Milutin Ranković
Milutin Ranković
09.02.2024, 07:59

Milutinova retrospektiva u Kući Đure Jakšića

č: | fb:

Retrospektivna izložba skulptura u drvetu lajkovačkog umetnika Milutina Rankovića, povodom 40 godina stvaralaštva, biće otvorena 9. februara u 19 časova u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji.

 

Izložbu će otvoriti glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Vjera Mujović. O Milutinovim delima govoriće pesnik Radomir Andrić, likovni i dramski umetnici. U programu će učestvovati pevačka grupa "Šapčanke" i mešoviti hor "Smilje" iz Beograda. Pričama, stihovima i zdravicama posetiocima će se obratiti i autor.

 

Lajkovački vajar do sada je imao više od 250 izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegovi radovi nalaze se u muzejima, hramovima, galerijama i kolekcijama u Beogradu, Parizu, Moskvi, Bratislavi, širom sveta. Autor je i više javnih spomenika. Svešteni je dvorezbar-ikonopisac, osnivač Srpskog akademskog društva "Vizantija", član Matice srpske i brojnih udruženja.

 

Izložba skulptura Milutina Rankovića u Kući Đure Jakšića biće otvorena do 21. februara.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 6 sati 16 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar