Lokalni front Va pristupio Građanskom frontu

Udruženje građana Lokalni front Va pristupilo je asocijaciji Građanski front, koju do sada čini 13 udruženja i pokreta, kako bi gradili novu političku snagu koja će životne probleme građana moći da...  · 8 komentara