Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
  Prva Likovna kolonija

  “Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

  U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci, koja je okupila 18 umetnika.Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra.

 • Prvaci na poligonu (foto: Ana Perić)
  Smanjiti korišćenje automobila

  "Evropska nedelja mobilnosti" u Mionici

  I u Mionici je obeležena Evropske nedelja mobilnosti. Cilj ove manifestacije je da se akcijama, ali i da se konkretnim merama smanji korišćenje automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 • Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  U novootvorenoj hali sportova

  “Mali sajam sporta” po prvi put u Mionici

  "Mali sajam sporta" biće organizovan u petak u novootvorenoj hali sportova u Mionici. Cilj ove manifestacije je promocija sporta i podsticanje na profesionalno i rekreativno bavljenje sportom.

 • Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Za proizvodni pogon u Mionici

  Nemačka kompanija traži radnike

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel", koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije planira da otvari proizvodni pogon i u Mionici. "Dan karijere" biće organizovan u četvrtak u sali Skupštine opštine Mionica.

 • Boban Janković sa prvacima (foto: Željko Maksić)
  Dar opštine

  Besplatne knjige mioničkim prvacima

  Mionički prvaci dobili su besplatne komplete udžbenika koje je obezbedila opština Mionica. Predsednik opštine Boban Janković je prvog dana škole pozdravio one koji su prvi put seli u klupe i uručio im besplatne udžbenike.

 • Raspodela penzionerskih kartica u Mionici (foto: Ana Perić)
  Počela raspodela

  Penzionerske kartice i u Mionici

  Penzionerske kartice, sa kojima će dokazati svoj status i moći da ostvare određene benefite i popuste, dobili su i mionički penzioneri. Prve je uručio predsednik Boban Janković koji je rekao da "Mionica svoje penzionere gleda sa posebnom pažnjom".

 • Skupština opštine Mionica (foto: Ana Perić)
  Odbornici usvojili Odluku

  Mionica dobija industrijsku zonu

  Odbornici Skupštine opštine Mionica usvojili su Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za poslovno-proizvodnu zonu u delu naselja Radobić u opštini Mionica. Ovom odlukom otpočele su aktinosti za formiranje industrijske zone,koje ća se prostirati na 8,5 hektara.

 • Sanacija klizišta u Tabanoviću (foto: Željko Maksić)
  U mioničkoj opštini

  Nakon Komanica, počela sanacija klizišta u Tabanoviću

  U toku je sanacija klizišta u mioničkom selu Tabanović za koje je novac obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Ovo je drugo klizište na teritoriji Mionice na kojima su počeli radovi u toku ovog leta.

 • Radovi na zgradi za izbeglice u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

  Počela izgradnja zgrade za izbeglice u Mionici

  Počeli su radovi vredni 40,5 miliona dinara na izgradnji porodične stambene zgrade u Mionici, namenjene zbrinjavanju izbeglih lica u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Srbiji – Potprojekat pet.

 • Potpisivanje ugovora o donaciji (foto: Ana Perić)
  Potpisano 20 ugovra o donaciji

  Oprema za mioničke preduzetnike i poljoprivrednike

  Danas su u Mionici potpisani ugovori o donaciji opreme ukupne vrednosti 48.000 evra za 20 preduzetnika i poljoprivrednika sa teritorije mioničke opštine. Ova donacija je realizovana u okviru Programa "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u region zapadnog Balkana".