Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
Sednica SO Lajkovac (foto: www.lajkovac.org.rs)
07.09.2023, 06:56

Lajkovačka biblioteka dobila ime Radovana Belog Markovića

č: | fb:

Gradska biblioteka Lajkovac ubuduće će se zvati Biblioteka "Radovan Beli Marković", odlučili si odbornici Skupštine opštine Lajkovac. Iako se inicijativa pojavila ubrzo posle smrti poznatog srpskog književnika i najpoznatijeg Lajkovčanina, formalno-pravna procedura potrajala je nešto duže, između ostalog i zbog promene Zakona o kulturi.

 

Odbornici su prihvatili predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac, koji će biti uručeni na svečanosti povodom Dana opštine 17. septembra. U oblasti sporta nagrada će pripasti karatistkinji "Železničara" Anđeli Cvetković, koja uprkos Daunovom sindromu osvaja nagrade na državnim prvenstvima i turnirima. Kao dodatni vid opštinske podrške Anđeli će biti dodeljen kompletni novčani fond za nagrade od 100.000 dinara.

 

U oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagradu će dobiti Stefan Grujičić, za postignute rezultate na međunarodnim takmičenjima i u redovnom školovanju. U oblasti društvenog angažovanja od izuzetnog značaja za najširu društvenu zajednicu nagrada i javno priznanje biće uručeni Milošu Simiću.

 

Predsednik opštine Andrija Živković rekao je da će program povodom Dana opštine biti održan kod konaka Radića i Brene Mihailović, koji će svečano biti otvoreni toga dana i ubuduće služiti za održavanje kulturnih događaja.

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...