Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ub

Vesti iz Opštine Ub

 • Hipodrom u Vrelu (arhiva) (foto: Milovan Milovanović)
  Planom detaljne regulacije

  Hipodrom u Vrelu dobija prateće sadržaje

  Na hipodromu u Vrelu, uz zadržavanje osnovne namene, moguće je organizovati i prateće, komercijalno-poslovne saržaje, predviđeno je Planom detaljne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština Opštine Ub.

 • Ubljani u akciji I ja se borim (arhiva) (foto: Dragana Nedeljković)
  Povodom Svetskog dana dece obolele od raka

  Ubljani treći put u akciji “I ja se borim”

  Ub je među 39 gradova u Srbiji gde će biti obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka, humanitarnim skupom podrške pod sloganom "I ja se borim". Program počinje u 12 časova na Gradskom trgu, a jedan čas kasnije okupljeni će pustiti na stotine zelenih balona podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na decu koja su, na žalost, izgubila bitku protiv opake bolesti.

 • Radovan Puletić (foto: Kolubarske.rs)
  "First take" Radovana Puletića

  Bez ponavljanja i iz jednog poteza

  Predstavljajući svoju knjigu "First take" Radovan Puletić je pokazao da je dobar pisac, odličan šoumen, duhovit pripovedač i human čovek. "Likovi i događaji u njegovim pričama su deo njegove svakodnevice, kafansko društvo iz mladosti, porodica, poznata trojka sa bazena, legendarni ubski fudbaleri i treneri".

 • Radovan Puletić (foto: Đorđe Đoković)
  U sali Doma kulture na Ubu

  "First take" Radovana Puletića

  Knjiga "First take" Radovana Puletića biće predstavljena večeras u Domu kulture na Ubu u 19.30 časova. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor objavljivao u Glasu Tamnave i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3put odjedanput".

 • Zamena rasvete (foto: Dragana Nedeljković)
  Finansira Kancelarija za javna ulaganja

  U ubskoj osnovnoj školi radovi vredni 17 miliona dinara

  Počeli su radovi na rekonstrukciji sistema grejanja, unutrašnje rasvete i elektro instalacija u ubskoj Osnovnoj školi "Milan Munjas". Ovim radovima, škola će rešiti dugogodišni i gorući problem grejanja, ukazuje Živana Baratović, direktorka škole.

 • Ubska biblioteka (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Jubilej vredan pažnje

  146 godina Ubske biblioteke

  Tokom 2018, Gradska biblioteka "Božidar Knežević" će nizom programa obeležiti 146 godina postojanja. Najstarija institucija kulture u ubskoj opštini nastala je na temeljima Čitaonice ubske, koja je otvorena 27. januara 1872. godine (14. januara po starom kalendaru).

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Opština Ub izdvojila skoro tri miliona dinara za četiri projekta

  Konkurs za medije "uspeo" iz drugog puta

  Opština Ub će u ovoj godini sufinansirati četiri medijska projekta, i to tri iz Uba i jedan iz Valjeva. Odluka je doneta nakon ponovljenog konkursa s obzirom na to da prvi konkurs nije uspeo "zbog odustajanja" onih koji su prošli na konkursu.

 • Opštinska uprava Ub (foto: Dragan Belajac Džagi)
  U ovoj školskoj godini

  Opština Ub stipendira 175 studenata

  Nakon sprovedenog konkursa, Komisija za dodelu novčanih naknada dela troškova studiranja Opštinske uprave Ub donela je odluku da u školskoj 2017/18. godini stipendira 175 ovdašnjih studenata prvog, drugog i trećeg stepena akademskih studija.

 • SRC Školarac (foto: Dragan Belajac Džagi)
  Opštinskom odlukom

  Ubski bazeni i "Školarac" u nadležnosti "Đunisa"

  Ubski Gradski bazeni i Sportsko-rekreativni centar „Školarac“ od ove godine imaju novog upravljača. Umesto Ustanove za kulturu i sport, koja je poslednjih desetak godina gazdovala tim objektima, za dalju brigu o njima zaduženo je Komunalno javno preduzeće „Đunis“.

 • Korito reke Ub kroz Sovljak (foto: Dragana Nedeljković)
  Puzović najavio početak radova vrednih 25 miliona

  Izgradnja kanala počeće na leto

  Izgradnja kanala Sovljak, koji će Ub zaštititi od velikih voda Ubače i Gračice, trebalo bi da započne sredinom leta, najavio je direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović.