Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Održana sednica Skupštine REC "EkoTamnava"

  Ministarstvo zaštite životne sredine ne izvršava preuzete obaveze

  Administracija Ministarstva zaštite životne sredine je glavni krivac što se realizacija projekta Regionalne deponije Kalenić "otegla", izjavio je predsednik Skupštine Regionalnog centra "Eko Tamnava" Đorđe Maksimović nakon održane sednice Skupštine.

 • Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
  Na sednici Opštinskog veća Uba

  Određene cene za održavanje stambenih zgrada

  Veće Opštine Ub je usvojilo predlog Odluke o minimalnoj visini iznosa za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade koju plaćaju vlasnici u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika u stambenim i stambeno – poslovnim objektima.

 • Beskućni pas (foto: Dragana Nedeljković)
  Besplatna sterilizacija ljubimaca

  Ubljani, budite rešenje problema napuštenih pasa

  Na teritoriji opštine Ub sprovodi se program besplatne sterilizacije i čipovanja sto vlasničkih pasa, koji finansira organizacija "Animal Support Trust" iz Irske.

 • Hotel Saruna (foto: Dragana Nedeljković)
  Na Ubu otvoren hotel

  Doprinos razvoju sportskog turizma

  Na ubu je otvoren hotel visoke klase "Saruna wellness & business", vredan više od sto miliona dinara. Hotel se nalazi u ulici Nemanje Matića i većim svojim delom ima pogled na novoizgrađeni park nazvan po R h adosavu Raći Petroviću, takođe slavnom fudbaleru rodom sa Uba.

 • Pogon fabrike obuće Verdi fashion international u Paljuvima (foto: Dragana Nedeljković)
  U novoj industrijskoj zoni "Stublenica-Ub"

  Italijani otvorili pogon za proizvodnju obuće

  Italijanski proizvođač obuće "Verdi fashion international" je danas otvorio svoj pogon u Paljuvima, vredan oko 1,5 miliona evra, u kome je trenutno zaposleno 70 radnika. Kako je danas rečeno predviđeno je da do kraja godine ovde posao dobije 200 ljudi. Nezvanično saznajemo plate zaposlenih u Paljuvima iznosiće 32.000 dinara.

 • Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
  Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević"

  Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

  Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica", ove godine je osvojio drugo mesto, a iz istog predmeta dobio je pohvalu na Republičkom takmičenju.

 • Dečje igralište na Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  Na SRC "Školarac"

  Najmlađi Ubljani dobili moderno dečje igralište

  Danas je na Ubu otvoreno modero i bezbedno dečje igralište koje se prostire na 460 metara kvadratnih. To je najveći park za igru u Srbiji. "Kada ulažete u decu glupo je govoriti o ciframa i vrednosti projekta. Kolika god da bude cena, mi ćemo da platimo, da bi deca bila srećna", poručio je Darko Glišić, predsednik Uba.

 • Mališani u baštenskim poslovima (foto: Foto arhiva Vrtica)
  Uz pomoć Fondacije "Novak Đoković"

  Ubski mališani bave se organskim baštovanstvom

  Zahvaljujući "Azbuci dobrih navika" pilot programu Fondacije "Novak Đoković", koji se sprovodi u tri odabrana vrtića u Srbiji, mališani ubske Predškolske ustanove su napravili prve vrtlarske korake.

 • Direktor i razredne starešine sa najboljim učenicima (foto: Dragana Nedeljković)
  Maturanti Tehničke škole

  Uspešna i humana generacija ubskih srednjoškolaca

  Od 130 učenika Tehničke školae "Ub", koliko ih je završilo trogodišnje i četvorogodišnje školovanje, preko 40 je postiglo odličan uspeh, dok ih je ranijih godina bilo između 25 i 30.

 • Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
  Akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji

  Ministar Udovičić uručio sportsku opremu ubskim školama

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je juče ubsku OŠ "Milan Munjas" i uručio komplete opreme za fiskulturnu salu ove škole i zajedničku salu Gimnazije i Tehničke škole. Oprema je dodeljena u sklopu akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji,