Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Pobednička ekipa ubske Tehničke škole (foto: PANI)
  Ubske srednjoškolke

  Nagrađene na konkursu "Evropski dnevnik"

  Na konkursu EU info centra za najbolje kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola na temu "Evropski dnevnik", ekipa Tehničke škole "Ub" osvojila je petodnevno studijsko putovanje u zemlje Evropske unije.

 • Asfaltiranje Ustaničke ulice (foto: Dragana Nedeljković)
  Sredstvima Elektroprivrede Srbije

  Asfaltirana i Ustanička ulica

  Postavljanjem asfalta, završeni su radovi na izgradnji Ustaničke ulice u ubskom periferijskom naselju „Svinjci“, koji su, sredstvima Elektroprivrede Srbije, započeti u drugoj polovini prošle godine.

 • Pripremni radovi kroz Ždralovicu (foto: Dragana Nedeljković)
  Iz kase Puteva Srbije

  Do leta 22 puta u selima ubske opštine

  Sa lepim danima, startovala je i građevinska sezona u ubskoj opštini, gde se uporedo obavljaju pripremni radovi za asfaltiranje dve deonice u Vrelu i Banjanima, ukupne dužine 1,3 kilometra. Investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije, koje će do leta asfaltirati 22 putna pravca na seoskom području.

 • Đaci sade drveće na Školarcu (foto: Ranko Antonić)
  Svetski dan šuma

  Na "Školarcu" posađeno 50 stabala

  Povodom današnjeg Svetskog dana šuma, na prostoru Sportskog rekreativnog centra "Školarac" na Ubu posađeno je 50 sadnica listopadnog drveća i četinara. Sadnice su donacija Javnog preduzeće "Srbijašume", koje je ovu akciju ozelenjavanja organizovalo u saradnji sa Opštinom Ub.

 • Turnir u ženskom fudbalu (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskoj sportskoj hali

  Turnir u malom fudbalu za devojčice

  U organizaciji Ženskog fudbalskog kluba „AS 07“, u sportskoj hali na Ubu prvi put je održan turnir u malom fudbalu za devojčice nižih razreda osnovnih škola na kome je učestvovalo 80 devojčica.

 • Sednica SO Ub (foto: Dragan Belajac)
  Okrug

  Usvojen Plan generalne regulacije "Ub 2025"

  Nepunih sat i po trajala je prva ovogodišnja sednica Skupštine opštine Ub, koja je održana danas u sali Doma kulture. Izuzev Odluke o utvrđivanju izmena i dopuna Plana generalne regulacije "Ub 2025", ni po jednoj drugoj, od ukupno 12 tačaka dnevnog reda nije bilo diskusije i sve su usvojene ubedljivom većinom.

 • Obnova elektromreže u Slatini (foto: Milovan Milovanović)
  Sredstvima Elektroprivrede

  Remontovano šest kilometara mreže u Slatini

  U skladu sa ranije planiranim investicijama na području opštine Ub, Elektroprivreda Srbije prve lepe dane u ovoj godini iskoristila je za obnovu elektromreže u Slatini. Radovi se privode kraju, a obuhvatali su rekonstrukciju šest kilometra niskonaponske mreže, zamenu drvenih bandera sa 150 betonskih stubova i ugradnju novih priključaka, čime tridesetak domaćinstava u ovom selu dobija kvalitetnije i stabilnije snabdevanje strujom.

 • Opština Ub (foto: Đorđe Đoković)
  Podrška akademcima

  Opština Ub stipendira 211 studenata

  Opština Ub će u ovoj školskoj godini stipendirati 211 studenata osnovnih i master studija sa teritorije opštine, što je za 47 manje nego lane. Za studentske stipendije konkurisalo je 262 kandidata, ali je 51 odbijen zbog neispunjavanja predviđenih konkursnih uslova.

 • Izlozba rukotvorina (foto: Dragana Nedeljković)
  U ubskoj galeriji

  Osmomartovska prodajna izložba rukotvorina

  Povodom Dana žena, u Galeriji "Sveti Luka" od 6. do 8. marta održava se izložba ručnih radova prodajnog karaktera, na kojoj svoje proizvode predstavlja 15 izlagača sa Uba, iz Lazarevca, Valjeva i Beograda.

 • Elena Stanojlović (foto: Dragana Nedeljković)
  Registru davalaca pristupilo 24 Ubljana

  Elena je izlečena zahvaljujući transplataciji kostne srži

  U okviru februarske akcije dobrovoljnog davanja krvi, prvi put su na Ubu organizovali i prijavljivanje u Registar davalaca kostne srži Srbije. Odluku da će biti donori u toku akcije je donelo 24 Ubljana.