Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Zgrada Opštine Ljig (foto: Mira Kojić)
  Odluka vlasti u Ljigu

  Savet za strateški razvoj opštine nepotreban?

  Opštinsko veće, na nedavno održanoj sednici, usvojilo je predlog o razrešenju članova Saveta za strateški razvoj opštine Ljig. Savet je osnovan na sednici Skupštine opštine Ljig u februaru 2014. godine.

 • Vuk Vučković (foto: Kolubarske.rs)
  Veliko iznenađenje na 45. Kosidbi na Rajcu

  Pobednik Vuk Vučković ima samo 18 godina

  Kosidba na Rajcu dobila je pobednika, nosioca laskavog priznanja "Zlatna kosa". Očekivalo se da će najbolji kosač biti iz Bosne i Hercegovine ili Crne Gore, jer oni decenijama već pobeđuju na Rajcu, a i na drugim, sličnim takmičenjima, pošto je rajačka Kosidba jedinstvena, čak i u svetskim razmerama.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Kolubarske.rs)
  Manifestacija na Rajcu

  Pobednik 45. Kosidbe na Rajcu Vuk Vučković iz Preljine

  Pobednik 45. privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu" u ručnom košenju livada je Vuk Vučković (18) iz Preljine, kod Čačka, kome je pripala "zlatna kosa".

 • Defile ulicama Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Posle četiri dana

  Završene ljiške kulturne večeri

  Muzičko-scenskim prikazom knjige "Zraci" Jovanke Božić, okončane su Ljiške kulturne večeri, manifestacija koju organizuje Gradska biblioteka. Trinaestog jula obeležen je imendan Dečje biblioteke, u znak sećanja na profesora Slobodana Ž. Markovića, čiji legat sa više od 6.000 knjiga je smešten upravo u "maloj" biblioteci.

 • Kosidba na Rajcu (ilustracija) (foto: Dušan Jovanović)
  Ovog vikenda

  Tradicionalna Kosidba na Rajcu

  Fudbalski turnir Kosidba 2017. i Rok veče, održani u petak, označili su početak trodnevne privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu", 45. po redu.

 • Likovna kolonija (foto: Miroslava Kojić)
  U organizaciji Biblioteke, od 10. do 13. jula

  Ljiške kulturne večeri

  Jednodnevnom likovnom kolonijom danas je počela tradicionalna manifestacija "Ljiške kulturne večeri”, koja će trajati do 13. jula. Večeras na sportskom terenu kod opštine posetioci će uživati u zabavnoj i narodnoj muzici, učestvuju Alo-alo bend, Dragan Petrović Petra (gitara i vokal), Dragan Kojić (violina), Milan Bojović (vokal), nastupiće i KUD "Luka Spasojević".

 • Milovan Danojlić (foto: Zoran Bušić)
  Milovan Danojlić, zavičajni pisac

  Dva jubileja: 80 godina života i 60 od prve knjige

  Tačno je 80 godina, otkako je u skromnoj porodici Danojlića u Ivanovcima kod Ljiga rođeno muško novorođenče, danas priznati i poznati pisac i prevodilac Milovan Danojlić. Posle četvororazredne škole u rodnom selu, preko niže gimnazije u Ljigu, stigao je kao šesnaestogodišnjak u Beograd. Školovao se radeći, najpre kao prodavac novina, a ponešto bi i napisao za novine. Još u Ljigu je pisao pesme, a njegov talenat za poeziju nije prepoznao profesor srpskog jezika, već, paradoksalno, profesor matematike.

 • Predsednik Lazarević sa najboljim učenicima (foto: Moroslava Kojić)
  Predsednik Ljiga organizovao

  Prijem za najbolje učenike

  Predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević primio je učenike nosioce diploma "Vuk Karadžić". U Srednjoj školi "Hiljadu trista kaplara" prestižno priznanje dobili su gimnazijalci Todor Šiljegović i Nikola Stanković (đaci generacije, budući studenti elektrotehnike, odnosno medicine), takođe i Đorđe Kovačević i Jelena Srećković (turistički tehničari).

 • Ispred škole (foto: Mira Kojić)
  Ljiški maturanti gimnazijalci

  Posle pedeset godina u svojoj školi

  Juna 1967. godine maturirali su učenici prve generacije ljiške Gimnazije. Nedavno su se okupili u svojoj nekadašnjoj školi, po mnogo čemu drugačijoj u odnosu na vreme kada su je završili.

 • Radno predsedništvo i dr Markimović (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Ponovo bez predsednika opštine

  Završni račun opštinskog budžeta bio je jedna od glavnih tema za odbornike opozicije, ne i za odbornike vlasti i predsednika opštine. Naime, prvi put se desilo da sednici ne prisustvuje čak pet odbornika koji čine skupštinsku većinu