Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Učesnici radionice (foto: Dragana Nedeljković)
  Kreativna radionica u Banjanskoj školi

  Vaskršnje čarolije sa Bojanom Marovićem

  Tradicinalno učenici OŠ "Rajko Mihailović" su sa šaralicama u rukama najavili dolazak velikog hrišćanskog praznika. Učesnike 14. po redu manifestacije "U susret Vaskrsu", pozdravio je specijalni gost Bojan Marović.

 • Novoizgrađena ulica, Ulica Nemanje Matića (foto: Dragana Nedeljković)
  Odlukom Skupštine opštine

  Nemanja Matić dobio ulicu na Ubu

  Odlukom svih odbornika Skupštine opštine Ub, novoizgrađena ulica u naselju Vašarište nazvana je po Nemanji Matiću, fudbalskom reprezentativcu Srbije i prvotimcu Mančester Junajteda. Na taj način sugrađani su mu izrazili zahvalnost i priznanje za sve što je učinio za svoj zavičaj.

 • Glišić i Stefanović (foto: Dragana Nedeljković)
  Ministar policije boravio na Ubu

  Stefanović: "Stabilnost je najvažnija za Srbiju"

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio Ub, gde je na radnom sastanku sa policijskim službenicima razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, a sa predsednikom opštine Darkom Glišićem o projektima koji u narednom periodu treba da doprinesu većoj sigurnosti građana.

 • Izgradnja pogona u Paljuvima (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Italijani u Paljuvima

  Kompanija “Karina moda“ uskoro u Tamnavi

  Italijanska kompanija "Karina moda", koja se bavi proizvodnjom obuće, otvoriće pogon u Paljuvima, u neposrednoj blizini budućeg auto-puta. Iitalijanska firma kupila je 20 hektara zemljišta. Prema najavama u prvoj fazi posao će dobiti 200 radnika.

 • Izložba Istočnik (foto: Dragana Nedeljković)
  Međunarodna izložba slika

  "Istočnik" u ubskoj galeriji

  Novu izlagačku sezonu ubska Galerija "Sveti Luka" započela je međunarodnom izložbom radova "Istočnik", nastalih na 31. sazivu likovne kolonije "Kolut Mandić".

 • Hipodrom u Vrelu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
  Planom detaljne regulacije

  Hipodrom u Vrelu dobija prateće sadržaje

  Na hipodromu u Vrelu, uz zadržavanje osnovne namene, moguće je organizovati i prateće, komercijalno-poslovne saržaje, predviđeno je Planom detaljne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština Opštine Ub.

 • Ubljani u akciji I ja se borim (arhiva) (foto: Dragana Nedeljković)
  Povodom Svetskog dana dece obolele od raka

  Ubljani treći put u akciji “I ja se borim”

  Ub je među 39 gradova u Srbiji gde će biti obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka, humanitarnim skupom podrške pod sloganom "I ja se borim". Program počinje u 12 časova na Gradskom trgu, a jedan čas kasnije okupljeni će pustiti na stotine zelenih balona podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na decu koja su, na žalost, izgubila bitku protiv opake bolesti.

 • Radovan Puletić (foto: Kolubarske.rs)
  "First take" Radovana Puletića

  Bez ponavljanja i iz jednog poteza

  Predstavljajući svoju knjigu "First take" Radovan Puletić je pokazao da je dobar pisac, odličan šoumen, duhovit pripovedač i human čovek. "Likovi i događaji u njegovim pričama su deo njegove svakodnevice, kafansko društvo iz mladosti, porodica, poznata trojka sa bazena, legendarni ubski fudbaleri i treneri".

 • Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
  U sali Doma kulture na Ubu

  "First take" Radovana Puletića

  Knjiga "First take" Radovana Puletića biće predstavljena večeras u Domu kulture na Ubu u 19.30 časova. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor objavljivao u Glasu Tamnave i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3put odjedanput".

 • Zamena rasvete (foto: Dragana Nedeljković)
  Finansira Kancelarija za javna ulaganja

  U ubskoj osnovnoj školi radovi vredni 17 miliona dinara

  Počeli su radovi na rekonstrukciji sistema grejanja, unutrašnje rasvete i elektro instalacija u ubskoj Osnovnoj školi "Milan Munjas". Ovim radovima, škola će rešiti dugogodišni i gorući problem grejanja, ukazuje Živana Baratović, direktorka škole.