Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Budući izgled fontane
  Preko deset miliona dinara iz budzeta

  Uskoro fontana na ubskom trgu

  Na ubskom Gradskom trgu otpočeli su radovi na izgradnji fontane, koji bi trebalo da budu završeni do 27. jula. Prema idejnom rešenju i zamisli Mirjane Todorović, arhitekte sa Uba, fontana će biti okruglog oblika, a krasiće je dva luka, iz kojih će se slivati mlaz u vidu vodene zavese.

 • Zlatni dan (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Počinju "Ubske večeri"

  Večeras Zlatni dan

  Tradicionalni letnji festival "Ubske večeri" počinje večeras, petim izdanjem kulturno-zabavne manifestacije Zlatni dan. Gradski trg i Glavna ulica ponovoće biti mesta pravog spektakla, gde će se od 19,30 časova, na nekoliko bina i lokacija, odvijati bogat i raznovrstan šareni program, namenjen pre svega najmlađima. Ovu svojevrsnu uličnu feštu svojim animacijama i performansima začiniće klovnovi na štulama i bez njih, žongleri, akrobate, gutači vatre, mađioničari,

 • Najava koncerta (foto: Dragana Nedeljković)
  Poklon mladima Uba

  Koncert Željka Vasića

  Opština Ub nastavlja tradiciju besplatnih koncerata za svoje sugrađane. Nakon Ane Bekute, Šabana Šaulića, Ace Lukasa, Dženana Lončarevića, Amadeus Benda, Borisa Novkovića i Miroslava Ilića, Ubljani će imati priliku da u svom gradu vide i čuju i jednog od najpopularnijih pop pevača Željka Vasića.

 • Radovi na delu autoputa kroz Stublenicu (foto: Dragana Nedeljković)
  Zoran Babić o problemima meštana

  Tri godine nepodnošljivo zbog gradilišta

  Vršilac dužnosti direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić posetio je opštinu Ub, kako bi se upoznao sa problemima koje imaju meštani nekoliko sela zbog radova na deonici autoputa od Uba do Obrenovca.

 • Eksperimentali zasad (foto: Dragana Nedeljković)
  Na periferiji Uba

  Eksperimentalni zasad gurmanskog graška

  Na periferiji Uba podignut je eksperimentali zasad norli gurmanskog graška, potpuno novog i jedinstvenog povrća na nešem tržištu. Pionirski korak napravili su investitori Dejan Nenadović iz Sovljaka i ubski zet Stojan Kemera, obojica na privremenom radu u Švajcarskoj i vlasnici firme „AgroSwiss“, koji su na jednom hektaru zanovali ovu isplativu i perspektivnu proizvodnju sa sigurnim plasmanom.

 • Nemanja Matić i Dragan Džajić izvode početni udarac
  Džajićevo ime stadionu na Ubu

  "Od sokaka i poljančeta do svetskih reflektora"

  Gradski stadion na Ubu od juče nosi ime najboljeg jugoslovenskog fudbalera Dragana Džajića, kapitena i počasnog predsednika FK Crvena zvezda, počasnog građanina Uba. Predlog je potekao od srpskog reprezentativca Nemanje Matića, fudbalera engleskog šampiona Čelsija, takođe Ubljanina (iz Vrela).

 • Lansirna rampa u Kožuaru (foto: Dragana Nedeljković)
  Iz budžeta opštine

  Nova protivgradna stanica u Kožuaru i 34 rakete

  Završena je nova protivgradna stanica u Kožuaru, za čiju je izgradnju opština Ub iz svog budžeta izdvojila 800.000 dinara. Lokalna samouprava je sa milion dinara finansirala i kupovinu 34 Krušikove protivgradne rakete srednjeg dometa, od kojih su četiri odmah dopremljene u Kožuar. Primopredaji objekta i projektila prisustvovao je predsednik ubske opštine Darko Glišić koji je istakao da je ulaganje u ove namene opravdano.

 • Ubski stadion (foto: Dragana Nedeljković)
  Svečanost u Domu kulture

  Od danas stadion na Ubu nosiće Džajino ime

  Svečanost na kojoj će gradski stadion na Ubu poneti ime jednog od najboljih igrača u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala i počasnog Ubljanina Dragana Džajića, biće održana danas u ubskom Domu kulture sa početkom u 20 časova.

 • Centar Uba (foto: Dragana Nedeljković)
  Opštinsko veče usvojilo

  Rebalansom povećan ubski budžet

  Članovi Veća opštine Ub usvojili su predlog Odluke o prvom rebalansu budžeta za ovu godinu, kojim je predviđeno povećanje od 176.500.000 dinara, tako da budžet ubske opštine sada iznosi 878.500.000 dinara.

 • Gradski stadion Dragana Nedeljkovic (foto: Dragana Nedeljković)
  Na inicijativu Nemanje Matića

  Ubski stadion nosiće Džajino ime

  Povodom odluke uprave Fudbalskog kluba Jedinstvo da se Gradski stadion na Ubu ubuduće zove "Dragan Džajić Džaja", u sali Doma kulture 12. juna, sa početkom u 20 časova, biće održana svečanost imenovanja.