Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

  • Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
    Čekajući da prođe još jedna grejna sezona

    Ima li države u Ljigu?

    Postoje standardi u mnogim oblastima, za sve i svašta, potrebno i nepotrebno. Nešto se poštuje, nešto ne, i to je tako u ovoj državi. Nekada nepoštovanje standarda nije problematično, nekada može biti itekako ozbiljno. Nema države, ima bezakonja. I direktora koji ne ispunjava uslove za direktora javnog preduzeća.

  • Zlatna rajačka lisica (foto: Vlada Ivanović)
    Skup lovaca na Rajcu

    Najlepšu lisicu odstrelio Veljko Savić

    Tradicionalna lovno-turistička manifestacija Zlatna rajačka lisica, okupila je u nedelju na Rajcu preko 300 lovaca iz raznih krajeva Srbije. Nagradu za najlepšu odstreljenu lisicu osvojio je Veljko Savić iz Ivanovaca, drugo mesto pripalo je Mladenu Jovičiću iz Gornjeg Milanovca, treće Milanu Jankoviću iz Ljiga, a četvrti je Aleksandar Matović iz Gornjih Branetića.

  • Odbornici SO Ljig  (foto: Miroslava Kojić)
    Sednica Skupštine opštine Ljig

    Usvojen budžet bez predsednika Opštine

    Drugi put zaredom, predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević nije bio prisutan na sednici opštinske skupštine. Ovoga puta, nije ga bilo prilikom usvajanja najvažnijeg opštinskog dokumenta, budžeta za narednu godinu.

  • Autobuska stanica u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
    Muke stanovnika ljiške opštine sa prevozom

    Ko to tamo (ne) vozi

    Gotovo tri meseca stanovnici ljiške opštine nemaju autobusku vezu sa centrom Okruga –Valjevom. Lasta je obustavila dva poslednja polaska višegodišnje, odnosno višedecenijske (kao Strela) svoje linije za Valjevo, pravdajući to ekonomskim razlozima – malim brojem putnika na relaciji koja je bila važna veza ove opštine sa bolnicom, školama i ostalim ustanovama u graduna Kolubari.

  • Gornji Milanovac (foto: www.gornjimilanovac.rs)
    Lepa i neobična vest

    Rođen mali veliki dečak

    Ljižanka Маrija Filipović rodila je dečaka teškog 5,9 kg i dugačkog 64 cm, juče u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Ovo je Mariji drugi porođaj i drugi carski rez, a oba puta na najlepšem lekarskom poslu bio je dr Milorad Nikolić. Sada četvorogodišnja Iva, na rođenju je imala 4,25 kilograma. Majka i beba su dobro. Dečak još nema ime, a Marija i njen muž Goran imaju u užem izboru nekoliko imena.

  • Ljig (foto: www.ljig.rs)
    Sećanje na slavnu prošlost

    Obeležen Dan opštine Ljig

    Svečanom akademijom obeležen je Dan opštine Ljig, 3.decembar. Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević, na početku svečanosti govorio je o značaju Kolubarske bitke, koja je vođena i na teritoriji ove opštine, i o važnosti 3. decembra 1914.godine, kada je počela protivofanziva srpske vojske.

  • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
    Zanimljiva sednica Skupšine opštine Ljig

    Odbornici zasedali u Domu zdravlja

    Po prvi put jedna sednica Skupštine opštine Ljig održana je van zgrade opštine. Razlog je poplava opštinskih prostorija, koja se desila pre dvadesetak dana posle pucanja radijatora na poslednjem spratu opštine.

  • Ljig  (foto: Kolubarski.rs)
    Ljiške Dveri tvrde

    TV Ljig je ugašena, ali i dalje u funkciji opštinskog rukovodstva

    Ljiška organizacija Dveri u saopštenju za javnost pita ko se igra televizije u Ljigu i navodi da i pored toga što je Televizija Lig ugašena, ona je u funkciji opštinskog rukovodstva.

  • Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
    Danas u Takovu

    Svečano otvaranje deonice autoputa

    Posle nekoliko najava i odlaganja, danas u 12 časova, na Takovskoj petlji biće otvorena prva deonica budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran, od Donjih Banjana u ljiškoj opštini do Preljine kod Čačka. Takovo ima simboličan značaj u srpskoj istoriji i smatra se da je zbog toga odabrano kao mesto svečanosti, mada je ulaz na autoput sa Ibarske magistrale, na sedam kilometara od Ljiga u pomenutom selu, a odatle do Takovske petlje ima 22 kilometra. Ukupna dužina završene trase je 40,3 kilometra.

  • Ulazi na Koridor 11 sa Ibarske magistrale (foto: Miroslava Kojić)
    Nekoliko dana do otvaranja

    Od Dića ka Preljini pre Vučića

    Deonica Koridora 11, od sela Dići u ljiškoj opštini do Preljine kod Čačka, trebalo je da bude otvorena do kraja avgusta ove godine. Taj rok biće probijen za oko dva meseca. Kamen temeljac položio je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić 20. aprila 2012. godine u vreme kampanje za predsedničke izbore. Tada je rečeno da je rok za izgradnju ovog dela autoputa Beograd - Južni Jadran 3,5 godine.