Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Petrović, Glišić, Božović i Vesić (foto: Dragana Nedeljković)
  Konačno

  Na pomolu rešenje za regionalnu deponiju Kalenić

  Povodom nastavka aktivnosti na projektu Regionalne deponije u Kaleniću, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, na čelu sa državnim sekretarom Stanom Božović i pomoćnikom ministra Aleksandrom Vesićem boravili su u radnoj poseti opštini Ub.

 • Ubska crkva (foto: Dragana Nedeljković)
  U podne za Božić

  Prvi put na Ubu lomljenje česnice

  Na Ubu će ove godine prvi put biti organizovano osvećenje i lomljenje božićne česnice i to zahvaljujući Pekari "Srba". U želji da i građani ubske opštine, a pre svega najmlađi, uživaju u ovom obredu za najradosniji hrišćanski praznik, vlasnik pekare Čedomir Jakovljević ne samo da će umesiti božićnu česnicu, već će darovati i dukat. Manifestacija će biti održana sutra, na Božić, sa početkom u 12 časova na platou ispred Tržnog centra "Lazić".

 • Lokalni put (foto: Dragana Nedeljković)
  Prohodno

  Sneg i na Ubu

  Na području ubske opštine od sinoć pada sneg, koji je dostigao visinu od pet do sedam santimetara. Preduzeće "Aleksić", koje je zauženo za zimsko održavanje, tokom noći očistilo je glavne pravce i kritične tačke.

 • Glišic, Kekic i Nikolic (foto: Dragana Nedeljković)
  Ubskom Domu zdravlja

  Poštanska štedionica donirala pola miliona dinara

  Banka Poštanska štedionica donirala je ubskom Domu zdravlja sredstva u iznosu od 500.000 dinara za nabavku medicinske i druge opreme. Najveći deo novca je utrošen za opremanje službe fizikalne medicine, koja je dobila laser, ležaj za medicinsku masažu, otomane, računar i kompjuterski sto, a manji deo je uložen u Dečje odeljenje, gde je nabavljen sto za povijanje beba, otoman i kompjuter.

 • Novogodišnja bajka (foto: Dragana Nedeljković)
  Ubski glumci pomažu bolesnoj deci

  Večeras humanitarna "Novogodišnja bajka"

  Glumci ubskog amaterskog pozorišta "Raša Plaović" večeras će u humanitarne svrhe izvesti predstavu "Novogodišnja bajka" i na taj način uključiti se u akciju prikupljanja paketića za decu obolelu od raka, koju je pre desetak dana pokrenula Ivana Stanojlović, o čemu su pisale i kolubarske.rs.

 • Goran Milkjkoivić i Darko Glišić (foto: Milovan Milovanović)
  Potpisan protokol

  Ub se pobratimio sa Belom Palankom

  Predsednici opština Ub i Bela Palanka, Darko Glišić i Goran Miljković potpisali su Povelju o bratimljenu, koja treba da doprinese bližoj saradnji i međusobnom povezivanju dve lokalne samouprave, pre svega, na kulturnom i sportskom planu. Svečani čin obavljen je u ubskom Domu kulture, u prisustvu visokih predstavnika obe opštine, kao i drugih zvanica iz javnog života.

 • Kreativna radionica u matičnoj školi (foto: Jelka Panić)
  Kreativne radionice u banjanskoj školi

  Jedna čestitka - mnogo želja

  Osnovna škola "Rajko Mihailović" iz Banjana, koja je u ubskoj opštini poznata po brojnim vannastavnim aktivnostima i raznovrsnim manifestacijama, uoči predstojećih praznika organizovala je dve kreativne radionice pod nazivom "Jedna čestitka – mnogo želja".

 • Elena i Ivana Stanojlović (foto: Dragana Nedeljković)
  Večeras humanitarna akcija na Ubu

  Bolesnoj deci paketići na dar

  U sali ubskog Doma kulture večeras, u 19.00 časova, biće održana projekcija dokumentarnog filma "Mora da ovo nije sve" Uroša Maksimovića, a umesto ulaznice, posetioci treba da donesu slatkiše, igračke, knjige ili gotove paketiće za decu obolelu od raka.

 • Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
  U narednih deset godina za infrastrukturu

  Iz EPS-a za Ub blizu 6,3 milijarde dinara

  Elektroprivreda Srbije u narednom desetogodišnjem planu za Opštinu Ub opredeliće blizu 6, 3 milijarde dinara za izgradnju i poboljšanje infrastrukture, predviđeno je sporazumom o regulisanju međusobnih odnosa povodom otvaranja kopa "Radljevo". To je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio predsednik ubske opštine Darko Glišić, koji je juče potpisao ovaj dokument sa generalnim direktorom EPS-a Miloradom Grčićem.

 • Donatori, ubski čelnici i vlasnici kuća (foto: Milovan Milovanović)
  Još jedna akcija na Ubu

  Odbojkaši donirali kuće za tri porodice

  Tri ubske socijalno ugrožene porodice, čiji su domovi oštećeni u majskim poplavama 2014. godine, useljene su u nove, tipske kuće na Sandića imanju, izgrađene donacijama Odbojkaškog saveza Srbije i Evropske i Svetske odbojkaške federacije.