Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Odbornici SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Usvojen budžet bez predsednika Opštine

  Drugi put zaredom, predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević nije bio prisutan na sednici opštinske skupštine. Ovoga puta, nije ga bilo prilikom usvajanja najvažnijeg opštinskog dokumenta, budžeta za narednu godinu.

 • Autobuska stanica u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Muke stanovnika ljiške opštine sa prevozom

  Ko to tamo (ne) vozi

  Gotovo tri meseca stanovnici ljiške opštine nemaju autobusku vezu sa centrom Okruga –Valjevom. Lasta je obustavila dva poslednja polaska višegodišnje, odnosno višedecenijske (kao Strela) svoje linije za Valjevo, pravdajući to ekonomskim razlozima – malim brojem putnika na relaciji koja je bila važna veza ove opštine sa bolnicom, školama i ostalim ustanovama u graduna Kolubari.

 • Gornji Milanovac (foto: www.gornjimilanovac.rs)
  Lepa i neobična vest

  Rođen mali veliki dečak

  Ljižanka Маrija Filipović rodila je dečaka teškog 5,9 kg i dugačkog 64 cm, juče u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Ovo je Mariji drugi porođaj i drugi carski rez, a oba puta na najlepšem lekarskom poslu bio je dr Milorad Nikolić. Sada četvorogodišnja Iva, na rođenju je imala 4,25 kilograma. Majka i beba su dobro. Dečak još nema ime, a Marija i njen muž Goran imaju u užem izboru nekoliko imena.

 • Ljig (foto: www.ljig.rs)
  Sećanje na slavnu prošlost

  Obeležen Dan opštine Ljig

  Svečanom akademijom obeležen je Dan opštine Ljig, 3.decembar. Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević, na početku svečanosti govorio je o značaju Kolubarske bitke, koja je vođena i na teritoriji ove opštine, i o važnosti 3. decembra 1914.godine, kada je počela protivofanziva srpske vojske.

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Zanimljiva sednica Skupšine opštine Ljig

  Odbornici zasedali u Domu zdravlja

  Po prvi put jedna sednica Skupštine opštine Ljig održana je van zgrade opštine. Razlog je poplava opštinskih prostorija, koja se desila pre dvadesetak dana posle pucanja radijatora na poslednjem spratu opštine.

 • Ljig (foto: Kolubarski.rs)
  Ljiške Dveri tvrde

  TV Ljig je ugašena, ali i dalje u funkciji opštinskog rukovodstva

  Ljiška organizacija Dveri u saopštenju za javnost pita ko se igra televizije u Ljigu i navodi da i pored toga što je Televizija Lig ugašena, ona je u funkciji opštinskog rukovodstva.

 • Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
  Danas u Takovu

  Svečano otvaranje deonice autoputa

  Posle nekoliko najava i odlaganja, danas u 12 časova, na Takovskoj petlji biće otvorena prva deonica budućeg autoputa Beograd-Južni Jadran, od Donjih Banjana u ljiškoj opštini do Preljine kod Čačka. Takovo ima simboličan značaj u srpskoj istoriji i smatra se da je zbog toga odabrano kao mesto svečanosti, mada je ulaz na autoput sa Ibarske magistrale, na sedam kilometara od Ljiga u pomenutom selu, a odatle do Takovske petlje ima 22 kilometra. Ukupna dužina završene trase je 40,3 kilometra.

 • Ulazi na Koridor 11 sa Ibarske magistrale (foto: Miroslava Kojić)
  Nekoliko dana do otvaranja

  Od Dića ka Preljini pre Vučića

  Deonica Koridora 11, od sela Dići u ljiškoj opštini do Preljine kod Čačka, trebalo je da bude otvorena do kraja avgusta ove godine. Taj rok biće probijen za oko dva meseca. Kamen temeljac položio je tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić 20. aprila 2012. godine u vreme kampanje za predsedničke izbore. Tada je rečeno da je rok za izgradnju ovog dela autoputa Beograd - Južni Jadran 3,5 godine.

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.

 • Ljiški vatrogasci (foto: Miroslava Kojić)
  Na Krstovdan

  Ljiški vatrogasci radno obeležili svoj dan

  Dan dobrovoljnih vatrogasaca Srbije, 27. septembar, obeležen je pokaznom vežbom “Dom zdravlja Ljig 2016”. Vežba je izvedena u saradnji sa Policijom, Crvenim krstom, Elektrodistribucijom i Domom zdravlja u Ljigu.