Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • SNS predaje listu
  Za lokalne izbore u Mionici

  SNS prva predala izbornu listu

  Opštinski odbor Srpske napredne stranke predao je Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu za vanredne lokalne izbore koji će se održati 24. decembra u Mionici.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Za odbornike Skupštine opštine

  Izbori u Mionici 24. decembra

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković donela je odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine opštine Mionica za 24. decembar. Sem u Mionici, izbori su raspisani u još tri opštine: Preševu, Negotinu i Pećincima.

 • Radovan Aca Ristović  (foto: www.mionica.rs)
  Predstavljena knjiga Radovana Ristovića

  "Mionica mog detinjstva"

  U mioničkom kulturnom centru predstavljena je knjiga Radovana Ace Ristovića "Mionica mog detinjstva". Radovan Ristović je rođen u Mionici. Tokom radnog veka obavljao je brojne odgovorne poslove sve do odlaska u penziju, a punih 11 godina je proveo na čelu "Lutrije Srbije".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Vlada raspustila Skupštinu opštine

  Na čelu Mionice Privremeni organ

  Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Mionica i formirala Privremeni organ koji će voditi Opštinu do novih izbora. Predsednik Privremenog organa je dosadašnji predsednik Mionice Boban Janković, koji je prošle nedelje podneo ostavku na tu funkciju. Članovi Privremenog organa su Milovan Lekić i Nevena Lugonja iz SNS-a, Dragan Gavrilović iz SPS-a i Dragoljub Visić iz DS-a.

 • Boban Janković (foto: www.mionica.rs)
  Zbog političke stabilnosti

  Predsednik Mionice Boban Janković podneo ostavku

  Prvi čovek opštine Mionica Boban Janković podneo je ostavku na funkciju predsednika na koju je izabran pre tri godine, saopštila je informativna služba Opštine. Prema rečima Bobana Jankovića razlog za ostavku je potreba za što boljom političkom stabilnošću kako bi se održao kontinuitet razvoja opštine Mionica.

 • Kosta Petrović (foto: Čedomir Ilić)
  U mioničkoj galeriji

  Prva samostalna izložba Koste Petrovića

  Galerija mioničkog Kulturnog centra ugostila je prvu samostalnu izložbu slika Ubljanina Konstantinosa Koste Petrovića, studenta treće godine zidnog slikarstva na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u klasi profesora Gorana Rakića.

 • Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
  U okviru projekta "Mionica – varoš u duhu metropole"

  Adaptacija zgrade Kulturnog centra

  Radovi na adaptraciji zgrade Kulturnog centra u Mionici vredni četiri miliona dinara trebalo bi da počnu naredne nedelje, čime će ovaj objekat dobiti još bolji i funkcionalniji prostor. Projekat podrazumeva dogradnju šminkernice, garderobe i pratećih prostorija uz postojeću zgradu Kulturnog centra.

 • Predsednik Mionice uručio autosedišta (foto: www.mionica.rs)
  Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja mioničke opštine

  Autosedišta za 23 mališana

  U okviru akcije Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Mionica, predsednik Opštine Boban Janković je uručio 23 autosedišta roditeljima dece rođene u periodu od aprila do septembra 2017. godine.

 • Prvaci dobili svetloodbojne prsluke (foto: www.mionica.rs)
  U cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju

  Prsluci za mioničke prvake

  Mionički đaci prvaci dobili su svetloodbojne prsluke i priručnik za pravilno ponašanje dece u saobraćaju u okviru akcije koja je organizovana u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju. Savet za bezbednost saobraćaja opštine Mionica je za đake prvake organizovao teorijsku i praktičnu nastavu na temu "Bezbednost dece u saobraćaju".

 • Otvaranje Dečje nedelje na Trgu u Mionici (foto: www.mionica.rs)
  Program otvaranja na Trgu vojvode Mišića

  Dečju nedelju u Mionici otvorio predsednik Boban Janković

  Ove sedmice se pod sloganom ''Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta'' u čitavoj Srbiji obeležava Dečija nedelja, a u Mionici je povodom početka sedmice posvećene najmlađima lokalna samouprava organizovala program svečanog otvaranja. Brojne mališane okuljene na Trgu vojvode Mišića ovom prilikom je pozdravio predsednik opštine Mionica Boban Janković koji im je poželeo puno radosnih trenutaka uz programe Dečije nedelje.