Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Radno predsedništvo i dr Markimović (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Ponovo bez predsednika opštine

  Završni račun opštinskog budžeta bio je jedna od glavnih tema za odbornike opozicije, ne i za odbornike vlasti i predsednika opštine. Naime, prvi put se desilo da sednici ne prisustvuje čak pet odbornika koji čine skupštinsku većinu

 • Recitatori (foto: Miroslava Kojić)
  U ljiškoj biblioteci

  Takmičenje recitatora

  Opštinska smotra recitatora, održana u ljiškoj biblioteci, okupila je 25 recitatora iz OŠ "Sava Kerković" Ljig, OŠ "Sestre Pavlović" Belanovica i SŠ "Hiljadu trista kaplara" Ljig.

 • Opštinska zgrada (foto: Miroslava Kojić)
  Plan javnih nabavki u Ljigu

  Asfaltiranje puteva, led sijalice, sređivanje "sređene" zgrade...

  Prvi put ove godine ljiška opština donela je i na svoj sajt stavila plan javnih nabavki male vrednosti i u otvorenom postupku. Precizirani su rokovi oglašavanja, realizacije i okvirne cene. Nabavke se odnose na gradnju i asfaltiranje puteva, izgradnju mostova, azil za pse, informisanje, sređivanje fasade zgrade opštine, prostorni plan opštine, izradu projekata (toplane, vodovoda, puteva, sale), javnu rasvetu.

 • Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Rezultati izbra

  Vučić ubedljivo prvi u Ljigu

  Prema preliminarnim rezultatima u Ljigu je najviše glasova osvojio Aleksandar Vučić 58,29 posto, na drugom mestu je Saša Janković sa 10,96 posto, treći je Luka Maksimović sa 8,97 posto glasova birača

 • Autobusi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Daleko je Mionica, a tek Valjevo!

  Autobusa za mitinge ima, prevoza za građane nema!

  Pravda je sve dalje od Ljižana i bukvalno, na 18 kilometara, u Mionici radi pet ljiških sudija, zajedno sa zapisničarima, upisničarima i ostalim zaposlenima. Imali su lepu zgradu, dobro grejanje, pristojan broj predmeta, bili poštovani kako dolikuje sudijskom pozivu.

 • Okrugli sto u ljiškoj osnovnoj školi (foto: Miroslava Kojić)
  Aktivnosti Nastavničkog udruženja u Ljigu

  Podrška deci u riziku od ranog napuštanja obrazovanja

  Nastavničko udruženje Ljig, već nekoliko godina u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju sprovodi programe inkluzivnog obrazovanja, uz podršku nastavnika i roditelja, lokalne samouprave, lokalnih institucija i medija, sa ciljem da obrazovanje bude dostupno svoj deci.

 • Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Čekajući da prođe još jedna grejna sezona

  Ima li države u Ljigu?

  Postoje standardi u mnogim oblastima, za sve i svašta, potrebno i nepotrebno. Nešto se poštuje, nešto ne, i to je tako u ovoj državi. Nekada nepoštovanje standarda nije problematično, nekada može biti itekako ozbiljno. Nema države, ima bezakonja. I direktora koji ne ispunjava uslove za direktora javnog preduzeća.

 • Zlatna rajačka lisica (foto: Vlada Ivanović)
  Skup lovaca na Rajcu

  Najlepšu lisicu odstrelio Veljko Savić

  Tradicionalna lovno-turistička manifestacija Zlatna rajačka lisica, okupila je u nedelju na Rajcu preko 300 lovaca iz raznih krajeva Srbije. Nagradu za najlepšu odstreljenu lisicu osvojio je Veljko Savić iz Ivanovaca, drugo mesto pripalo je Mladenu Jovičiću iz Gornjeg Milanovca, treće Milanu Jankoviću iz Ljiga, a četvrti je Aleksandar Matović iz Gornjih Branetića.

 • Odbornici SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Usvojen budžet bez predsednika Opštine

  Drugi put zaredom, predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević nije bio prisutan na sednici opštinske skupštine. Ovoga puta, nije ga bilo prilikom usvajanja najvažnijeg opštinskog dokumenta, budžeta za narednu godinu.

 • Autobuska stanica u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Muke stanovnika ljiške opštine sa prevozom

  Ko to tamo (ne) vozi

  Gotovo tri meseca stanovnici ljiške opštine nemaju autobusku vezu sa centrom Okruga –Valjevom. Lasta je obustavila dva poslednja polaska višegodišnje, odnosno višedecenijske (kao Strela) svoje linije za Valjevo, pravdajući to ekonomskim razlozima – malim brojem putnika na relaciji koja je bila važna veza ove opštine sa bolnicom, školama i ostalim ustanovama u graduna Kolubari.