Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Radovi u ulici Tamnavskih partizana (foto: Milovan Milovanović)
  Sredstvima EPS-a

  Počela izgradnja ulice Tamnavskih partizana

  Neposredno po završetku dve saobraćajnice u ubskom naselju Vašarište, građevinske ekipe preselile su se na novu lokaciju. Počela je više puta najavljivana izgradnja ulice Tamnavskih partizana, u koju će Elektropruvreda Srbije uložiti 20,3 miliona dinara.

 • Protivgradna stanica u Tularima (foto: Milovan Milovanović)
  Na novoj lokaciji

  Nova protivgradna stanica u Tularima

  Selo Tulari dobilo je protivgradnu stanicu na novoj lokaciji, čiju je izgradnju sa 720.000 dinara finanisirala lokalna samouprava iz svog budžeta. Stavljanjem u funkciju ovog objekta, zaokružen je sistem od 17 protivgradnih stanica (PGS), koliko je predviđeno da postoji na području ubske opštine.

 • Muzička škola (foto: Iz školskog albuma)
  U beogradskom Kulturnom centru

  Koncert laureata ubske Smotre srpskih kompozitora

  Koncertom laureate u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda, večeras se završava sedma Smotra stvaralaštva srpskih kompozitora, koja je za vikend održana na Ubu, u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Petar Stojanović”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave

 • Dom kulture Ub (foto: Đorđe Đoković)
  U ubskom Domu kulture

  Humanitarni koncert za Aleksandrin sigurniji korak

  Večeras, u ubskom Domu kulture sa početkom od 19 časova biće održan humanitarni koncert "Pevajmo igrajmo, pomozimo zajedno – za Aleksandrin sigurniji korak".

 • Ulica Pavla Petkovića (foto: Dragana Nedeljković)
  Sredstvima opštine Ub i Ministarstva privrede

  Izgrađene dve ulice na Vašarištu

  Na nekadašnjem ubskom Vašarištu završeni su radovi na izgradnji dve ulice, čime je obezbeđena saobraćajna pristupačnost za kompletno naselje, gde su nedavno useljene nove zgrade Opštinske uprave i javnih službi.

 • Učesnici manifestacije (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Povodom Aranđelovdana organizovana radionica

  Svako ima svog anđela

  Povodom praznika Sabora Svetog arhangela Mihaila, u narodu poznatog kao Aranđelovdan, u Osnovnoj školi "Rajko Mihailović" u Banjanima održana je tradicionalna kreativna radionica verske nastave pod nazivom "Dani anđela".

 • Nagrade festivala (foto: Nemanja Jovanović)
  Završen 10. Repassage fest

  "Kada na festivalu ima osmeha, to je slika onoga što festival znači"

  U sali Doma kulture, ispunjenoj do poslednjeg mesta, dodelom nagrada spuštena je zavesa na jubilarni 10. Repassage fest. "Uz dobru organizaciju ekipe iz Ustanove za kulturu u sport, ovaj festival se može definisati kao pravi jubilarni", rekao je direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu Željko Hubač.

 • Malograđanska svadba (foto: Dragana Nedeljković)
  Stručni žiri odlučio

  "Malograđanska svadba" najbolja predstava 10. Repassage festa

  Predstava "Malograđanska svadba" Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke u režiji Radoja Ćupića pobednik je ovogodišnjeg, 10. Repassage festa, koji je večeras završen na Ubu proglašenjem laureata i svečanom ceremonijom dodele nagrada u Domu kulture.

 • Novi put u Sovljaku (foto: Dragana Nedeljković)
  Uspešna sezona

  U ubskim selima asfalt na 25 kilometara

  Od početka marta do sredine novembra, na teritoriji ubske opštine asfaltirano je oko 25 kilometara lokalnih saobraćajnica sredstvima “Puteva Srbije”. Gotovo sve seoske mesne zajednice mogu da se pohvale novim deonicama, jer je tokom ove građevinske sezone pod asfalt stavljeno 37 puteva.

 • Pisac porodične istorije (foto: Dragana Nedeljković)
  Deseti Repassage fest

  Večeras Crnogorci, sinoć Bosanci

  Takmičarski program desetog Repassage festa završava se večeras, komadom "O ćutanju i drugim imitacijama sreće", u izvođenju NVU "EgoKult" i Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada.