Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • kanala Gračica-Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Zaštita od poplava

  Počeli radovi na izgradnji kanala Gračica-Ub

  U Sovljaku su počeli više puta najavljivani radovi na izgradnji rasteretnog kanala Gračica-Ub, koji predstavljaju prvu fazu rešenja zaštite Uba od poplava. Ukupna vrednost investicije je 22[...]

 • KUD Tamnava (foto: Iz privatnog albuma)
  Turneja KUD "Tamnava"

  Ubljani u Kini

  Članovi folklornog ansambla KUD "Tamnava" danas su otputovali u Kinu, gde po pozivu organizatora učestvuje na internacionalnom sajmu turizma u Šangaju. Oni su jedini predstavnik Srbije, s toga je odlazak u Kinu veliko priznanje Ubljanima,

 • Vatrogasni dom na Ubu (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U aktuelnoj požarnoj sezoni

  Manje posla za ubske vatrogasce

  Ubski vatrogasci su ove sezone intervenisali 35 puta, dok su prošle godine imali blizu sto intervencija. Gasili su požar na porodičnoj kući nakon udara groma, gorela je baraka na fudbalskom stadionu, automobili…Težih i komplikovanijih intervencija nije bilo.

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Održana sednica Skupštine REC "EkoTamnava"

  Ministarstvo zaštite životne sredine ne izvršava preuzete obaveze

  Administracija Ministarstva zaštite životne sredine je glavni krivac što se realizacija projekta Regionalne deponije Kalenić "otegla", izjavio je predsednik Skupštine Regionalnog centra "Eko Tamnava" Đorđe Maksimović nakon održane sednice Skupštine.

 • Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
  Na sednici Opštinskog veća Uba

  Određene cene za održavanje stambenih zgrada

  Veće Opštine Ub je usvojilo predlog Odluke o minimalnoj visini iznosa za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade koju plaćaju vlasnici u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika u stambenim i stambeno – poslovnim objektima.

 • Beskućni pas (foto: Dragana Nedeljković)
  Besplatna sterilizacija ljubimaca

  Ubljani, budite rešenje problema napuštenih pasa

  Na teritoriji opštine Ub sprovodi se program besplatne sterilizacije i čipovanja sto vlasničkih pasa, koji finansira organizacija "Animal Support Trust" iz Irske.

 • Hotel Saruna (foto: Dragana Nedeljković)
  Na Ubu otvoren hotel

  Doprinos razvoju sportskog turizma

  Na ubu je otvoren hotel visoke klase "Saruna wellness & business", vredan više od sto miliona dinara. Hotel se nalazi u ulici Nemanje Matića i većim svojim delom ima pogled na novoizgrađeni park nazvan po R h adosavu Raći Petroviću, takođe slavnom fudbaleru rodom sa Uba.

 • Pogon fabrike obuće Verdi fashion international u Paljuvima (foto: Dragana Nedeljković)
  U novoj industrijskoj zoni "Stublenica-Ub"

  Italijani otvorili pogon za proizvodnju obuće

  Italijanski proizvođač obuće "Verdi fashion international" je danas otvorio svoj pogon u Paljuvima, vredan oko 1,5 miliona evra, u kome je trenutno zaposleno 70 radnika. Kako je danas rečeno predviđeno je da do kraja godine ovde posao dobije 200 ljudi. Nezvanično saznajemo plate zaposlenih u Paljuvima iznosiće 32.000 dinara.

 • Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
  Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević"

  Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

  Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica", ove godine je osvojio drugo mesto, a iz istog predmeta dobio je pohvalu na Republičkom takmičenju.

 • Dečje igralište na Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  Na SRC "Školarac"

  Najmlađi Ubljani dobili moderno dečje igralište

  Danas je na Ubu otvoreno modero i bezbedno dečje igralište koje se prostire na 460 metara kvadratnih. To je najveći park za igru u Srbiji. "Kada ulažete u decu glupo je govoriti o ciframa i vrednosti projekta. Kolika god da bude cena, mi ćemo da platimo, da bi deca bila srećna", poručio je Darko Glišić, predsednik Uba.