Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Petar Tešic (foto: Dragana Nedeljković)
  Maturanti gimnazija "Branislav Petronijević"

  Ubski gimnazijalci-generacija za pamćenje

  Najbolji među najboljima u ubskoj Gimnazijaje je Petar Tešić, đak generacije, koji se istakao učešćem i postignućima na mnogobrojnim takmičenjima najvišeg ranga. Na međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica", ove godine je osvojio drugo mesto, a iz istog predmeta dobio je pohvalu na Republičkom takmičenju.

 • Dečje igralište na Ubu (foto: Dragana Nedeljković)
  Na SRC "Školarac"

  Najmlađi Ubljani dobili moderno dečje igralište

  Danas je na Ubu otvoreno modero i bezbedno dečje igralište koje se prostire na 460 metara kvadratnih. To je najveći park za igru u Srbiji. "Kada ulažete u decu glupo je govoriti o ciframa i vrednosti projekta. Kolika god da bude cena, mi ćemo da platimo, da bi deca bila srećna", poručio je Darko Glišić, predsednik Uba.

 • Mališani u baštenskim poslovima (foto: Foto arhiva Vrtica)
  Uz pomoć Fondacije "Novak Đoković"

  Ubski mališani bave se organskim baštovanstvom

  Zahvaljujući "Azbuci dobrih navika" pilot programu Fondacije "Novak Đoković", koji se sprovodi u tri odabrana vrtića u Srbiji, mališani ubske Predškolske ustanove su napravili prve vrtlarske korake.

 • Direktor i razredne starešine sa najboljim učenicima (foto: Dragana Nedeljković)
  Maturanti Tehničke škole

  Uspešna i humana generacija ubskih srednjoškolaca

  Od 130 učenika Tehničke školae "Ub", koliko ih je završilo trogodišnje i četvorogodišnje školovanje, preko 40 je postiglo odličan uspeh, dok ih je ranijih godina bilo između 25 i 30.

 • Vanja Udovičić sa ubskim đacima (foto: Dragana Nedeljković)
  Akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji

  Ministar Udovičić uručio sportsku opremu ubskim školama

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je juče ubsku OŠ "Milan Munjas" i uručio komplete opreme za fiskulturnu salu ove škole i zajedničku salu Gimnazije i Tehničke škole. Oprema je dodeljena u sklopu akcije opremanja sto fiskulturnih sala u Srbiji,

 • Ubski bazeni (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Kupalište zablistalo novim sjajem

  Temeljna rekonstrukcija ubskih bazena posle 40 godina

  Kupališna sezona na ubskim bazenima počinje sutra, a taj početak će simbolično označiti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji, inače, dolazi u posetu OŠ "Milan Munjas. U temeljnu rekonstrukciju bazena uloženo je 16 miliona dinara.

 • SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Na SRC "Školarac"

  Novo igralište za najmlađe Ubljane

  Na Sportsko-rekreativnom centru "Školarac", na prostoru nekadašnjeg igrališta, otpočeli su radovi na izgradnji nove oaze za decu i to prema novom Pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta. Početku radova je prisustvovao i počasni građanin Uba Dragan Džajić,

 • Predstava Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn (foto: Dragana Nedeljković)
  Bezbedna upotreba interneta

  "IT KRAVAN 03" POSETIO UB

  Danas je na Ubu gostovao "IT karavan 03", školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za promociju pametne, bezbedne i kreativne upotrebe informacionih tehnologija.

 • Izložba o Romanovima (foto: Miloš Rafailović)
  "U susret ruskom caru"

  Izložba o Romanovima u ubskoj galeriji

  U ubskoj Galeriji "Sveti Luka" otvorena је izložba fotografija "U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje", koja prikazuje mnoštvo prizora iz života posledenjeg ruskog imperatora Nikolaja Drugog i njegove porodice. Zasnovana je na pedesetak crno-belih fotografija iz istorijskih arhiva i ličnih albuma Romanovih, od čijeg se tragičnog stradanja ove godine navršava jedan vek, zbog čega podsećanje na poslednje izdanke carskog doma nosi poseban značaj.

 • Panorama Uba (foto: Dragan Belajac Džagi)
  40 miliona dinara za video nadzor

  Na Ubu 39 kamera "kontroliše" saobraćaj, ali i javni red

  Na nekoliko lokacija na Ubu biće postavljeno 39 kamera koje će kontrolisati ne samo saobraćaj nego i javni red i mir. Kamere će biti postavljene na dve raskrsnice, ali i u parku, sportskoj hali, bazenima, u blizini škole, Gradskom trgu...