Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
  Predsednik na otvaranju sportske hale

  Vučić: Važan mi je Brisel, ali mi je važna i Mionica

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina. "Sutra ću biti u Parizu, prekosutra u Briselu, ali mi je pre toga važno da dođem u Mionicu, jer sve ovo što radim, radim zbog vas poštovani građani",poručio je Vučić.

 • Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  Okončani radovi započeti pre 25 godina

  Vučić u Mionici na svečanom otvaranju hale sportova

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju sportske hale u Mionici, čija je izgradnja počela pre 25 godina. Gradilište je "oživljeno" krajem prošlog novembra i tada je najavljeno da će hala biti završena najkasnije do jula ove godine.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Svečano otvaranje večeras

  U Mionici počinju "Mišićevi dani"

  Manifestacija "Mišićevi dani" počinje večeras u Mionici i trajaće do 21. jula. Za osam dana biće održani brojni programi, a najviše pažnje će privući koncerti Lene Kovačvić, Marije Šerifović, kao i grupa - Legende, Viva vox i Amadeus bend.

 • Najbolji đaci sa predsednikom Mionice (foto: Ana Perić)
  Prijem i nagrada za odlikaše

  Besplatno letovanje za najbolje mioničke učenike

  Prijem za 12 najboljih mioničkih osnovaca i srednjoškolaca priredio je danas u sali Skupštine opštine predsednik Mionice Boban Janković. Oni su nagrađeni besplatnim letovanjem u Grčkoj.

 • Dobitnici priznanja Šampioni lokalnog razvoja (foto: N. Stikić)
  Nagrada u kategoriji "Servis građana"

  Mionica među "Šampionima lokalnog razvoja"

  Opština Mionica, pored Šapca, dobila je priznanje "Šampioni lokalnog razvoja" u kategoriji "Servis građana". Od 33 prijavljene lokalne samouprave sa 42 projekta, priznanja su još dobili Niš, Vranje, Stara Pazova, Bečej, Vrnjačka Banja, Loznica i Kruševac.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  U organizaciji kluba AK "FAM MM Power" 6. i 7. jula

  Auto reli drugi put u Mionici

  Nakon Biciklističke trke "Kroz Srbiju", kojoj je početkom ovog meseca Mionica bila domaćin, sledi još jedan sportski događaj nacionalnog ranga, ovaj put auto reli "Mionica 2018". Kroz mioničku opštinu voziće se 6. i. 7. jula.

 • Sanacija klizišta u selu Komanice (foto: www.mionica.rs)
  Infrastrukturni radovi u Mionici

  Sanacija klizišta u Komanicama, završen put ka Ravnoj Gori

  U toku su radovi na sanaciji klizišta na opštinskom putu u selu Komanice, čija je vrednost 31,5 miliona dinara. Krajem prošle nedelje završeni su radovi na asfaltiranju pet kilometara puta ka Ravnoj Gori.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  I ove godine

  Besplatni udžbenici za mioničke prvake

  Mionica će i ove godine nabaviti besplatne udžbenike za svoje prvake. Opština će obezbediti 104 kompleta udžbenika. Odluka je doneta na predlog predsednika Mionice Bobana Jankovića.

 • Biciklistička trka Kroz Srbiju (foto: Ana Perić)
  Međunarodna biciklistička trka

  "Kroz Srbiju" startuje iz Mionice

  Svečanim otvaranjem i predstavljanjem ekipa na Trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici startovala je 58. međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju". Okupila je 150 biciklista iz 24 zemlje svet. Do nedelje voziće se tri etape. Pored Mionice, gradovi domaćini biciklistička trka "Kroz Srbiju" su Požarevac i Beograd.

 • Bazeni u SRC Lepenica (foto: www.mionica.rs)
  Odlukom rukovodstva opštine

  Besplatan ulaz na bazene za mioničke osnovce

  Osnovci sa teritorije mioničke opštine će ovog leta imati besplatan ulaz na bazene u Sportsko-rekreativnom centru "Lepenica". Učenicima će biti potrebna samo đačka knjižica.