Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Program posvećen Milovanu Danojliću (foto: Miroslava Kojić)
  Dečja biblioteka u Ljigu

  Mesto gde deca rado dolaze

  Dečja biblioteka u Ljigu je kutak tihovanja, istraživanja i otkrivanja i jedno od mesta zaslužnih za odrastanje dece u svetu lepih misli i reči. "Maloj" biblioteci u pohode stižu sa svih strana: vaspitačice sa predškolcima čak i iz najudaljenijih seoskih vrtića, učiteljice sa prvacima i starijim đacima, nastavnici sa đacima na ugledne časove.

 • Učesnici programa (foto: Miroslava Kojić)
  Javni nastup srednjoškolaca

  Veče stranih jezika u ljiškoj biblioteci

  Učenici ljiške Srednje škole "Hiljadu trista kaplara", četvrtu godinu zaredom, predstavili su se pevajući, recitujući i glumeći na stranim jezicima u ljiškoj biblioteci.

 • Nagrađeni sa članovima žirija (foto: Miroslava Kojić)
  U ljiškoj biblioteci

  Smotra recitatora

  Ovogodišnja Opštinska smotra recitatora "Pesniče, naroda mog" okupila je u ljiškoj biblioteci pedesetak učenika iz dve osnovne škole i učenike ljiške Srednje škole.

 • Odbojkašice sa čelnicima kluba i opštine (foto: ŽOK Spartak Ljig)
  Najveći uspeh ljiške ženske odbojke

  Dosanjana Prva liga Srbije

  Odbojkašice ljiškog "Spartaka" ostvarile su najveći uspeh u istoriji kluba. "Ovo je veliki uspeh za naš klub i naš grad. Ostvarili smo cilj koji smo postavili pre tri godine a to je da devojčice iz našeg Ljiga dobiju priliku da se takmiče u višem rangu. Angažovali smo devojke sa strane, a one su dosta doprinele uspehu našeg kluba i napretku naših devojaka".

 • Aleksandar Vučić (foto: Kolubarske.rs)
  Predsednik Vučić u Ljigu

  Probijena druga strana tunela u Brančiću

  Autoput od Obrenovca do Čačka biće završen pre kraja ove godine, sledeće će biti okončana i deonica od Surčina do Obrenovca, a potom i put od Preljine do Požege, rekao predsednik Aleksandar Vučić u Brančiću kod Ljiga.

 • Led rasveta ispred zgrade Opštine (foto: Miroslava Kojić)
  U opštinskoj kasi 425 miliona dinara

  "Ljig kao Las Vegas"

  Budžet od 425 miliona dinara, za oko 100 miliona je manji i dosta je realniji u odnosu na budžet godine na izmaku, mada odbornici opozicije smatraju da je promašen za oko 50 miliona dinara. Gotovo polovina planiranih sredstava je iz poreza (211 miliona), a značajnu stavku čine i transferna sredstva (152 miliona).

 • Predsednik se obraća odbornicima i gostima (foto: Vlada Ivanović)
  Skromno u zgradi opštine

  Drugačije nego ranijih godina obeležen Dan Ljiga

  Povodom Dana ljiške opštine, 3. decembra, juče je održana svečana sednica SO Ljig. Ranijih godina, Dan opštine je obeležavan svečanom akademijom u sali Osnovne škole, uz priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama, kulturni program i obaveznu večeru za odabrane goste. Ove godine sve je bilo skromno, u zgradi opštine, kako i priliči lokalnoj samoupravi sa malim budžetom i teškoćama u ispunjavaju obaveza prema budžetskim korisnicima i ostalim plaćanjima.

 • Detalj sa sednice (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Važne odluke nisu bile na dnevnom redu!?

  Na sednici Skupštine opštine Ljig nije bilo na dnevnom redu, a moralo je biti, imenovanje v. d. upravnika Gradske biblioteke. Još u avgustu u biblioteku je stigla skupštinska odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, prema kojoj je u ovoj ustanovi jedan radnik višak. Rok za sprovođenje odluke i donošenje nove sistematizacije bio je 31. oktobar.

 • Euteka oprema i publikacije
  Biblioteka kao informacioni centar o Evropskoj uniji

  EUTEKA u ljiškoj biblioteci

  Više od dve godine ljiška biblioteka učestvuje u programu Delegacije Evropske unije u Srbiji i projektnog tima "EUTEKA - EU u vašoj biblioteci", namenjenim bibliotekama, odnosno njihovim korisnicima. Za to vreme u biblioteku je stiglo više od 30 naslova publikacija o Evropskoj uniji, njenim institucijama, politikama u raznim oblastima, vrednostima, koje će dobro doći učenicima, pre svega maturantima, studentima i svima koji hoće da se informišu o EU.

 • Novi prevoznik (foto: Miroslava Kojić)
  Posle godinu dana

  Autobusom od Ljiga do Valjeva

  Prvog oktobra prošle godine obustavljen je autobuski saobraćaj između Ljiga i Valjeva, pošto Lasta nije imala računicu da drži linije zbog malog broja putnika. Ljižani su se snalazili, najčešće ih je vozio taksista, koji je putnike "kupio" pre nailaska autobusa mesecima pre ukidanja autobusa do Valjeva.