Aleksandar Vulin polaže zakletvu (foto: mod.gov.rs)
Aleksandar Vulin polaže zakletvu (foto: mod.gov.rs)
22.03.2019, 12:44

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio vojničku zakletvu

č: | fb:

U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu danas je održana svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, slušalaca klase rezervnih oficira i rezervnog sastava, koji su prošli obuku u centrima za obuku Vojske Srbije u Valjevu, Somboru i Leskovcu.

 

Među vojnicima koji su danas položili zakletvu bio je i ministar odbrane Alekdandar Vulin koji se početkom marta odazvao pozivu koji je upućen vojno stasalim građanima Srbije koji dosad nisu bili obučavani kao vojnici, i dobrovoljno se prijavio za vojnu obuku.

 

Aleksandar Vulin je nakon završene petnaestodnevne obuke za rezervni sastav Vojske Srbije danas položio zakletvu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu na svečanosti na kojoj je govorio komandant Centra za obuku Vojske Srbije general Đokica Petrović.

 

Polaganju zakletve prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, Kolubarskog okruga, verske službe, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i rodbina i prijatelji vojnika.  

 

Na današnju svečanost polaganja zakletve u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu nisu pozvani novinari. Ekipi Kolubarskih.rs nije bilo dozvoljeno da prisustvuje svečanom činu polaganja zakletve uz obrazloženje da "mediji na današnju svečanost nisu pozvani". 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 10 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 5 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...