Registracija Prijava preko FB
(Ilustracija Dušan Arsenić)
(Ilustracija Dušan Arsenić)
22.03.2020, 20:24

U Valjevu 24 obolela od korona virusa

č: | fb:

U Valjevu je kod još šest osoba potvrđen slučaj korona virusa, čime je ukupan broj za manje od 24 časa povećan na 24 obolela, nezvanično je potvrđeno Kolubarskim.rs iz više izvora.

 

Uzorci novoobolelih su poslati na analizu u nacionalnu referentnu laboratoriju Instituta Torlak, odakle je stigla potvrda da su testirani pozitivni na korona virus. Kao nezvanično saznajemo među obolelima su zaposleni Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

 

Većina obolelih se nalazi na odeljenju Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, dobrog opšteg stanja, dok se oni sa lakšom kliničkom slikom nalaze u kućnim uslovima.

 

Prema zvaničnim podacima objavljenim na sajtu Ministarstva zdravlja od 18 časova u Srbiji ima 222 potvrđena slučaja korona virusa, što znači da je u Valjevu čak deset posto od ukupno potvrđenih slučajeva.

 

Kako nezvanično saznajemo u Valjevu je oko 400 osoba u kućnoj izolaciji.

Aktuelno

Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 4 sati 26 minuta

"TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE!"

Mnogo je, zaista, mnogo gluposti načinjeno po Valjevu. Ostaje nam samo da otkrijemo ko ih je, kada i kako počinio, zar ne?   Nije li, na primer, očevidno da je valjevskom zdravstvu stigao na...  · 7 komentara

Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Očekuju se rezultati Pre 6 sati 47 minuta

Zavod za javno zdravlje još uvek ne radi

Valjevski Zavod za javno zdravlje još uvek nije počeo sa radom, ali se očekuje da će uskoro početi. Zbog nepreciznosti i pogrešno protumačenog saopštenja jutros smo objavili informaciju, koju smo...