Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Lokacija deponije u Kaleniću (foto: Miroslav Jeremić)
  Pred početak realizacije deponije "Kalenić"

  Još tri neophodna dokumenta

  Ub će sutra biti domaćin sastanka predstavnika Švedske razvojne agencije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i preduzeća "Eko Tamnava" na kome će se precizirati svi detalji u vezi finansiranja i izrade tri neophodna dokumenta za početak realizacije projekta Regionalne deponije "Kalenić".

 • Andrijana Čović (foto: Iz privatnog albuma)
  Na zimskoj školi mladih matematičara

  Druga nagrada za Andrijanu Čović

  Učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Rajko Mihailović" iz Banjana, Andrijana Čović osvojila je drugu nagradu na završnom testu iz matematike u poznatoj "Arhimedesovoj" zimskoj školi mladih matematičara, nedavno održanoj na Tari.

 • Baloni podrške sa Uba (foto: Dragan Belajac)
  Na svetski dan dece obolele od raka

  Ubljani ponovo položili ispit humanosti

  Na humanitarnoj aukciji rukotvorina i drugim dobrotvornim akcijama na Ubu, održanim u Domu kulture povodom Svetskog dana dece obolele od raka, za nepuna dva sata sakupljeno je 154.000 dinara za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

 • Sa prošlogodišnje manifestacije na Ubu (foto: Milovan Milovanović)
  Na svetski dan dece obolele od raka

  Ubljani u akciji “I ja se borim”

  Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, na Ubu će sutra biti održane dobrotvorne akcije podrške pod sloganom "I ja se borim". Program počinje u 11 časova u Domu kulture gde će se, osim humanitarne aukcije rukotvorina, organizovati i brojne aktivnosti za mališane.

 • Ortopedski pregled u ubskom Vrtiću (foto: Dragana Nedeljković)
  Za ubske mališane

  Besplatan ortopedski pregled

  U Predškolskoj ustanovi "Ub" organizovan je besplatan preventivni pregled stopala i nogu mališana, koji je obavio dr Siniša Dučić, hirurg-ortoped u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

 • Konferencija o novim tehnologijama (foto: Ana Ilić)
  Banjanski prosvetari na konferenciji

  Nove tehnologije u obrazovanju

  Pet profesorki iz OŠ "Rajko Mihailović" iz Banjana učestvovalo je na sajmu i konferenciji "Nove tehnologije u obrazovanju", koja je u organizaciji Britanskog saveta i uz podršku Ministarstva prosvete, održana u Beogradu. Profesorke ruskog, engleskog i francuskog jezika, Jelka Panić, Jelena Lazić i Marija Petrović, kao i profesorke razredne nastave Ana Pravik i Ana Ilić...

 • Prodanović potpisuje pristupnicu SNS (foto: Dragana Nedeljković)
  Zbog neslaganja sa politikom Velimira Ilića

  Nova Srbija na Ubu kolektivno prešla u SNS

  Opštinski odbor Nove Srbije (NS) sa Uba kolektivno je pristupio Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Odluka da tri odbornika NS u Skupštini opštine Ub, član Opštinskog veća, članovi Upravnih odbora, kao i svi članovi stranke pređu u redove ubskih naprednjaka doneta je jednoglasno,

 • Škola u Vrelu (foto: Dragana Nedeljković)
  Uz pomoć opštine i Nemanje Matića

  Rekonstrukcija i opremanje škole u Vrelu

  Od drugog polugodišta, stotinak učenika iz Vrela imaće neuporedivo bolje higijenske uslove u svojoj školi. Naime, zimski raspust koristi se za rekonstrukciju dotrajalih mokrih čvorova, a radovi obuhvataju postavljanje novih sanitarija i zamenu dela keramičkih pločica u muškom, ženskom i nastavničkom toaletu i spremištu čistačica.

 • Ubski trg (foto: Dragana Nedeljković)
  Za ubske studente

  Pooštreni uslovi za stipendije

  Do 24. januara otvoren je konkurs Opštine Ub za dodelu novčane naknade studentima dela troškova studiranja u školskoj 2016/17. godini. Od ove godine, primenjuje se izmenjena opštinska Odluka o stipendijama kojom su, u odnosu na prethodnu, pooštreni uslovi za dobijanje ove naknade.

 • Koncert u Narodnoj biblioteci Srbije (foto: Iz privatnog albuma)
  Svi uspesi ubske violinistkinje

  Muzika i snovi Aleksandre Latinović

  Izuzetno uspešna i perspektivna ubska violinistkinja Aleksandra Latinović, čije je ime veoma cenjeno i poznato širom nase zemlje zahvaljujući rezultatima koje postiže na domaćim i međunarodnim takmičenjima, upravo se vratila sa turneje po Italiji i Sloveniji.