Registracija Prijava preko FB
Kolubarski okrug | Opština Mionica

Vesti iz Opštine Mionica

 • Predsednici opština i akteri projekta (foto: Đorđe Đoković)
  Uz pomoć Evropske unije

  Pokrenuta usluga "Pomoć u kući"

  Dnevna usluga "Pomoć u kući", uz finansijsku podršku Evropske unije, trenutno se pruža za 100 lica sa teritorije opština Mionica, Lajkovac i Ljig. U ove tri opštine kažu da je usluga od izuzetnog značaja za lokalnu sredinu jer je uz "pomoć u kući" starim licima olakšano, a njihove porodice rasterećenije.

 • Donacija naroda Japana (foto: Dejan Davidović)
  Mioničkom Domu zdravlja

  Narod Japana poklonio ambulantno vozilo i opremu

  Predstavnici Japanske ambasade u Srbiji, u okviru projekta POPS, uručili su mioničkom Domu zdravlja donaciju vrednu oko 78.000 evra. Ova zdravstvena ustanova je od japanskog naroda dobila na poklon ambulantno vozilo i medicinsku opremu.

 • Učionica gde je pao deo plafona (foto: www.mionica.rs)
  Kolubarske.rs nezvanično saznaju

  Premijer Vučić sutra u Dučiću?

  Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, srpski premijer Aleksandar Vučić sutra bi trebalo da poseti mioničko selo Dučić i četvororazrednu školu, izdvojeno odeljenje OŠ Milan Rakić iz Mionice, u kojoj je u jednoj od učionica pao deo plafona, pa treba da počnu radovi na sanaciji.

 • Radovi na Razbojištu (foto: www.mionica.rs)
  Vodosnabdevanje u Mionici

  Uskoro voda i u bezvodnim selima

  U Mioničkoj opštini u toku je akcija na širenju vodovodne mreže kako bi voda za piće stigla do pojedinih bezvodnih sela, objavljeno je na sajtu te Opštine. U Vrtiglavu se postavlja 680 metara cevi kako bi trajno bio rešen problem vodosnabdevanja.

 • Mionica (foto: Đorđe Đoković)
  Ima li u Mionici pomora fazana

  Može da bude, ne mora da znači

  Mioničke duhove uzbudila je vest o navaodnom pomoru fazana u fazaneriji Lovačkog društva „Vojvoda Mišić“, čiji su čelnici uginulu divljač bacili po seoskim šikarama, pa „kandiše li, kandiše...“.

 • Trg u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
  U Mionici od večeras do nedelje

  „Mišićevi dani”

  U Mionici danas počinje manifestacija Mišićevi dani, posvećena jednom od najvećih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću. Manifestacija, koja se održava 19. put, trajaće do 19. jula, a najveći deo programa odvijaće se na trgu u centru Mionice gde se nalazi spomenik vojvodi Mišiću.

 • Internet u srednjoj školi „Mionica” (foto: www.telenor.rs)
  „Internet za sve“

  Telenor internet u srednjoj školi „Mionica”

  Srednja škola „Mionica“ pokrivena je Telenor internetom, a učenicima je obezbeđeno brže i lakše surfovanje, zahvaljujući opremi koju im je obezbedila Telenor fondacija u okviru projekta „Internet za sve“.

 • Zagorka Stojanović (foto: Facebook)
  Kolubarske.rs u Stojanovića avliji

  Zagorka preporodila Rakare

  U mioničkom selu Rakari, od nekadašnje tri, žive dve kuće Stojanovića, Dragišina i Vulova, dok Bogoljubove kuće više nema. Srušena je, tako su, valjda, hteli kupci tog imanja. Pokojni Dragiša i supruga mu Milka (iz Jovančića u Gornjem Lajkovcu), kako nisu imali dece, za života su usvojili Ginu Savić i „oženili“ je sada pokojnim Milivojem Popovićem iz Struganika, sinovcem čuvenog mioničkog bojadžije Pavla. Milivoje je, podrazumeva se, uz Ginu, „morao“ da uzme i prezime Stojanović. Rodili su tri kćerke – Snežanu, nekadašnju valjevsku rukometašicu Draganu (sada Selenić) i političarku Blagicu (udato Kostić), koja je posle poslanikovanja u SPO prešla u Karićev PSS.

 • Veterani FK Partizan i ekipa Vojvode (foto: Aleksandar Kovačević)
  Prijateljska fudbalska utakmica

  Veterani Partizana u Mionici

  Veterani FK Partizan pobedili su danas u prijateljskoj utakmici, u Mionici, ekipu Vojvode sa 5:1 (2:1) golovima Ješića 3, Vučićevića i Bolića. Strelac za Mioničane bio je Miletić. Oko 200 geladaca uživalo je u majstorijama starih majstora crno-belig, a kuriozitet je to što je golman Rade Zalad igrao u dresu sa brojm 2, dok je na golu bio Stanković.

 • Boban Janković (foto: Aleksandar Atić)
  Konstitutivna sednica SO Mionica

  Janković predsednik Opštine, Đurić predsednik parlamenta

  Na konstitutivnoj sednici SO Mionica, kojom je danas predsedavala Nadežda Marinković iz Robaja kao najstariji odbornik, verifikovano je svih 39 mandata – 25 iz koalicije SNS-NS-SDPS-SPO-DSS, a po sedam iz koalicije SPS-JS i DS.