Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Sa italijanske turneje (foto: Iz privatnog albuma)
  Muzička putovanja Aleksandre Latinović

  Koncertna turneja po Italiji

  Ubska mlada i darovita violinistkinja Aleksandra Latinović upravo se vratila sa jednomesečne letnje turneje po Italiji, gde je kao koncert majstor Simfonijskog orkestra mladih muzičara Evrope imala 11 nastupa. Svi koncerti u sklopu turneje održani su na otvorenom i prema Aleksandrinim rečima bili su veoma dobro posećeni i još bolje primljeni od strane publike u Rimu, Napulju, Kremoni, Kazerti i drugim gradovima širom Italije.

 • Sednica SO LJig (foto: Miroslava Kojić)
  Osvrt na sednicu SO Ljig

  Odbornici bez članske karte "protiv" bibliotekara

  Kako zakon nalaže, tri meseca posle sedme, dođe na red osma sednica Skupštine opštine Ljig. Opet po zakonu, na predlog Opštinskog veća, nađoše se na dnevnom redu tačke veoma značajne za budućnost ove opštine, i neke čisto formalne, da se odrade.

 • Selo Radljevo (foto: Miroslav Jeremić)
  Tokom jeseni

  Počinje izgradnja saobraćajnice u naselju "Murgaš"

  U novom urbanom naselju "Murgaš", gde će se organizovano preseljavati stanovništvo sa prostora obuhvaćenog budućim površinskim kopom "Radljevo". tokom jeseni trebalo bi da krenu radovi na prvom investicionom objektu.

 • Šepkovac (foto: Dragana Nedeljković)
  Završeni radovi

  Ubski Šepkovac "preporođen"

  Opštinsko brdo Šepkovac, koje je decenijama bilo prepušteno nemaru, sada izgleda lepše nego ikada. Ovo izletište u centru Uba, skriveno u krošnjama borove šume, posle tri meseca radova je uređeno i "preporođeno", a prvi put je opremljen i prostor za rekreaciju.

 • Spomen -obeležje stradalim Srbima (foto: Dragana Nedeljković)
  U Malom parku na Ubu

  Spomen-obeležje stradalim Srbima

  U Malom parku kod reke Ub u subotu u 11 časova biće otkriveno spomen -obeležje posvećeno svim stradalim Srbima u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije od 1991-1995. godine i služen parastos žrtvama i prognanima u akciji hrvatske vojske "Oluja".

 • Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
  Zbog prekomerne potrošnje

  Restrikcije vode na Ubu

  Ubsko Komunalno javno preduzeće "Đunis" uvelo je redovne, dnevne i noćne restrikcije vode, koje će, kako je saopšteno, biti na snazi "u narednih sedam do deset dana".

 • Bambika (foto: Dragana Nedeljković)
  Ovoga puta o ljubavi

  Domaća Bambika

  Bračni par Stanojević iz ubskog sela Kožuar, pored domaćih životinja i kućnog ljubimca, pekinezerke Mici, ima i jednog neobičnog stanovnika u svom domaćinstvu.

 • Galoperi u treningu u Vrelu (foto: Dragana Nedeljković)
  Na Ognjenu Mariju

  Konjičke trke u Vrelu

  U organizaciji Konjičkog kluba "Sveta Popović", sutra, na hrišćanski praznik Ognjenu Mariju, biće održane tradicionalne konjičke trke na hipodromu u Vrelu. Takmičarski program počinje u 16.30 časova, ulaz je 200 dinara, a posetioci će imati priliku da vide četiri galopske trke, u kojima će brzinu i snagu odmeravati tridesetak kvalitetnih grla iz Srbije.

 • Osvajanje tisine (foto: Jovan Stokić)
  Muzičko-poetski program

  Osvajanje tišine u Čučugama

  "Zen selo: Osvajanje tišine" naziv je muzičko-poetske večeri koju su u Čučugama zajednički priredili ubska Muzička škola "Petar Stojanović" i Udruženje "Dunav art" iz Velikog Gradišta.

 • Ubski bazeni (foto: Milovan Milovanović)
  Za nepuna dva meseca kao cele prošle godine

  Na ubskim bazenima za dva meseca veća poseta nego lane

  Mnogi Ubljani, kao i posetioci iz drugih mesta, su tokom vrelih junskih i julskih dana potražili osveženje na Gradskim bazenima, koji za nepuna dva meseca rada beleži veću posetu nego za celu prošlogodišnju sezonu, saznajemo u Ustanovi za kulturu i sport, koja gazduje kupališnim kompleksom na Ubu.