Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Učesnici maratona u Mionici (foto: Čedomir Ilić)
  U okviru Mišićevih dana

  Održan polumaraton Struganik - Mionica

  U okviru tradicionalne manifestacije "Mišićevi dani", kojom Mioničani obeležavaju uspomenu na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, danas je održana polumaratonska trka od Struganika do Mionice.

 • Kuvajtska delegacija u Domu vode (foto: Đorđe Đoković)
  Srpski brend osvaja svet

  "VODAVODA" I NA TRŽIŠTU KUVAJTA

  Poznati srpski brend "Vodavoda" uskoro će se naći na tržištu Kuvajta, što će biti sedmo izvozno tržište ove kompanije iz Banje Vrujci, saopšteno je uoči potpisivanja ugovora između kompanije "Vodavoda" i kuvajtske "Caro General Trading Co. WL.L".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Na vest o završetku sportske dvorane u Mionici

  Prećutan podatak o rušenjima temelja pre 25 godina

  Mionica će, konačno, dobiti sportsku dvoranu namenjenu đacima osnovne i srednje škole, lokalnim sportistima ali i mlađim selekcijama Srbije u rukometu, košarci i odbojci, poručio je javnosti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom nedavne posete toj varoši.

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.

 • Donacija naroda Japana (foto: Dejan Davidović)
  Mioničkom Domu zdravlja

  Narod Japana poklonio ambulantno vozilo i opremu

  Predstavnici Japanske ambasade u Srbiji, u okviru projekta POPS, uručili su mioničkom Domu zdravlja donaciju vrednu oko 78.000 evra. Ova zdravstvena ustanova je od japanskog naroda dobila na poklon ambulantno vozilo i medicinsku opremu.

 • Učionica gde je pao deo plafona (foto: www.mionica.rs)
  Kolubarske.rs nezvanično saznaju

  Premijer Vučić sutra u Dučiću?

  Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, srpski premijer Aleksandar Vučić sutra bi trebalo da poseti mioničko selo Dučić i četvororazrednu školu, izdvojeno odeljenje OŠ Milan Rakić iz Mionice, u kojoj je u jednoj od učionica pao deo plafona, pa treba da počnu radovi na sanaciji.

 • Radovi na Razbojištu (foto: www.mionica.rs)
  Vodosnabdevanje u Mionici

  Uskoro voda i u bezvodnim selima

  U Mioničkoj opštini u toku je akcija na širenju vodovodne mreže kako bi voda za piće stigla do pojedinih bezvodnih sela, objavljeno je na sajtu te Opštine. U Vrtiglavu se postavlja 680 metara cevi kako bi trajno bio rešen problem vodosnabdevanja.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Ima li u Mionici pomora fazana

  Može da bude, ne mora da znači

  Mioničke duhove uzbudila je vest o navaodnom pomoru fazana u fazaneriji Lovačkog društva „Vojvoda Mišić“, čiji su čelnici uginulu divljač bacili po seoskim šikarama, pa „kandiše li, kandiše...“.

 • Trg u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  U Mionici od večeras do nedelje

  „Mišićevi dani”

  U Mionici danas počinje manifestacija Mišićevi dani, posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću. Manifestacija, koja se održava 19. put, trajaće do 19. jula, a najveći deo programa odvijaće se na trgu u centru Mionice gde se nalazi spomenik vojvodi Mišiću.

 • Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
  „Internet za sve“

  Telenor internet u srednjoj školi „Mionica”

  Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“.