Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Led rasveta ispred zgrade Opštine (foto: Miroslava Kojić)
  U opštinskoj kasi 425 miliona dinara

  "Ljig kao Las Vegas"

  Budžet od 425 miliona dinara, za oko 100 miliona je manji i dosta je realniji u odnosu na budžet godine na izmaku, mada odbornici opozicije smatraju da je promašen za oko 50 miliona dinara. Gotovo polovina planiranih sredstava je iz poreza (211 miliona), a značajnu stavku čine i transferna sredstva (152 miliona).

 • Predsednik se obraća odbornicima i gostima (foto: Vlada Ivanović)
  Skromno u zgradi opštine

  Drugačije nego ranijih godina obeležen Dan Ljiga

  Povodom Dana ljiške opštine, 3. decembra, juče je održana svečana sednica SO Ljig. Ranijih godina, Dan opštine je obeležavan svečanom akademijom u sali Osnovne škole, uz priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama, kulturni program i obaveznu večeru za odabrane goste. Ove godine sve je bilo skromno, u zgradi opštine, kako i priliči lokalnoj samoupravi sa malim budžetom i teškoćama u ispunjavaju obaveza prema budžetskim korisnicima i ostalim plaćanjima.

 • Detalj sa sednice (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Važne odluke nisu bile na dnevnom redu!?

  Na sednici Skupštine opštine Ljig nije bilo na dnevnom redu, a moralo je biti, imenovanje v. d. upravnika Gradske biblioteke. Još u avgustu u biblioteku je stigla skupštinska odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, prema kojoj je u ovoj ustanovi jedan radnik višak. Rok za sprovođenje odluke i donošenje nove sistematizacije bio je 31. oktobar.

 • Euteka oprema i publikacije
  Biblioteka kao informacioni centar o Evropskoj uniji

  EUTEKA u ljiškoj biblioteci

  Više od dve godine ljiška biblioteka učestvuje u programu Delegacije Evropske unije u Srbiji i projektnog tima "EUTEKA - EU u vašoj biblioteci", namenjenim bibliotekama, odnosno njihovim korisnicima. Za to vreme u biblioteku je stiglo više od 30 naslova publikacija o Evropskoj uniji, njenim institucijama, politikama u raznim oblastima, vrednostima, koje će dobro doći učenicima, pre svega maturantima, studentima i svima koji hoće da se informišu o EU.

 • Novi prevoznik (foto: Miroslava Kojić)
  Posle godinu dana

  Autobusom od Ljiga do Valjeva

  Prvog oktobra prošle godine obustavljen je autobuski saobraćaj između Ljiga i Valjeva, pošto Lasta nije imala računicu da drži linije zbog malog broja putnika. Ljižani su se snalazili, najčešće ih je vozio taksista, koji je putnike "kupio" pre nailaska autobusa mesecima pre ukidanja autobusa do Valjeva.

 • Rajac (foto: PSK Pobeda)
  Ovog vikenda na Rajcu

  Dan čistih planina

  U organizaciji Planinarsko sportskog kluba "Pobeda" iz Beograda, 23. i 24. septembra biće održana sportsko-takmičarska akcija Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda "Dan čistih planina".

 • Deponija nadomak Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Koinačno posle tri decenije

  Hitno zatvaranje deponije u ljiškom selu Cvetanovac

  Na nekoliko stotina metara od Ibarske magistrale i par desetina metara od deonice budućeg autoputa, već tri decenije smetlište pravi probleme stanovnicima sela u blizini, a miris paljevine oseća se nadaleko. Meštani godinama negoduju, pišu žalbe državnim organima, lokalna samouprava ćuti.

 • Zgrada Opštine Ljig (foto: Mira Kojić)
  Odluka vlasti u Ljigu

  Savet za strateški razvoj opštine nepotreban?

  Opštinsko veće, na nedavno održanoj sednici, usvojilo je predlog o razrešenju članova Saveta za strateški razvoj opštine Ljig. Savet je osnovan na sednici Skupštine opštine Ljig u februaru 2014. godine.

 • Vuk Vučković (foto: Kolubarske.rs)
  Veliko iznenađenje na 45. Kosidbi na Rajcu

  Pobednik Vuk Vučković ima samo 18 godina

  Kosidba na Rajcu dobila je pobednika, nosioca laskavog priznanja "Zlatna kosa". Očekivalo se da će najbolji kosač biti iz Bosne i Hercegovine ili Crne Gore, jer oni decenijama već pobeđuju na Rajcu, a i na drugim, sličnim takmičenjima, pošto je rajačka Kosidba jedinstvena, čak i u svetskim razmerama.

 • Kosidba na Rajcu (foto: Kolubarske.rs)
  Manifestacija na Rajcu

  Pobednik 45. Kosidbe na Rajcu Vuk Vučković iz Preljine

  Pobednik 45. privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu" u ručnom košenju livada je Vuk Vučković (18) iz Preljine, kod Čačka, kome je pripala "zlatna kosa".