Vučić sa meštanima sela Donji Banjani (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Vučić sa meštanima sela Donji Banjani (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
13.07.2018, 10:46

Samoubistvo u prisustvu vlasti

č: | fb:

Pre neki dan agencije su javile, da je Miroslav Stojanović, izbeglica sa Kosova, koji je sa porodicom živeo u okolini Niša izvršio samoubistvo. Otac četvoro dece popio je insekticid, nako što mu je isključena struja, zbog duga od 22 000 dinara. Nekoliko sati pre nego što je presudio sebi, Miroslav je, u telefonskom razgovoru, poručio sestri, da ne može više da izdrži, nema da plati dug za struju, deca će mu gladovati, te da će se ubiti.

 

Miroslav i supruga nisu bili zaposleni, živeli su od socijalne pomoći. Porodica javlja da nema novca ni za sahranu. Tuga i poraz, i države i društva. I velika sramota, i za državu i za društvo. Struja je isključena, i prouzrokovala samoubistvo, primaocu socijalne pomoći, dok razni giganti u državnom, i paradržavnom, vlasništvu duguju milijarde, za struju, porez, druge obaveze. To što je imao obraza, za razliku od ove vlasti personifikovane u Vučiću, nesrećnog Miroslava je koštalo života.

 

Kad bi bio maliciozan, a sa ovakvom državom se mora samo na taj način, nesrećni Miroslav nije imao sreće da u nekom "tunelu" sretne Vučića, kao seljak iz Donjih Banjana kod Ljiga, koji je dobio kilometar asfalta, pa da mu Vučić, pred svojim kamerama, donese hiljade kilovata struje, i pokaže kako je država tu da brine o svojim građanima. Odnosno, kako je Vučić jedini gospodar života u Srbiji. U ovom slučaju gospodar smrti!

 

Vlast i gospodar Vučić se nisu javili na okolnost Miroslavljevog samoubistva, koje upravo pokazuje kako država i Vučić brinu o svojim građanima, ali se zato Vučić, posredno, javio na "Pinku", gde je pročitano njegovo pismo, odgovor Đilasu na prozivanje da ćuti dok poslanik Đukanović optužuje Novaka Đokovića, da je idiot i psihopata, zato što na Svetskom prvenstvu u fudbalu navija za Hrvate.

 

Vučić je imao da proruči da nije njegovo da reaguje na svaku izjavu svakog poslanika! Zato je njegovo da kaže da su Đilas, i ostala opozicija, sve sam baraberaj. I da u svakoj prilici ponižava Srbiju, i "govori", kao što savremeni pesnik parafrazira umetnost iz vremena Miloševića, "kao da govna padaju".

 

Na kraju bizaran primer kako se država odnosi prema svojima i ostalom puku, koji od blagostanja i napretka ostaje samo da crkne. Grad Čačak – a ko kaže da ostali gradovi i opštine nisu uradile isto - je uplatio glumcu Lazaru Ristovskom, produkciji njegovog filma "Čarape kralja Petra", 950 000 dinara, da građani gledaju film koji će se tek snimiti. Koliko je samo u ovoj sumi, da se ne govori o ostalim uplatama, kilovata za socijalne slučajeve?

Blogovi