Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Ljig

Vesti iz Opštine Ljig

 • Autobusi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Daleko je Mionica, a tek Valjevo!

  Autobusa za mitinge ima, prevoza za građane nema!

  Pravda je sve dalje od Ljižana i bukvalno, na 18 kilometara, u Mionici radi pet ljiških sudija, zajedno sa zapisničarima, upisničarima i ostalim zaposlenima. Imali su lepu zgradu, dobro grejanje, pristojan broj predmeta, bili poštovani kako dolikuje sudijskom pozivu.

 • Okrugli sto u ljiškoj osnovnoj školi (foto: Miroslava Kojić)
  Aktivnosti Nastavničkog udruženja u Ljigu

  Podrška deci u riziku od ranog napuštanja obrazovanja

  Nastavničko udruženje Ljig, već nekoliko godina u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju sprovodi programe inkluzivnog obrazovanja, uz podršku nastavnika i roditelja, lokalne samouprave, lokalnih institucija i medija, sa ciljem da obrazovanje bude dostupno svoj deci.

 • Centar Ljiga (foto: Miroslava Kojić)
  Čekajući da prođe još jedna grejna sezona

  Ima li države u Ljigu?

  Postoje standardi u mnogim oblastima, za sve i svašta, potrebno i nepotrebno. Nešto se poštuje, nešto ne, i to je tako u ovoj državi. Nekada nepoštovanje standarda nije problematično, nekada može biti itekako ozbiljno. Nema države, ima bezakonja. I direktora koji ne ispunjava uslove za direktora javnog preduzeća.

 • Zlatna rajačka lisica (foto: Vlada Ivanović)
  Skup lovaca na Rajcu

  Najlepšu lisicu odstrelio Veljko Savić

  Tradicionalna lovno-turistička manifestacija Zlatna rajačka lisica, okupila je u nedelju na Rajcu preko 300 lovaca iz raznih krajeva Srbije. Nagradu za najlepšu odstreljenu lisicu osvojio je Veljko Savić iz Ivanovaca, drugo mesto pripalo je Mladenu Jovičiću iz Gornjeg Milanovca, treće Milanu Jankoviću iz Ljiga, a četvrti je Aleksandar Matović iz Gornjih Branetića.

 • Odbornici SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Sednica Skupštine opštine Ljig

  Usvojen budžet bez predsednika Opštine

  Drugi put zaredom, predsednik ljiške opštine Dragan Lazarević nije bio prisutan na sednici opštinske skupštine. Ovoga puta, nije ga bilo prilikom usvajanja najvažnijeg opštinskog dokumenta, budžeta za narednu godinu.

 • Autobuska stanica u Ljigu (foto: Miroslava Kojić)
  Muke stanovnika ljiške opštine sa prevozom

  Ko to tamo (ne) vozi

  Gotovo tri meseca stanovnici ljiške opštine nemaju autobusku vezu sa centrom Okruga –Valjevom. Lasta je obustavila dva poslednja polaska višegodišnje, odnosno višedecenijske (kao Strela) svoje linije za Valjevo, pravdajući to ekonomskim razlozima – malim brojem putnika na relaciji koja je bila važna veza ove opštine sa bolnicom, školama i ostalim ustanovama u graduna Kolubari.

 • Gornji Milanovac (foto: www.gornjimilanovac.rs)
  Lepa i neobična vest

  Rođen mali veliki dečak

  Ljižanka Маrija Filipović rodila je dečaka teškog 5,9 kg i dugačkog 64 cm, juče u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Ovo je Mariji drugi porođaj i drugi carski rez, a oba puta na najlepšem lekarskom poslu bio je dr Milorad Nikolić. Sada četvorogodišnja Iva, na rođenju je imala 4,25 kilograma. Majka i beba su dobro. Dečak još nema ime, a Marija i njen muž Goran imaju u užem izboru nekoliko imena.

 • Ljig (foto: www.ljig.rs)
  Sećanje na slavnu prošlost

  Obeležen Dan opštine Ljig

  Svečanom akademijom obeležen je Dan opštine Ljig, 3.decembar. Predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević, na početku svečanosti govorio je o značaju Kolubarske bitke, koja je vođena i na teritoriji ove opštine, i o važnosti 3. decembra 1914.godine, kada je počela protivofanziva srpske vojske.

 • Sednica SO Ljig (foto: Miroslava Kojić)
  Zanimljiva sednica Skupšine opštine Ljig

  Odbornici zasedali u Domu zdravlja

  Po prvi put jedna sednica Skupštine opštine Ljig održana je van zgrade opštine. Razlog je poplava opštinskih prostorija, koja se desila pre dvadesetak dana posle pucanja radijatora na poslednjem spratu opštine.

 • Ljig (foto: Kolubarski.rs)
  Ljiške Dveri tvrde

  TV Ljig je ugašena, ali i dalje u funkciji opštinskog rukovodstva

  Ljiška organizacija Dveri u saopštenju za javnost pita ko se igra televizije u Ljigu i navodi da i pored toga što je Televizija Lig ugašena, ona je u funkciji opštinskog rukovodstva.