Uspavana lepotica (foto: Ivan Nikolić)
Uspavana lepotica (foto: Ivan Nikolić)
02.04.2024, 08:57

Treći "Prolećni ubski festić"

č: | fb:

Nakon trogodišnje pauze zbog korone, svoj život je danas nastavio "Prolećni ubski festić", scenski susreti vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, kao i područja grada Beograda, koji će trajati do 5. aprila.

 

Takmičarsku smotru, treću po redu, organizuje Predškolska ustanova "Ub", a na programu je deset dramskih ostvarenja mališana iz Valjeva, Koceljeve, Malog Zvornika, Ljiga, Lajkovca, Vladimiraca, Šapca, Bogatića i Lazarevca. Predstave će se igrati u sali Doma kulture i osim polaznika ubskog obdaništa, gledaće ih i deca koja pohađaju pripremni predškolski program u seoskim izdvojenim odeljenjima.

Gordana Milosvljević Marković

Gordana Milosvljević Marković (Foto: Ivan Nikolić)

 

Drugo izdanje festivala danas je otvorila direktorka Predškolske ustanove "Ub" Gordana Milosavljević Marković, koja je pozdravila malu publiku, učesnike i goste.

 

"Predstave koje ćemo gledati nisu ni malo obične. To su predstave koje nas vraćaju u lepe dane našeg detinjstva i daju veru da svet može biti lepši i bolji samo ako je ispunjen dečjom igrom i osmesima", poručila je Milosavljević Marković, uz podsećanje da je inicijator ove manifestacije Mirjana Simić, vaspitačica i glumica ovdašnjeg pozorišta "Raša Plaović".

 

Čast da prvi nastupe na "Prolećnom ubskom festiću" pripala je najmlađim Valjevcima, koji su sa svojim vaspitačima pripremili dve predstave. Najpre su mališani Izdvojenog odeljenja "Anđeli čuvari" – Pinokio izveli "Uspavanu lepoticu", dok su u drugom terminu njihovi drugari iz PU "Milica Nožica", objekat "Hajdi", odigrali "Priča za laku noć".

Priča za laku noć

Priča za laku noć (Foto: Ivan Nikolić)

 

U naredna tri dana predstaviće se i ostali vrtići sa svojim dramskim ostvarenjima. Sutra su na programu "Moderna bajka" koceljevačke Predškolske ustanove "Poletarac", predstava "Muzika je put do sreće" PU "Crvenkapa" iz Malog Zvornika i "Ježeva kućica" PU "Kaja", Ljig.

 

U takmičarskom delu biće izvedene i predstave "Životni put" lajkovačke PU "Leptirić", potom "Mali princ iz Vladimiraca" PU "Suncokreti" Vladimirci, "Mesec i njegova baka" šabačke PU "Naše dete", komad "Zunzarina palata" PU "Slava Ković" iz Bogatića i "Kišni oblak" PU "Rakila Kotarov Vuka", Lazarevac.

 

Predstave ocenjuje žiri u sastavu Jelka Panić, direktorka Gradske biblioteke "Božidar Knežević", Vladimir Tadić, glumac i direktor Pozorišta "Raša Plaović" i Nemanja Jovanović, direktor Ustanove kulture "Kulturni centar Ub".

 

Ceremonija proglešanja najboljih i dodela nagrada biće održana 5. aprila, kada će domaćini, deca iz ubske Predškolske ustanove u čast pobednika odigrati komad "Čarobna krila".  

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 23 sati 27 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara