Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Ulica otvorenog srca u Lajkovcu (foto: Branko Petrović)
  Zabavno i humanitarno

  U Lajkovcu Ulica otvorenog srca

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu, manifestacija koja polako postaje tradicionalna, okupila je veliki broj dece, roditelja, baka i deka, koji su se zabavljali, ali i učestvovali u humanitarnoj akciji donirajuči sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka

 • Lokalitet Anine (foto: Branko Petrović)
  Konzervacija i prezentacija

  Vila rimskog veleposednika na lokalitetu Anine

  Na arheološkom nalazištu Anine u Ćelijama predstavljena je konzervisana vila rimskog veleposednika, Konzervacija i prezentacija stambenog dela – rimske vile urađena je ove godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je arheolog Radivoje Arsić.

 • Lajkovac (ilustracija)
  Zanimljiva utakmica u “Danima Lajkovca”

  Legende boksa i fudbala na zelenom terenu

  U okviru manifestacije "Dani Lajkovca" večeras od 18 časova biće organizovan fudbalski susret između legendi jugoslovenskog boksa i legendi fudbala Lajkovca.

 • Savet Kolubarskog okruga (foto: Branko Petrović)
  Savet Kolubarskog okruga o vodosnabdevanju i auto-putu

  Sledeće godine šest miliona evra za izgradnju cevovoda

  Dve kapitalne investicije, priključenje opština Mionica, Lajkovac, Ub i Ljig na vodovodni sistem "Stubo Rovni" i izgradnja nove saobraćajnice od Iverka do petlje u Nepričavi, kojom će se Valjevo i čitav taj kraj uključiti na autoput Beograd-Ljig, bile su teme sednice Saveta Kolubarskog upravnog okruga.

 • Železničar osvajač Balkanskog kupa (foto: OK Železnićar)
  Došlo vreme za trofeje

  Odbojkašice Železničara osvojile Balkanski kup

  Odbojkašice Železničara napravile su najveći uspeh u istoriji lajkovačkog sporta, osvojivši Balkanski kup. Trodnevni turnir u organizaciji Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) organizovan je u Gradačcu (Bosna i Hercegovina).

 • Lajkovac
  Istočen amonijak iz Lajkovačke hladnjače

  Sprečen ekološki akcident

  Iz lajkovačke hladnjače "Fruvela" istočeno je oko 10 tona amonijaka iz sistema za hlađenje o trošku njenog vlasnika, a po nalogu Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu, saopšteno je danas.

 • Lajkovac (ilustracija)
  Zbog curenja amonijaka

  Prazni se Lajkovačka hladnjača

  Hladnjači "Fruvela" u Lajkovcu naloženo je da ukolni preko 10 tona amonijaka iz sistema za hlađenje, potvrdio je danas Kolubarskim.rs Milan Mihailović iz Sektora za vanredne situacije valjevskog MUP-a. Povod za to je bilo curenje amonijaka pre tri dana na jednom od dotrajalih ventila, koje su radnici na održavanju zamenili, a vatrogasci su "situaciju držali pod kontrolom".

 • Nagrađeni sportisti i klubovi (foto: Branko Petrović)
  Tradicionalna dodela nagrada

  Proglašeni najbolji sportisti i klubovi u Lajkovcu

  Najbolja sportistkinja u prošloj godini je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba "Železničar", dok je najbolji sportista kapiten FK "Železničar" Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub "Železničar", dok su u kategoriji najbolji kolektiv priznanje dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT. Nagrade i priznanja najboljim sportistima i klubovima.

 • Ulica otvorenog srca (foto: Branko Petrović)
  Za novogodišnje praznike

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu

  U pešačkoj zoni Lajkovca zaživela je Ulica otvorenog srca koja će trajati do petka 6. januara. Decu, ali i njihove roditelje, zabavili su klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop.

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.