Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Lajkovac

Vesti iz Opštine Lajkovac

 • Lajkovac
  Istočen amonijak iz Lajkovačke hladnjače

  Sprečen ekološki akcident

  Iz lajkovačke hladnjače "Fruvela" istočeno je oko 10 tona amonijaka iz sistema za hlađenje o trošku njenog vlasnika, a po nalogu Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu, saopšteno je danas.

 • Lajkovac
  Zbog curenja amonijaka

  Prazni se Lajkovačka hladnjača

  Hladnjači "Fruvela" u Lajkovcu naloženo je da ukolni preko 10 tona amonijaka iz sistema za hlađenje, potvrdio je danas Kolubarskim.rs Milan Mihailović iz Sektora za vanredne situacije valjevskog MUP-a. Povod za to je bilo curenje amonijaka pre tri dana na jednom od dotrajalih ventila, koje su radnici na održavanju zamenili, a vatrogasci su "situaciju držali pod kontrolom".

 • Nagrađeni sportisti i klubovi (foto: Branko Petrović)
  Tradicionalna dodela nagrada

  Proglašeni najbolji sportisti i klubovi u Lajkovcu

  Najbolja sportistkinja u prošloj godini je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba "Železničar", dok je najbolji sportista kapiten FK "Železničar" Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub "Železničar", dok su u kategoriji najbolji kolektiv priznanje dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT. Nagrade i priznanja najboljim sportistima i klubovima.

 • Ulica otvorenog srca (foto: Branko Petrović)
  Za novogodišnje praznike

  Ulica otvorenog srca u Lajkovcu

  U pešačkoj zoni Lajkovca zaživela je Ulica otvorenog srca koja će trajati do petka 6. januara. Decu, ali i njihove roditelje, zabavili su klovn i mađioničar, koji će to činiti i naredna dva dana, a organizovan je i ulični bioskop.

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.

 • Andrija Živković (foto: Branko Petrović)
  SNS i SRS vlast u Lajkovcu

  Andrija Živković novi predsednik Lajkovca

  Novu vladajuću većinu u Lajkovcu čine naprednjaci i radikali, koji su postigli koalicioni sporazum i tako stavili tačku na višednevne spekulacije da naprednjaci neće vladati Lajkovcem.

 • Lajkovac
  Konstituisanje vlasti u Lajkovcu

  Koalicioni sporazum bez SNS

  U Lajkovcu su četiri liste sa ukupno 18 od 35 odborničkih mandata potpisale koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti bez SNS, javili su lokalni elektronski mediji. Sporazum su potpisali Jagoš Lončar (SPS), Kosana Grčić (DS), Ranko Filipović (DSS u ime partiotskog bloka, DSS-Dveri-Ravnogorski pokret) i Rade Ranković (SRS).

 • Lajkovac
  Postizborne koalicije

  Vlast u Lajkovcu bez SNS-a?

  Gubitak jednog mandata SNS nakon ponovljenih izbora na biračkom mestu u Lajkovcu otvorila je mogućnost da ta stranka i koalicija oko nje okupljena sa 17 od 35 mandata ostanu u opoziciji. Naime, prema nekim najavama, većinu od 18 mandata imali bi SPS-JS, DS, DSS-Dveri i SRS.

 • Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
  Neuspela smena

  Živorad Bojičić ostaje predsednik Lajkovca

  Predsednik Opštine Živorad Bojičić (PS) i predsednik Skupštine opštine Jagoš Lončar (SPS) ostaju na svojim funkcijama, odlučila je skupštinska većina na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Lajkovac. Tako je propala inicijativa za njihovu smenu, koju je pokrenuo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju.

 • Živorad Bojičić (foto: Branko Petrović)
  Odbornici DSS i DS

  Traže smenu predsednika Lajkovca

  Odbornici DSS i DS u Skupštini opštine Lajkovac traže smenu predsednika Opštine Živorada Bojičića (PS) i predsednika Skupštine opštine Jagoša Lončara (SPS). Zahtev za njihovu smenu, koji je podneo odbornik DSS Ranko Filipović uz podršku još 11 odbornika DSS i DS koji su potpisali peticiju, naćiće se na dnevnom redu današnje vanredne sednice lajkovačkog parlamenta.