Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Izbori (foto: Đorđe Đoković)
  Konačni rezultati izbora u Mionici

  SNS preko 67, SPS-JS-SRS oko 16, DS 14

  Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici najviše glasova osvojila je lsita "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka" – 67,3 posto, saopštila je Opštinska izborna komisija.

 • Park u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  Na lokalnim izborima u Mionici

  DS i SPS: Kakvi su bili uslovi, dobro smo prošli

  Predsednik OO DS Milan Gavrilović Ćićovan nije zadovoljan izbornim rezultatom, kaže da su očekivali više glasova birača, ali imajući u vidu "nezabeleženu presiju koja je vladala Mionicom 40 dana", Demokratska stranka je dobro prošla na vanrednim lokalnim izborima održanim juče u Mionici.

 • Boban Janković (foto: Đorđe Đoković)
  Naprednjaci očekivali 70, zadovoljni i sa 66 posto

  Boban Janković: "Ovo su bili izbori za, a ne protiv"

  Predsednik OO SNS Boban Janković, budući predsednik Mionice, zadovoljan je sa osvojenih 28 odborničkih mandata koliko će naprednjaci imati u Skupštini opštine. Janković naglašava da je SNS osvojila 65,8 posto glasova "sama, bez i jedne prikolica stranke".

 • Slavlje naprednjaka ulicama Mionice (foto: Đorđe Đoković)
  Na lokalnim izborima

  Ubedljiva pobeda naprednjaka u Mionici

  Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici pobedila je Srpska napredna stranka (SNS) sa osvojenih 65,8 posto glasova, pokazuju preliminarni rezultati iz Izbornog štaba naprednjaka.

 • Izbori u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  Vanredni izbori

  Mionica danas bira

  U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 11.464 birača na 38 biračkih mesta. Prema podacima Opštinske izborne komisije do devet časova glasalo je 6,5 posto upisanih birača.

 • Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
  Aleksandar Vučić poručio

  "Važna nam je pobeda u Mionici, ne plašimo se tajkuna i njihovih šegrta"

  Na završnom predizbornom skupu u Mionici, pred lokalne izbore 24. decembra, lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je važno da SNS pobedi na izborima u Mionici, jer bez podrške građana ne bi mogao doći do bilo koga u svetu.

 • Dragan Gavrilović: (foto: Đorđe Đoković)
  Izborni marketing

  Gavrilović: Naš cilj je da građanima bude bolje, a razvoj opštine brži

  "Ukoliko budemo u vlasti sa Srpskom naprednom strankom, nećemo biti poslušnici nego partner koji bi svojim radom doprineo da ukupan položaj građana Mionice bude bolji, a razvoj opštine brži", rekao je u intervjuu za Kolubarske.rs, Dragan Gavrilović prvi na listi koalicije SPS-JS-SRS za izbore u Mionici.

 • Jocić, Janković i Šarčević posetili osnovnu školu (foto: www.mionica.rs)
  Ministar Mladen Šarčević posetio Mionicu

  Stečeno znanje treba primeniti, a ne samo reprodukovati

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Mionicu i sa predsednikom Privremenog organa opštine Bobanom Jankovićem obišao OŠ "Vojvoda Živojin Mišić" i OŠ "Milan Rakić", ustanove za čiju je rekonstrukciju izdvojeno skoro 30 miliona dinara.

 • Zoran Đorđević i Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Ministar Đorđević posetio Mionicu

  Posebna pažnja povećanju nataliteta

  Politika Vlade Srbije u oblasti rada i socijalnih pitanja i novine koje donosi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji stupa na snagu početkom naredne godine a primenjivaće se od prvog jula, bile su glavne teme razgovora ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i predsednika Privremenog organa opštine Mionica Bobana Jankovića.

 • Glasanje (foto: Đorđe Đokovic)
  Izbori u Mionici 2017.

  Za 39 odbornika 142 kandidata

  Na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, raspisanim za 24. decembar, za 39 odbornika kandidovala su se 142 punoletna građanina s pravom glasa na listama četiri partije i koalicije. Pune liste sa po 39 kandidata imaju Srpska napredna stranka (SNS) i koalicija SPS-JS-SRS. Demokrate (DS) imaju 37 kandidata, a PUPS ima 27 kandidata.