Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
  Predsednik Opštine uručio poklon

  Besplatne knjige za Mioničke prvake

  Mionica je svojim prvacima poklonila besplatne knjige i radne sveske. Odluka o besplatnim udžbenicima za đake koji su prvi put seli u školske klupe je doneta na predlog predsednika mioničke opštine Bobana Jankovića.

 • Udovičić i Janković na napuštenom gradilištu (foto: www.mionica.rs)
  Nastavljena gradnja hale u Mionici

  Udovičić: “Sa reči prelazimo na dela”

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem obeležio početak radova na završetku sportske hale u toj varoši. "Prelazimo sa reči na dela", poručio je ministar na napuštenom gradilištu hale sportova, koje je već od danas "oživljeno".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Završetak hale za pet meseci

  Ministar Udovičić danas u Mionici

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetiće danas Mionicu gde će obeležiti početak radova na završetku sportske hale čija je izgradnja počela pre 25 godina. Reč je o jednoj od najsavremneijih sportskih hala u Srbiji, površine oko 3000 kvadrata koja će moći da primi do 2.800 ljudi, u koju je uloženo blizu 114 miliona dinara. Za završetak sportske hale Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak novca obezbeđen iz opštinskog budžeta.

 • Učesnici maratona u Mionici (foto: Čedomir Ilić)
  U okviru Mišićevih dana

  Održan polumaraton Struganik - Mionica

  U okviru tradicionalne manifestacije "Mišićevi dani", kojom Mioničani obeležavaju uspomenu na vojvodu iz Prvog svetskog rata Živojina Mišića, danas je održana polumaratonska trka od Struganika do Mionice.

 • Kuvajtska delegacija u Domu vode (foto: Đorđe Đoković)
  Srpski brend osvaja svet

  "VODAVODA" I NA TRŽIŠTU KUVAJTA

  Poznati srpski brend "Vodavoda" uskoro će se naći na tržištu Kuvajta, što će biti sedmo izvozno tržište ove kompanije iz Banje Vrujci, saopšteno je uoči potpisivanja ugovora između kompanije "Vodavoda" i kuvajtske "Caro General Trading Co. WL.L".

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Na vest o završetku sportske dvorane u Mionici

  Prećutan podatak o rušenjima temelja pre 25 godina

  Mionica će, konačno, dobiti sportsku dvoranu namenjenu đacima osnovne i srednje škole, lokalnim sportistima ali i mlađim selekcijama Srbije u rukometu, košarci i odbojci, poručio je javnosti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom nedavne posete toj varoši.

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.

 • Donacija naroda Japana (foto: Dejan Davidović)
  Mioničkom Domu zdravlja

  Narod Japana poklonio ambulantno vozilo i opremu

  Predstavnici Japanske ambasade u Srbiji, u okviru projekta POPS, uručili su mioničkom Domu zdravlja donaciju vrednu oko 78.000 evra. Ova zdravstvena ustanova je od japanskog naroda dobila na poklon ambulantno vozilo i medicinsku opremu.

 • Učionica gde je pao deo plafona (foto: www.mionica.rs)
  Kolubarske.rs nezvanično saznaju

  Premijer Vučić sutra u Dučiću?

  Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, srpski premijer Aleksandar Vučić sutra bi trebalo da poseti mioničko selo Dučić i četvororazrednu školu, izdvojeno odeljenje OŠ Milan Rakić iz Mionice, u kojoj je u jednoj od učionica pao deo plafona, pa treba da počnu radovi na sanaciji.

 • Radovi na Razbojištu (foto: www.mionica.rs)
  Vodosnabdevanje u Mionici

  Uskoro voda i u bezvodnim selima

  U Mioničkoj opštini u toku je akcija na širenju vodovodne mreže kako bi voda za piće stigla do pojedinih bezvodnih sela, objavljeno je na sajtu te Opštine. U Vrtiglavu se postavlja 680 metara cevi kako bi trajno bio rešen problem vodosnabdevanja.