Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Put u Kožuaru (foto: Dragana Nedeljković)
  Rekonstruisan i lokalni put u Kožuaru

  Do kraja godine asfalt za još desetak tamnavskih sela

  Tri nedelje nakon početka radova, Preduzeće za puteve Valjevo završilo je rekostrukciju dela lokalne saobraćajnice od Kožuara prema Tularima, u dužini od 2.340 metara.

 • Učiteljice sa đacima (foto: Dragana Nedeljković)
  Uz pomoć učiteljica u Dečjoj nedelji

  Maska betmena i leptiri na licima mališana

  Sve vaspitno-obrazovne ustanove na teritoriji ubske opštine su nizom različitih i zanimljivih programa obeležile Dečju nedelju, u kojima su učenici uživali, ali našu pažnju posebno je privukao maskenbal u školi u Dokmiru.

 • Dobitnici nagrada (foto: Dragana Nedeljković)
  Svečanosti na Ubu prisustvovao ministar prosvete

  Srebrnjaci za 102 učenika Kolubarskog i Mačvanskog okruga

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević danas je na Ubu prisustvovao svečanosti povodom dodele srebrnih kovanica "Znamenite ličnosti Srbije" učenicima generacije za školsku 2016/17. godinu iz obrazovnih ustanova Kolubarskog i Mačvanskog okruga, koji pripadaju Školskoj upravi Valjevo.

 • Venac polože zamenik predsednika opštine Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  73 godine slobode

  Obeležen Dan oslobođenja Uba

  Polaganjem venaca na spomen obeležja NOB-a na Gradskom trgu, danas je obeležena 73. godišnjica oslobođenja Uba u Drugom svetskom ratu od fašističke okupacije. Vence su položili zamenik predsednika opštine Ub Aleksandar Jovanović Džajić, potom predstavnici ubskog SUBNOR-a i SPS-a, kao i gosti, članovi sekcije Prve proleterske brigade i delagacije boračkih udruženja iz Vranića i Lazarevca.

 • Stara kruška (foto: Dragana Nedeljković)
  Prema porodičnom predanju

  Kruška od skoro 300 leta

  Na imanju Daničića u Rukladi jedno stablo kruške karamanke vekovima odoleva i prkosi vremenu. Prema porodičnom usmenom predanju, koje se prepričava i prenosi sa kolena na koleno, staro je između 250 i 300 godina. Glava kuće, Dragoslav nastavlja da prenosi predanje, jer veruje da je njegova kruška među najstarijim, ako ne i najstarija u ubskoj opštini.

 • Gradilište budućeg hotela (foto: Dragana Nedeljković)
  Počeli radovi

  Gradi se hotel na Ubu

  Na nekadašnjem ubskom Vašarištu, preduzeće "Sani Eco Vita" iz Beograda započelo je izgradnju hotela, vrednog preko sto miliona dinara. Objekat će biti niže spratnosti (prizemlje, sprat i potkrovlje), prostiraće se na površini od 1.500 kvadrata i radiće po garni principu (noćenje sa doručkom).

 • Sednica SO Ub (foto: Dragana Nedeljković)
  Na sednici Skupštine opštine

  Ubljani usvojili drugi rebalans

  Na današnjoj trećoj sednici Skupštine opštine Ub jednoglasno je usvojen drugi rebalans budžeta za tekuću godinu, kojim su budžetski prihodi uvećani za 34.765.000 miliona dinara, tako da nakon rebalansa iznosi blizu 911 miliona dinara.

 • Ubljani u Slavonskom brodu (foto: Iz privatnog albuma)
  Na jubilarnom FAK-u

  Ubskom pozorištu četiri nagrade

  Sa predstavom "Portret" Zorana Mijaljevića, ubsko Pozorište "Raša Plaović" pobednik je upravo završenog 10. Festivala amaterskih kazališta (FAK), koji je održan u Slavonskom Brodu.

 • Nova ograda u dvorištu Vrtića (foto: Dragana Nedeljković)
  NBS sa 2,7 miliona dinara finansirala radove

  Nova ograda i prilazna staza za ubski vrtić

  Predškolsku ustanovu "Ub" posetili su predstavnici Narodne banke Srbije, koja je finansirala izgradnju nove ograde oko dvorišta Vrtića, u dužini od 240 metara, kao i popločavanje behatonom 30 kvadratnih metara prilaznih staza. Radovi su koštali preko 2,7 miliona dinara, a izvela ih je ubska Zanatska zadruga "Sloga".

 • Asfalt u Tvrdojevcu (foto: Dragan Belajac Džagi)
  38 lokalnih puteva

  Glišić: "Malo li je toliko puteva u jednoj opštini u jednoj godini"?

  Zahvaljujući nastavku saradnje sa "Putevima Srbije", na području opštine Ub do kraja građevinske sezone biće izgrađeno još 16 seoskih puteva, a tri su već završena – u Zvizdaru, Tvrdojevcu i Čučugama.