Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Skupština opštine Mionica

  Potvrđen sporazum o saradnji sa nemačkom kompanijom

  Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa nemačkom kompanijom "Auto-Kabel", koja planira da otvori proizvodni pogona u Mionici gde će zaposliti oko 300 radnika, potvrdila je Skupština opštine Mionica.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  I naredne dve godine

  Besplatna pravna pomoć u Mionici

  Žitelji mioničke opštine i naredne dve godine imaće besplatnu pravnu pomoć, saopšteno je iz lokalne uprave. Predsednik opštine Mionica Boban Janković i izvršni direktor Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti Goran Basta potpisali su drugu godinu za redom ugovor o realizaciji Projekat uspostavljanja besplatne pravne pomoći u opštini Mionica.

 • Radovi na vodovodnoj mreži (foto: Željko Maksić)
  Sredstvima Kancelarije za javna ulaganja

  Završena izgradnja vodovoda za pet mioničkih sela

  Završena je izgradnja vodovodne mreže za pet mioničkih sela koja će se snabdevati iz akumulacije Stubo-Rovni, a biće rešeno vodosnabdevanje za oko 1200 stanovnika. Radove sa 80.4 miliona dinara finansirala Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 • Deril G. Škot i Boban Janković (foto: Ana Perić)
  Potpisan ugovor o izgradnji

  U Vrujcima uskoro centar za obolele od multiple skleroze

  U Banji Vrujci uskoro će početi izgradnja terapijskog centra za osobe obolele od multiple skleroze. Ugovor su su potpisali predsednik opštine Mionica Boban Janković i major vojske SAD - Kancelarija za bilateralne odnose Deril G. Škot.

 • Izložba slika likovne kolonije Ribnica (foto: Ana Perić)
  Prva Likovna kolonija

  “Ribnica” okupila umetnike iz Rusije, Litvanije, Slovenije i Srbije

  U Galeriji Kulturnog centra Mionica otvorena je izložba slika međunarodne likovne kolonije "Ribnica" koja je organizovana u Banji Vrujci, koja je okupila 18 umetnika.Izložba radova biće otvorena do kraja oktobra.

 • Prvaci na poligonu (foto: Ana Perić)
  Smanjiti korišćenje automobila

  "Evropska nedelja mobilnosti" u Mionici

  I u Mionici je obeležena Evropske nedelja mobilnosti. Cilj ove manifestacije je da se akcijama, ali i da se konkretnim merama smanji korišćenje automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

 • Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  U novootvorenoj hali sportova

  “Mali sajam sporta” po prvi put u Mionici

  "Mali sajam sporta" biće organizovan u petak u novootvorenoj hali sportova u Mionici. Cilj ove manifestacije je promocija sporta i podsticanje na profesionalno i rekreativno bavljenje sportom.

 • Skupština opštine Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Za proizvodni pogon u Mionici

  Nemačka kompanija traži radnike

  Nemačka kompanija "Auto-Kabel", koja se bavi proizvodnjom elektro provodnika za potrebe auto industrije planira da otvari proizvodni pogon i u Mionici. "Dan karijere" biće organizovan u četvrtak u sali Skupštine opštine Mionica.

 • Boban Janković sa prvacima (foto: Željko Maksić)
  Dar opštine

  Besplatne knjige mioničkim prvacima

  Mionički prvaci dobili su besplatne komplete udžbenika koje je obezbedila opština Mionica. Predsednik opštine Boban Janković je prvog dana škole pozdravio one koji su prvi put seli u klupe i uručio im besplatne udžbenike.

 • Raspodela penzionerskih kartica u Mionici (foto: Ana Perić)
  Počela raspodela

  Penzionerske kartice i u Mionici

  Penzionerske kartice, sa kojima će dokazati svoj status i moći da ostvare određene benefite i popuste, dobili su i mionički penzioneri. Prve je uručio predsednik Boban Janković koji je rekao da "Mionica svoje penzionere gleda sa posebnom pažnjom".